ČETNIK na TikToku prijeti Hrvatima: “Nemoj da vam dođu kao sardine nazad u Hrvatsku”

Muškarac koji je iz Srbije i navodno bivši pripadnik zloglasne jedinici “Škorpioni” objavio je na TikToku niz videa u kojima tvrdi da je sudjelovao u ratu u Bosni i Hercegovini te genocidu u Srebrenici. Uputio je i užasne prijetnje i sramotne uvrede Bošnjacima i Hrvatima, kako u Bosni i Hercegovini, tako u Srbiji.

U videu navodi kako je kapu (Škorpiona) koju nosi, nosio u “Ključu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Brčkom, Trnovi te Srebrenici i Potočarima”.

“Sam sa 17 godina bio sam u Bosni. Nisam znao toliko i nisam smio tada. Sada da vam poručim, bude li puklo u Bosni ponovo, neću ni pile u dvorištu ostaviti. Ja sam zvijer, nisam čovjek. Ne pijem, ne drogiram se, imam samo ogromnu mržnju prema vama i Hrvatima”.

U videu prijeti i Hrvatima u Srijemu, Vojvodini s rečenicom: “Nemoj da vam dođu kao sardine nazad u Hrvatsku”.

“Moja mržnja prema vama je svakim danom sve veća i veća. Meni je u zavjet Ratko Mladić ostavio to u Srebrenici 11. srpnja 1995. godine. Pozdrav ba*ije”, naveo je muškarac koji kaže da ima 45 godina i da je “prošao 1995. godine cijelu Bosnu, a 1998./1999. Kosovo”, prenosi N1.

Objavio je i video zarobljenika iz rata u BiH gdje su ih oružani vojnici tjerali da govore da su “zarobljenici Vojske RS” i da je “BiH srpska”. Na videima je napisao “Bit će reprize”.

Psovao je i najsvetiji praznik muslimana Bajram i uputio niz sramotnih uvreda te kritizirao Srbe koji nisu na “njegovoj strani”.

N1 Sarajevo poslao je uputio upit Tužiteljstvu Srbije povodom ovog slučaja.