Chael Sonnen upozorava: ‘Mi fanovi ne smijemo dozvoliti da McGregor uskoči ispred Fergusona’…

Otkazivanje borbe Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona moglo bi stvoriti probleme po pitanju zadovoljavanja želja nekih boraca i ispunjavanja obećanja kakva je UFC istima dao...

Chael Sonnen zabrinut je što će se dogoditi s idućom borbom Khabiba Nurmagomedova, prije svega zbog činjenice što je Conoru McGregoru obećana borba protiv njega na jesen, ako prvak savladala Tonyja Fergusona. No, trenutne okolnosti itekako mijenjaju cijelu sliku…

Otkazivanje borbe Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona moglo bi stvoriti probleme po pitanju zadovoljavanja želja nekih boraca i ispunjavanja obećanja kakva je UFC istima dao. Bivši trostruki izazivač, Chael Sonnen, je to primijetio te odlučio MMA javnost upozoriti na ono što bi se moglo dogoditi, donosi fightsite.

Tijekom gostovanja na Submission Radiju, Sonnen je izrekao vrlo zanimljiv stav o trenutnoj situaciji u UFC-ovoj lakoj kategoriji, koja se dodatno zakomplicirala činjenicom da se Khabib Nurmagomedov neće boriti do rujna ili listopada. On je upozorio na jednu potencijalno neugodnu situaciju, ali vidi jako dobar rasplet kroz pametno ugovaranje borbi.

“Mislim da je sad savršeno vrijeme za treću borbu Natea Diaza i Conora McGregora. Znam da je bio plan Conora u rujnu upariti s pobjednikom borbe Nurmagomedova i Fergusona, odnosno spominjao se revanš protiv Khabiba. To bi naravno bilo tek u slučaju da Khabib pobijedi. Sad imamo situaciju gdje se to može napraviti, a ako je i dalje plan takav, UFC bi po drugi put naštetio Fergusonu. On se po drugi put bori za privremenu titulu. Već su mu je prvi put uzeli bez da je izgubio borbu. Mi kao fanovi ne smijemo dozvoliti da se to dogoditi. Ako Tony pobijedi u borbi protiv Gaethjea, on bi se trebao boriti protiv Khabiba. Ako u međuvremenu oni pokušaju negdje ubaciti Conora, što je itekako moguće, to znači da bi Tony još jednom izvisio. Ne smijemo to dozvoliti”, rekao je Sonnen.

Kao dodatak na to, Sonnen je jedno razmišljanje iznio na svojoj YouTube stranici. Postavilo se pitanje je li McGregoru važniji revanš protiv Khabiba ili UFC titula. A ako je titula u pitanju, onda ima strategiju kako bi najlakše mogao doći do nje.

“Mislim da je to jako teško pitanje. Ali dati ću odgovor. Najbolji način za Conora McGregora da ponovno postane prvak lake kategorije je da netko savlada Khabiba, a onda Conor uskoči protiv njega. Conor može pobijediti Fergusona, a može pobijediti i Gaethjea. Isto tako i njih dvojica mogu pobijediti Conora, bili bi to vrlo izjednačeni ogledi u startu. Conora smo gledali protiv Khabiba i to nije bila borba koja je bila blizu. Conor govori da je sabotirao sebe i da bi sigurno bio bolji da se ozbiljno pripremi. I bilo bi to zanimljivo vidjeti, ali ako imamo privremenu titulu, onda se taj privremeni prvak mora boriti protiv Khabiba. Tako da su realne šanse da Khabib izgubi tu titulu prije nego se bude trebao boriti protiv McGregora”, rekao je Chael.

Opasnost Conorovog “preskakanja” reda trenutno ne djeluje toliko realno, no već ranije smo svjedočili primjerima gdje je UFC svojoj najvećoj zvijezdi izlazio u susret na razne načine. To se može dogoditi i ovog puta, posebno ako dobiju povratnu informaciju od dijela fanova da ih to zanima više nego borba pravog i privremenog prvaka. A to bi kod “casual” i “mainstream” publike mogao biti slučaj. Sonnen je prvi upozorio na tu mogućnost.

D.J.