Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Čović na Saboru HDZ-a: Dani izbora u Hrvatskoj i za nas u BiH bit će neradni dan

Predsjednik HNS -a i HDZ-a BiH Dragan Čović poručio je na 20. Općem saboru HDZ-a kako će u srijedu, 17. travnja, kada se održavaju hrvatski izbori, biti olakšano glasovanje i biračima u BiH neradnim danom.

 

“Poruka za sve one koji su razmišljali da se možda tog 16. i 17. u Bosni i Hercegovini neće moći organizirati aktivnosti izbora jer su dominantno dosad organizirani kroz školske institucije, to je bila jedina mogućnost. E pa sad odgovor i vama i svima onima koji slušaju, a i njima. Bit će za nas kao i za vas neradni dan. Samo će to kod nas biti svetkovina”, rekao je Čović nakon čega je pozdravljen burnim pljeskom okupljenih na HDZ-ovu Saboru.

Dodao je kako su se neki prije desetak godina potrudili da iz jedanaeste izborne jedinice budu samo tri predstavnika u Saboru RH, a sada pokušavaju omesti birače upravo radnim danima.

”Za one koji ne znaju, mi smo planirali 16. travnja otvoriti gospodarski sajam u Mostaru, zemlja partner ove godine je Hrvatska. To je jubilarni 25. sajam pa je tako priličilo. Predsjednik Vlade je planirao doći 15. navečer s drugim predsjednicima vlada i država iz okruženja, a 16. otvoriti taj sajam. Ja sam siguran da ovi datumi to ni na koji način neće poremetiti i da ćemo se okupiti dolje da pošaljemo poruku u ime svih Hrvata koji žive u BiH – nema zabluda i nema mjesta dodvoravanju Hrvatima BiH”, poručio je predsjednik HDZ-a BiH.

”Svi oni koji su vjerovali da ćemo se za ove izbore nekako razdijeliti, poruka je jasna i ja sam je izrekao u nekoliko riječi. Organizirat ćemo se kao što smo se organizirali zadnjih 30 godina od Domovinskog rata do danas. Zbog toga upravo hvala tebi, dragi prijatelju, dragi Andrej. Da ne bi tebe ne bi mi predali zahtjev za članstvo, za kandidatski status u EU”, rekao je Čović, objavila je Fena.

Dodao je kako BiH ne bi mogla očekivati sljedećih dana otvaranje europskog pregovaračkog procesa da nije predsjednika Vlade RH, kojem se zahvalio i na dolasku u BiH zajedno s predsjednicom Europske komisije i nizozemskim premijerom u Sarajevo.

Time što nije otišao na sastanak u Predsjedništvo BiH jer tamo nema predstavnika Hrvata poslao je snažnu poruku da u Predsjedništvu BiH  i u ostalim institucijama gdje se štite kolektivna prava moraju sjediti legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH, kazao je Čović navodeći kako je ta poruka jača od svih izgovorenih riječi.

Dodao je kako će se Hrvati u BiH, zemlji stiješnjenoj između separatizma i unitarizma, boriti za svoju jednakopravnost mirnim, političkim i pravnim sredstvima te da euroatlantski put nema alternative.

Najnovije

DIP: HDZ 64, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 13, Most 9 mandata

DIP je objavio preliminarne rezultate parlamentarnih izbora na uzorku od 58,78% obrađenih biračkih mjesta.   Prema prvim preliminarnih rezultatima HDZ osvaja 64 mandata,  SDP-ova koalicija “Rijeke...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...

Nove izlazne ankete: HDZ 59, ‘Rijeke pravde’ 43, DP 13, Most 11, Možemo 10…

Točno u 19 sati zatvorena su birališta u Republici Hrvatskoj, a u isto vrijeme objavljene su i prve izlazne ankete koje je provela agencija...

Rakitić: ‘Hajduk je uvijek uz mene, fantastičan bi bio povratak Modrića u Dinamo’

Foto:Instagram   Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za Zagreb.info. Rakitić, koji je s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018....

Dubai pogodila najveća olujna kiša u povijesti

Foto:Screenshot/HRT   Dubai, financijsko središte Bliskog istoka, paralizirala je najveća olujna kiša u povijesti. Poplave koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate odnijele su jedan život, a...