Dalić pripremio iznenađenje za Argentinu: U zadnji čas odlučio se za promjenu u prvih 11!

Badelj se očekivao u sastavu kao igrač koji donosi mirnoću u posjedu, dobro pozicioniranje i čitanje igre. Brozović je u odnosu na Badelja znatno brži i pokretljiviji, vjerojatno je to jedan od razloga zbog kojih se Dalić odlučio za veznjaka Intera...

Očekivana postava Hrvatske

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Nižnji Novgorod na drugi okršaj na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018 u Rusiji…

Hrvatska i Argentina igraju od 20:00 u Nižnji Novgorodu u sklopu drugog kola skupine D Svjetskog prvenstva.

Dalić najavio šahovsku partiju

”Imat ćemo neka drugačija rješenja, ali nećemo se braniti i tražiti bod, jer mislim da to nema svrhe. Nama je jako bitno da ovisimo sami o sebi, a ne o drugim rezultatima. Sigurno da Argentina nije očekivala neodlučeno protiv Islanda i to ih je malo poremetilo. Oni će morati biti odlučniji protiv nas i imat će jedan pritisak. Oni znaju s kim igraju i mi znamo s kim igramo. Rekao bi da će to biti jedna šahovska partija.”

Kako zaustaviti Messija, pitanje je koje se nameće samo od sebe.

”Messi protiv Islanda nije bio u najboljem izdanju, ali moramo igrati momčadsku obranu na njemu. Ali nešto se pita i nas u toj utakmici. I mi smo velika ekipa. Ja hoću napraviti rezultat. Ponovit ću, Messi je najbolji svjetski igrač. On ponekad može sve napraviti sam, no moramo dati sve od sebe. Nadam se da ćemo proći u drugu rundu i napraviti dobar rezultat.’

Messi je prije četiri godine bio blizu toga da odvede svoju reprezentaciju na tron. Argentina je izgubila tek u produžetku finala protiv Njemačke, a Messi je za utjehu dobio nagradu za najboljeg igrača prvenstva.

Protivnik Hrvatske bit će Argentina, koja je pod velikim pritiskom nakon remija u prvom kolu s Islandom.

Očekuje se da će Zlatko Dalić prilagoditi sastav i taktiku Hrvatske u odnosu na prvu utakmicu s Argentinom. Andrej Kramarić trebao bi preseliti na klupu kako bi napravio mjesta dodatnom veznjaku koji bi čuvao leđa Ivanu Rakitiću i Luki Modriću te dao doprinos u zaustavljanju Lionela Messija.

Očekivalo se da će treći čovjek u veznom redu biti Milan Badelj, ali prema informacijama koje su stigle do hrvatskih medija, Dalić će Modriću i Rakitiću ipak pridružiti Marcela Brozovića.

Formacija bi trebala ostati ista: Modrić bi se u 4-2-3-1 vratio na mjesto “desetke”, iako je nakon prve utakmice javno zahvalio izborniku jer ga je postavio na njegovu omiljenu, povučeniju poziciju.

Badelj se očekivao u sastavu kao igrač koji donosi mirnoću u posjedu, dobro pozicioniranje i čitanje igre. Brozović je u odnosu na Badelja znatno brži i pokretljiviji, vjerojatno je to jedan od razloga zbog kojih se Dalić odlučio za veznjaka Intera.

Brozović je protiv Islanda ušao u 60. minuti upravo umjesto Andreja Kramarića, kojeg bi sada trebao zamijeniti u početnoj postavi. Brozović je ušao kako bi stabilizirao igru protiv Nigerije, koja je u tim trenucima bila sve opasnija, a čini se da je Dalić zadovoljan njegovom igrom u toj utakmici.

D.J.

 

Comments are closed.