ČUVARI VUKOVARA Hoće li se nakon današnje kiše isprati šutnja o zločinima u Veleprometu, Borovom Naselju, pa dalje preko Sotina, Čelija…do Baćina i Škabrnje…

NE ZABORAVITI, NIKADA, 18.STUDENOG 1991. GODINE !...

Foto-UVDR BRODOSPLIT

Jednom prije petnaestak godina od nekih naših dvadeset i nešto godina koje pohodimo Vukovar naš suborac i prijatelj, Vjeran Nadovski, branitelj Vukovara uz jednu kavu postavlja pitanje;“ Rođo, znaš ti ko Vukovar čini živim ? “, tog trenutka sugovornik nije pronašao ni jedan točan odgovor…

Vjeran nastavlja; „ VI KOJI DOLAZITE“.

Od tog trenutka dat je prešutni zavjet, dok dišemo „ Kolona sjećanja „ i sjećanje na žrtvu Vukovara dio je našeg života.

Ponosni i zavjetovani kako nećemo dozvoliti da Vukovarska istina ikad bude zaboravljena i ove godine bili smo dio Vukovarske priče.

Hodajući uz mnoštvo istomišljenika, pokisli i mokri, razmišljamo kako sve ove godine hodočašćenja Vukovarom kiša nikad nije padala na današnji dan. Jel to možda znak da će se nakon današnjeg dana isprati laži o zločinima koji nikad nisu obznanjeni o zločinima koji nisu procesuirani !!! ???

Hoće li se nakon današnje kiše isprati šutnja o zločinima u Veleprometu, Borovom Naselju, pa dalje preko Sotina, Čelija…do Baćina i Škabrnje…

Je li konačno došlo vrijeme da četnici, koljači, mrzitelji sve hrvatskog budu osuđeni…a današnji susjedi zapale svijeću i za hrvatske žrtve !!!???

Možda je došlo vrijeme da poslije ove kiše na današnji dan hrvatski stijeg vijori sa svakog prozora, sa svake kuće…pa i susjedove….a sve u znaku sjećanja i poštovanja na stradanja nevinih hrvatskih žrtva u Domovinskom ratu kojeg nisu tražili. Nek ponosno vijori kao podsjetnik na mučeničku i junačku povijest našeg naroda…nek vijori kao znak naše ljubavi i poštovanja.

Naša putovanja kroz sve ove godine iznjedrile se i još nešto vrijedno…našli smo iskrene prijatelje, rodbinu…pokumili se… i naša Vukovarska priča dobila je još čvršće temelje, od Baranje do Srijema.

Ovom prigodom svima im zahvaljujemo na iskazanoj ljubavi i pažnji i od srca ih redom pozdravljamo: Josipa i Lauru iz Suze, Dubravku, Jasnu, Damira, Anđelka iz Osijeka, Vjerana, Silvanu, Miu, Ivana, Roka, Slavka, Martina iz Vukovara, Grgu iz Sotina, Mariju i Josipa iz Šarengrada, Iliju iz Iloka, Mirelu, Damira, Janu, Leu, Mislava i Ivana iz Vinkovaca…

NE ZABORAVITI, NIKADA, 18.STUDENOG 1991. GODINE !!!!

UVDR BRODOSPLIT, 19.11.2022.GG

VEZANE VIJESTI

Tomislav Merčep osuđen zbog PROPUSTA. Tko će osuditi hrvatsko Pravosuđe za mnogobrojne PROPUSTE u osudi ratnih zločina nad Hrvatima?