“Čiji sinovi će ginuti 2022/23 na Ruskoj zimi, da li smo naučili što iz 1942/43 godine?!”Gnjevni branitelj uvjeren što smjeraju Plenković i Milanović”: ‘Ne nasjedajte, nisu baruta omirisali, znoja i suza pustili’

“Izdali su te Hrvatska mati neki jednom zbog Krajine, drugi put zbog Ukrajine…I dok se drugovi iz HDZ-a i ostali u saboru zajebavaju tražeći načina kako bi pomogli Ukrajini, državu nam iznutra i izvana razvaljuju zbog njihove zajebancije Krajinci...

Foto: Screenshot You Tube

Proteklih dana u hrvatskoj javnosti dominira rasprava o tome na koji način i treba li uopće Hrvatska pomoći zaraćenoj Ukrajini nakon što se predsjednik Zoran Milanović snažno pobunio protiv najave Vlade Andreja Plenkovića o obuci ukrajinskih vojnika na tlu Hrvatske, a posebno žestok stav o cijeloj situaciji iznio je poznati hrvatski branitelj Mario Maks Slaviček u otvorenom pismu javnosti kojeg prenosimo u nastavku.

“Izdali su te Hrvatska mati neki jednom zbog Krajine, drugi put zbog Ukrajine…I dok se drugovi iz HDZ-a i ostali u saboru zajebavaju tražeći načina kako bi pomogli Ukrajini, državu nam iznutra i izvana razvaljuju zbog njihove zajebancije Krajinci.

Zašto si dozvolite da kao pojedinci, kao narod budemo tuđi alat za potkusrivanje, interesa sila i silnica koje nam nikada ništa nisu dobroga donijele osim nametanja vlastitih interesa”, napisao je Maks na početku dodavši kako je Hrvatska dužna pomoći NATO savezu zbog ugovora koji je potpisala svidjelo se to nekome ili ne, ali da do tada nitko nema pravo koristiti oružane snage dok to ne odobri Vrhovnik i Sabor RH.

Nadalje, u svom otvorenom pismu Slaviček piše kako je svatko tko je htio do sada pomoći Ukrajini da je to mogao, te da su i hrvatski dobrovoljci mogli otići tamo. Osim toga, navodi kako je Hrvatska Ukrajini pomogla slanjem opreme te se pita “zašto se Ukrajina do sada nije pripremila”, a imala je vremena od 2014. godine.

Zašto ova tema nije bila vladina ili vaša tema 2014? I tada se isto sranje tamo zbivalo…Nije bilo medijskog zanimanja, nije bilo nečijeg interesa, zašto Vas sad zanima, zašto sad odjednom mi imamo kao nekog interesa u tom sukobu. Kojeg molim Vas, osim nametnutog? Nije li Ukrajina mnogoljudnija zemlja od Hrvatske? I zašto viđam sve više mladih, sposobnih kako u skupim autima kruziraju po Europi, a naša bi mladost tamo trebala ostaviti kosti? Tada ste svi Vi koji sada navijate za Ukrajinu pisali tko ih je tamo tjerao…Ili pak kad su hrvatske snage bile u Afganistanu. Na žalost radi sitnih političkih interesa i bodova uvijek vojnik plati najveću cijenu, a kasnije svi njegovu žrtvu zaborave ili zaniječu”, napisao je Slaviček i nastavio, prenosi dnevno.hr.

“Ne nasjedajte na medijske spinove”

“Zar nismo ništa naučili iz ne tako davne agresije na našu Domovinu? Sve je počelo i sve će završiti za zelenim stolom kad velikim igračima budu ispunjene težnje…Nije li tako bilo i kod nas. Nismo li pomagali Bošnjake pa su se kad gledaju svoje interese okrenuli protiv nas? Ukrajina je imala jedinstvenu šansu na početku drugog vala sukoba Američkih i Ruskih interesa na svom teritoriju. Mogla je biti neutralna tampon zona, koristiti benifite i istočnih i zapadnih sila. Nije, zašto nije? Zbog teritorija koji je trenutno zaposjela Rusija i koja upravlja životom i zbivanjima na tom prostoru za svoje interese.

Što mislite kad bi recimo Ukrajina ušla u EU i NATO tko bi upravljao načinom života na tom prostoru u ime svojih interesa Ukrajina ili neke druge EU NATO sile? Tko upravlja, našim, vašim…dajte ne budite bedasti i ne nasjedajte na medijske spinove. Stoga dragi moji složili se vi sa mnom ili ne, ovo je moj stav na tu temu”, poručuje.

“Plenković tuđim k*rcem tuče gloginje”

“Imamo mi Hrvatice i Hrvati u svom dvorištu ruševine, gladne žedne i bez krova i ne vidim kako nam netko hita u pomoć. Zato jebe mi se i za Milanovića i Plenkovića i njihove političke vazale i plaćenike. Ovo Vam pišem iz srca nitko nikamo dok se ne obnovi, uredi, ojača , nahrani, napoji i ne napuni Hrvatska kuća…Tako biste trebali promišljati mislite li Hrvatskoj Domovini dobro…

A tko ima osobnih želja i težnji sudjelovati u tom sukobu neka stavi pinklec na rame i ode tamo podmetnuti svoja leđa i glavu…Jer kazah vam ranije dok mi jedni druge napadamo zbog stavova o sukobu koji traju već deset godina a i od ranije samo nitko nije tada pokazao veći interes nama se naša zemlja rasipa, krade, podvodi i otima”, piše Slaviček i za kraj žestoko proziva premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića.

I na kraju neka pojasnim Plenkoviću koji želi tuđim k*rcem tući gloginje i Milanoviću koji zajedno s njim obmanjuje narod kako bi :

A) Prvi dobio što bolju poziciju kod svoji nalogodavaca u EU-NATO hijerarhijskom lancu.

B) a drugi koji svojim postupcima prijetvorne državotvornosti i domoljubnosti želi od birača “mudraca” koji ga dižu nakon svega zla u nebesa još jedan mandat i predsjedničku mirovinu. Dakle neka im pojasnim slijedeće:

Koja j*ebeno iole ozbiljna zemlja koja ima iole iskusnu vojno sigurnosnu ili oružanu silu JAVNO jebeno na sva usta priča što će i kako ta oružana i sigurnosna služba djelovati. Što će, kako za koga i u kojem interesu činiti.

Pa mamu Vam jebem obojici glupavu nije ni čudo što radite gluposti koje radite kad niti jedan niti drugi baruta niste omirisali, znoja i suza niste pustili niti u odori zastavu na prijateljeve majke ruku spustili…prenosi dnevno.hr.

A onima koji jesu, umiju i znaju nema mjesta u vojsci, vladi i Hrvatskom Državnom Saboru da Vas u tom vašem igrokazu spriječe i nadglasaju”, stoji u pismu Slavičeka.

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**

VEZANE VIJESTI

VIDEO Žestok govor na grobu poginulih suboraca!…”Zašto šuti Bozanićeva struktura”? “Dokle ćemo mi šutjeti? Za što je umirao moj suborac? Znate li u kakvim je mukama umirao? “