Srijeda, 22. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Dalić potpuno iskreno: ‘Njima smeta Hrvatska, a od mene su napravili propalicu, lopova i neznanca’

Izbornik Zlatko Dalić jedan je od najpopularnijih Hrvata. Mnogi ga obožavaju, mnogi ne, ali to je manje bitno. Ono po čemu će se pamtiti su njegovi uspjesi. Srebro i bronca sa Svjetskih prvenstava i srebro s Lige nacija.

 

Za RTV Herceg- Bosne dao je veliki intervju u kojem je pričao o svojoj karijeri i uspjesima: “Zadnjih 5-6 godina Hrvatska je osvojila tri medalje na velikim natjecanjima; na dva Svjetska prvenstva i na Ligi nacija što je nešto fantastično. To je malo tko očekivao, u biti to nitko nije vjerovao. To nije realno i objektivno.”

Euforija u Njemačkoj: “Nas tamo očekuju desetine tisuća navijača. Većina njih neće biti na stadionu, ali sam uvjeren da će biti oboren rekord po broju Hrvata. Po meni je to do sada bilo na Ligi nacija u Rotterdamu – 35.000 ljudi. Sada će, ja mislim, na utakmici u Berlinu biti 50.000 Hrvata, a oko stadiona par stotina tisuća. To je ono zbog čega mi radimo, živimo, zbog čega se trudimo da budemo dobri jer je takvu podršku teško očekivati i dobiti”, kazao je Dalić istaknuvši da će to biti jedno prelijepo iskustvo bez obzira na to kako natjecanje završi.

“Strašno me pogodilo”

Dotaknuo se svog velikog prijatelja Ćire: “Mislim da se više nikad na ovim prostorima roditi čovjek kao što je bio Ćiro Blažević: Takvog stila, takvog šarma, takve gospoštine, takvoga frajerskog načina rada. Sve je imao čovjek. Bio je kompletan u svim segmentima. Kad je trebalo biti i oštar, i ljut i gospodin, sve je on imao u sebi. To je bio jedan osebujan čovjek.”

O kritikama nekih medija: “Nekakvi ljudi koji su i dan danas u medijima su me razvalili. Oni su od mene napravili jednoga propalicu, lopova, neznanca. Mene je to strašno pogodilo. Znao sam da to ništa nije istina, ali oni su to meni “natočili” jer se nisam baš znao nositi s time i onda su me razvalili”, kazao je Dalić istaknuvši da ga je to dosta pogodilo te da je tada shvatio da mora promijeniti neke stvari u životu”, prenosi Dnevno.hr.

Vratio se na finale s Francuskom: “Bili smo toliko dominantni i superiorni. Tu bismo utakmicu sigurno dobili da nije bilo one dvije (sudačke, nap. a) odluke koje su bile protiv hrvatske reprezentacije. I onaj slobodan udarac iz kojeg smo primili gol i penal  nisu bile ispravne odluke. To nas je koštalo. Da nije bilo grešaka suca mi bismo bili svjetski prvaci.”

“Oni nas ne poštuju”

Imao je puno ponuda da ode s klupe Hrvatske: “Cifre su bile ogromne, sramota me to i govoriti, rekao je Dalić pojašnjavajući da je nakon njegove odbijenice trener tog kluba postao Rafael Benitez  za 13 milijuna eura po sezoni. Kad’ sam vidio sve te ljude s kojom euforijom i elanom su nas dočekali, a ja govorim o zajedništvu, ljubavi, mladim ljudima… I kakvu bi ja poruku poslao da sam otišao. Govorio bih jedno, a radio drugo.”

Već nekoliko godina ne dolazi na nagrade koje dodjeljuje FIFA: “Oni jednostavno podcjenjuju hrvatsku reprezentaciju, podcjenjuju sve što je ona napravila, nemaju nikakav respekt prema nama i odnose se prema nama kao da i ne postojimo; mi njima samo smetamo,  kazao je Dalić i dodao da im Hrvatska smeta jer im „brka račune i milijune“ te da su im u fokusu Brazil i Argentina. Zašto bih ja njima davao respekt kada oni ne poštuju nas? Mi to poštovanje nismo zavrijedili u medijima i u priči, nego na terenu. Dokazali smo tko smo i što smo i umjesto da jednu malu Hrvatsku, koja je napravila dvije medalje u četiri godine promoviraju. istaknu i stave kao najbolje, oni nas stavljaju na dno.”

Za kraj dotaknuo se religije: “Ni u kom slučaju nisam nikakav ekstrem, nisam radikalan ni u čemu. To živim i to govorim. Ne bojim se i ne sramim se to reći. Ono što je meni veselje i što je nas napravilo ovime što jesmo je da Hrvatska nogometna reprezentacija živi, radi i propagira vrijednosti na kojima je Hrvatska nastala. To je domoljublje, to je zajedništvo, to je ponos, to je prkos, to je vjera, to je skromnost, i mi tako živimo.”

 

Najnovije

Osuđena za psihičko nasilje nad suprugom

Zagrebačka poduzetnica proglašena je krivom i osuđena jer je bivšeg supruga nazvala pederom.   Prema presudi, učinila je to potkraj prosinca oko 19.30 sati u Zagrebu,...

Vrhovni sud “upozorio” predsjednika HND-a Hrvoja Zovku i njegove apologete: Svojim “teorijama zavjere” omalovažavate rad sudaca

Foto:HRT   Vrhovni sud je, reagirajući na stajalište Hrvatskog novinarskog društva (HND) oko presude tog suda u sporu Hrvatske radiotelevizije (HRT) i predsjednika HND Hrvoja Zovku,...

Ravnatelj Jasenovca Ivo Pejaković podnio je ostavku: Ja odgovaram za rad ustanove

– Ovim putem bih istaknuo da je prema Statutu Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac ravnatelj odgovorna osoba koja odgovara za rad ustanove, a samim time...

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

Foto:Podravski list   Do naših je dana enigmom ostao posljednji zadatak koji je Manolić dobio prije prelaska na oslobođeni teritorij. Riječ je bila o organiziranju dotad...

Ginekologinja odgovorila Bereckom: I mi trčimo za život, a očekuje se da taj isti život svojim rukama dokrajčimo

Foto:Facebook/Hod za život   Splitska ginekologinja Katarina Dvornik Meaški reagirala je komentarom na društvenim mrežama na objavu osječkog pedijatra Igora Bereckog vezanu za Hod za život. Berecki,...