ĆIPE: Drago mi je da su tu i kolege iz SDSS-a iako se sprema OLUJA

SABOR je započeo trodnevnu izvanrednu sjednicu na temu štrajka u pravosuđu i plinske afere, koju je predsjednik Hrvatskog sabora sazvao na zahtjev predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipe Mlinarić Ćipe rekao je da mu je draže vidjeti Jandrokovića u sabornici u odijelu nego na plaži u kupaćim gaćicama, ali i da mu je “drago da su tu kolege SDSS-a iako se vani sprema oluja i nevrijeme”, očito aludirajući na akciju hrvatske vojske Oluja 1995. godine.

Pojasnio je da Domovinski pokret jedini od oporbe nije potpisao zahtjev za izvanrednom sjednicom Sabora jer se oni ne klanjaju ni predsjedniku države Milanoviću, ni Andreju Plenkoviću, ni pojedincima iz oporbe koji pokušavaju nametnuti kao neke velike vođe. “Mi imamo svoju politiku i toga se držimo, i sutra ćemo vrlo rado raspavljati o plinskoj aferi, ali sad se vratimo onima zbog kojih smo danas ovdje, a to su hrabre žene koje štrajkaju već sedam tjedana, zapisničarke, upisničarke, žene koje rade na katastru, ja im poručujem s ove govornice da ne odustaju, nisu uspjeli vladajući, modus operandi njihov je ucijeni, zaprijeti. Tražite svoja prava, vi na to imate pravo”.

Pogledajte snimku.