Dalmacija u plamenom obruču: požari se opasno približili Zadru; Kaos na autocesti: ljudi u panici bježe vozeći u suprotnom smjeru, gori i na Hvaru, kod Šibenika, Benkovca…

Zbog požara je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 Između čvora Zadar II i Šibenik. Kolona na naplati Zadar II je oko 7,5 km...

Foto snimio čitatelj, Arhiva/HANZA MEDIA

15:21 – Zbog  požara je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 Između čvora Zadar II i Šibenik. Kolona na naplati Zadar II je oko 7,5 km, na naplati Benkovac (u smjeru Splita) je oko 4 km, a na naplati Pirovac (u smjeru Zagreba) oko 5 km, na izlazu Šibenik u smjeru sjevera kolona je oko 2 km. Od 11:30 sati zatvorena je i državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu. Zbog požara zatvorene su ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje, javljau iz HAK-a.

15:00 – Prema informacijama koje dolaze s terena, a koje su ukratko potvrđene iz Javne vatrogasne postaje Zadar, požari su se opasno približili Zadru. Neutvrđen broj kanadera i airtractora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica, javlja Antena Zadar.”Izbilo je puno više požara. Da, blizu Zadra su”, jedino je što su u žurbi stigli potvrditi u JVP Zadar.
Bura je učinila ono čega su se svi pribojavali, s prvom vjetrovitom noći rasplamsali su se požari diljem Dalmacije.

Građani javljaju i o dramatičnim scenama na autocesti A1 kod Benkovca gdje vozači bježe od plamene stihije vozeći u suprotnom smjeru!

RANIJE OBJAVLJENO:

Osim strahovitog požara na zadarskom području, gdje je najteže stanje u okolici Benkovca, te više požara na šibenskom području s kojima se vatrogasci bore već danima, trenutno gori i na Hvaru.

Fotografije ili snimke požara nam možete poslati na e-mail:portal@slobodnadalmacija.hr

Kanaderi, helikopteri i sve raspoložive vatrogasne snage s otoka Hvara gase veliki šumski požar na poluotoku Kabal u Starom Gradu na Hvaru, doznaje se od vatrogasaca.

Taj je požar buknuo jutros u 9 sati, te su ga lokalni vatrogasci  par sati uspjeli držati pod kontrolom, no nešto kasnije je zapuhala jaka bura koja je vatru totalno rasplamsala i potjerala je u svim smjerovima, doznaje Hina od hvarskih vatrogasaca.

Na terenu su svi otočki vatrogasci, njih 50 sa 20 vozila, a iz zraka im pomažu tri kanadera i dva helikoptera. Dim je toliko velik da se čak vidi i u nekim dijelovima Splita. Za sada nema informacija da su privatni ili poslovni objekti ugroženi požarom.

Foto snimio čitatelj, Arhiva/HANZA MEDIA

Prema informacijama koje dolaze s terena, a koje su ukratko potvrđene iz Javne vatrogasne postaje Zadar, požari su se opasno približili Zadru. Neutvrđen broj kanadera i airtractora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica, javlja Antena Zadar.

Prema informacijama koje dolaze s terena, a koje su ukratko potvrđene iz Javne vatrogasne postaje Zadar, požari su se opasno približili Zadru. Neutvrđen broj kanadera i airtractora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica.

D.K