ČUPIĆ: ‘IZNENAĐEN SAM ČERVAROVOM OSTAVKOM! BOLJE DA NE KAŽEM NIŠTA, MOŽDA ĆU SUTRA ISPASTI SMIJEŠAN‘

IZJAVE IGRAČA NAKON DEBAKLA...

Nakon utakmice protiv Argentine i poraza 23:19 izjavu je, osim izbornika Line Červara, za RTL dao i Ivan Čupić, ujedno i proglašeni najbolji igrač utakmice. Živjeli smo od njegovih golova u prvom dijelu, zabio ih je sedam, ali u nastavku je i on stao. Argentina je pobjedom protiv Hrvatske zadala Kaubojima težak udarac na putu do četvrtfinala, ali još nije gotovo. Međutim, izbornik Lino Červar rekao je da daje ostavku na mjesto izbornika nakon turnira u Egiptu…

O odlasku izbornika Ivan Čupić je rekao:

– Iznenađen sam, ali on najbolje zna što je najbolje za njega i što mu je u glavi. Bolje da ne kažem ništa drugo, možda ću sutra ispasti smiješan.

Kad pričam o rukometu, volim pričati o činjenicama i stvarima koje se događaju na terenu. Pristup nije problem, ni na treninzima ni na utakmici, a netko može interpretirati to kako želi. Puno se pričalo o našoj obrani, ali mi primamo samo 20-ak golova, što je u modernom rukometu dovoljno za pobjedu u 95 posto utakmica. Ali, jučer smo imali jako velike probleme u napadu, u kreaciji. U napadu smo izgubili utakmicu, a ne u obrani.

Hrvatska je u utakmicu krenula s 0:5, a prvi je gol zabila u 11. minuti.

– Loše otvaranje sigurno utječe na ekipu. Svi smo bili ošamućeni iako smo se vratili do poluvremena u život. Ali, u drugom smo poluvremenu zabili tri gola u prvih 20 minuta i pred kraj se uvukla nervoza. Kod nedostatka ideje dolazi u grč i počeli smo dosta griješiti, a oni su ekipa koja stvara pritisak i iskorištava svaku tvoju grešku. Na prepad su nas uhvatili. Imamo dva dana za pripremu utakmice protiv Danske. Iako ne ovisimo sami o sebi, trebamo se boriti dok postoji šansa – zaključio je.

Manuel Štrlek:

– Ne sjećam se da smo ikad zabili samo 18 golova na jednoj utakmici. U napadu baš ništa nije funkocioniralo. Treba čestitati Argentini i nadati se da će ih Katar pobijediti pa da ćemo u ponedjeljak mi igrati odlučujuću utakmicu. Neću ulaziti u to zašto je ispalo tako kako je ispalo, bili smo nemoćni i nismo imali igru. No, čuda su moguća. Vadili smo se i iz težih situacija.

Marin Šipić:

– Obrana je dobro funkcionirala, napad je taj koji je štekao. Obrana je ta koja je izvukla posao, Pešić je bio sjajan na golu. Moramo pogledati gdje smo griješili i popraviti napad, ali prije svega skupiti glave i odigrati što je bolje moguće protiv Danske.


Na kraju ipak treba priznati jednu stvar; Argentina je bila motiviranija, brža, cijelo vrijeme u vodstvu i na kraju je rezultatski tako i ostalo. Na poluvremenu smo bili izjenačeni rezultatski 12: 12 , ali smo odmah prokockali nekoliko izrazitih gol šansi. Hrvatska je reprezentacija bila neučinkovita u napadima u kojima je neshvatljivo gubila sigurne lopte, promašila nekoliko zicera, a što se u krajnjem odrazilo na ovakav loš rezultat za našu reprezentaciju. Obzirom na samu važnost utakmice koja nas direktno vodi u četvrtfinale nedostajao je jači motiv, koncentracija i brzina.Obrana je odradila veliki dio posla, ali o realizaciji naših napada da i ne govorimo. Bili su neshvatljivo loši , neprepoznatljivi za kvalitetu koju Hrvatska ima. Mogućnost postoji, ali je sad sve na Kataru. Na neizvjesnom smo čekanju, iako smo bili veliki favoriti protiv Argentine.

D,J,