FOTO / DAN D ZA TOKIO! A SADA ČEKAMO RASPLET I FRANCUSKU! HRVATSKA UZ DOSTA MUKE SLOMILA TUNIS, BRILJIRAO MANDIĆ

Hrvatska je u svojoj posljednjoj utakmici na turniru u Montpellieru napravila ono što je morala...

HRVATSKA – TUNIS 30:27 (14:13)…

MONTPELLIER Sud Arena. Bez gledatelja. Suci: Salah i Brunner (Švicarska)

HRVATSKA: Šego (10+1), Pešić (0+1); Marić 4, Duvnjak 2, Horvat 7 (3), Karačić, Štrlek, Čupić 1, Musa 1, Mamić, Šebetić, Cindrić 2, Mandić 9, Kozina, Martinović 1, Pavlović 3. Izbornik Hrvoje Horvat.

TUNIS: Maggaiz, Soussi (8); Ben Gahli, Majdub, Fekih, Bannour 2, Souid 1, Mzoughi 1, Boughami 6 (3), Maaref 4, Rzig 1, Toumi 2, Jbeli 3, Darmoul 1, Jaziri 2, Ben Abdalah 4. Izbornik Sami Saidi.

SEDMERCI: Hrvatska 4 (3), Tunis 5 (3), ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Mamić 6, Kozina 22, Mandić 27, Musa 55), Tunis 4 minute (Jbeli 17, Souid 21), IGRAČ UTAKMICE: David Mandić

———–

Hrvatska je odradila posao protiv Tunisa, upisala i drugu pobjedu u Montpellieru, ali se morao čekati kraj turnira i utakmica Francuska – Portugal da se sazna konačni rasplet. Zato nekog veselja zbog pobjede nije bilo odmah nakon susreta. Neizvjesnost je ostala dominantna, kao na cijelom turniru.

Tunis je bila utakmica koja se morala pobijediti, a treća u tri dana, što nije bilo nimalo jednostavno nakon potrošnje protiv Francuske i Portugala. Zato je Horvat morao malo usporiti Čupića koji je bio sjajan, morao se više osloniti na Mamića Martinovića, pa i Pavlovića koji su bili svježiji. I stali smo u plitkih 6-0 što je manje fizički zahtjevno i pogodnije u ovom slučaju. Makar je 5-1 bila početna, no brzo se transformirala u plitku.

Da će biti muka od utakmice, svima je bilo jasno.

Ogromne oscilacije to najbolje dokazuju. Odlično smo otvorili utakmicu, krenuli sa 4:1, pa je Tunis serijom 5-0 vratio to na svojih plus 2, pa smo se opet morali resetirati i onda smo mi serijom 5-0 sa 7:9 došli na 12:9 i činilo se da je to bila dobra lekcija. Ali vraga, bila je to još samo jedna epizoda priče u kojoj je Tunis ponovo vratio utakmicu na 12:12, da bismo s dva dobra postavljanja Marića u završnici prvog dijela ipak imali minimalnu prednost. Bolje to nego – 6 kao s Portugalom, donosi sportske.

Obrana nam je štimala tek na početku, a više zahvaljujući raspoloženom Šegi koji je uspio obraniti dosta toga, što nažalost nismo uspjeli kapitalizirati do kraja, a kod 4:1 počeli smo promašivati zicere, prebacivati gol, gubiti lopte, pa je Tunis ničim izazvan dobio priliku vratiti se. Mohamed Darmoul, superbrzi srednjak Tunižana, radio nam je velike probleme, na njemu smo najčešće ispadali i tu je bio najveći problem. No, na sreću i Tunis je bio umoran i nije imao koncentraciju konkretizirati dobre situacije.

image

Luka Cindrić /SYLVAIN THOMAS Afp

Dobra vijest je svakako bila igra Zlatka Horvata koji je zabijao i kontre i penale, što je olakšalo posao. Čim smo došli do dva-tri laka gola, sve je izgledalo bolje. No, nije bilo gasa u svemu tome, vidljiv je bio umor, a moralo se pobijediti. Nimalo laka situacija.

Šebetić je u drugom dijelu zauzeo svoju poziciju da ne bismo morali mijenjati na daljoj strani i dodatno se usporavati. Otvorili smo nastavak sa 3-0, što je nakon silnih preokreta bilo dobro saznanje. A još bolje saznanje je bilo da smo tako i nastavili i otišli na +6, da se baš ne moramo patiti uvijek i u svakoj utakmici.

????? ?????ć ???
9️⃣ pogodaka-FOTO-HRS
Došli smo do lakih golova, poletio je Mandić, sve je izgledalo bolje. Saidi je time outom pokušao spašavati što se može, ali u trećoj utakmici u tri dana glava ne sluša, jer su noge umorne. Umorne su bile i naše, ali sa + 6 su to puno lakše podnosile. Držali smo prednost, malo se u svemu tome i opustili, na momente čak i malo previše.

Tunis se pet minuta prije kraja spustio na -3, Musa je bio vani, neshvatljivo smo se ponovno opustili i svi su jedva čekali kraj tih muka. Pavlović je smirio situaciju, sa dva gola, pa asistencijom za Marića i tu je konačno bio kraj.

HRS-Snagom čiste LJUBAVI… ??❤️

D.J.