Dalić: Moglo je i bolje, ali i gore, Rakitić: Teška skupina

"Ovo mi je prvo ovako veliko natjecanje, no organizacija je bila sjajna. Siguran sam kako će to biti odlično prvenstvo," poručio je hrvatski strateg...

Sada više nema kalkulacija, dobili smo skupinu koja se može proći, ali bit će teško

Moglo je i bolje, ali i gore, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon ždrijeba skupina svjetskog prvenstva koji je ‘vatrene’ smjestio u skupinu D zajedno s Argentinom, Nigerijom i Islandom.

“Sada više nema kalkulacija, dobili smo skupinu koja se može proći, ali bit će teško,” naglasio je Dalić za HRT.

Hrvatska će u prvom kolu 16. lipnja u Kalinjingradu igrati protiv Nigerije.

“Nigerija je bila prva u svojoj skupini i nije upisala niti jedan poraz. Imaju mladu i dobru momčad, iznimno brzu. Međutim, nadam se dobrom rezultatu.”

Hrvatska je do sada igrala samo jednom protiv neke afričke reprezentacije. Na posljednjem SP-u u Brazilu pobijedili smo Kamerun 4-0.

“Sada je to drugo prvenstvo. Moramo biti oprezni jer se radi o neugodnoj ekipi,” dodao je Dalić.

Drugo kolo donosi nam dvoboj protiv jednog od bivših svjetskih prvaka Argentine predvođenog najboljim nogometašem svijeta Lionelom Messijem. Susret je na rasporedu 21. lipnja u Nižnji Novgorodu.

“Želio sam izbjeći ove najjače reprezentacije u skupini. Argentina je favorit, mi nemamo što izgubiti. Međutim, pokazat ćemo svoju snagu,” dodao je.

U posljednjem trećem kolu igrat ćemo protiv Islanda, suparnika iz kvalifikacija. U Zagrebu smo ih pobijedili, a na gostovanju izgubili. Utakmica je na rasporedu 26. lipnja u Rosotvu na Donu.

“Dobro se poznajemo budući da smo igrali u skupini. U skupini su završili ispred nas i nadam se kako ćemo im sada uzvratiti. Njihov izbornik mi je prije ždrijeba rekao ‘samo ne vas’. Radi se o borbenoj reprezentaciji. Bit će to sudar za prolaz skupine,” naglasio je hrvatski izbornik.

Dalić je naglasio kako će vodstvo reprezentacije vrlo brzo donijeti odluku o kampu u kojem će biti smješteni ‘vatreni’.

“Imamo nekoliko rezerviranih i sada ćemo o svemu razmisliti i donijeti odluku,” rekao je Dalić pohvalivši Ruse za organizaciju ždrijeba.

“Ovo mi je prvo ovako veliko natjecanje, no organizacija je bila sjajna. Siguran sam kako će to biti odlično prvenstvo,” poručio je hrvatski strateg.

Vezni igrač hrvatske vrste i Barcelone Ivan Rakitić je poručio kako je hrvatska reprezentacija dobila tešku grupu.

“Teška je skupina, ali jedva čekamo da krene. Želja je ogromna, da budemo pravi,” poručio je Rakitić.

D.J.