Utorak, 21. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

DAN VELIKOG OKRŠAJA SE BLIŽI: Bob Arum otkrio: ‘Sve smo dogovorili, Joshua i Fury ulaze u ring!‘

Čini se kako je napravljen ključni korak oko dogovaranja trenutno najvećeg boksačkog meča, koji svijet dugo čeka…

Ljubitelji boksa već tjednima čekaju pozitivne vijesti po pitanju trenutno najvećeg mogućeg meča, onog između nositelja svih elitnih pojasa teške kategorije, Anthonyja Joshue i Tysona Furyja. Na meču se ozbiljno radi još od sredine prosinca prošle godine, kad je Joshua savladao Kubrata Puleva i sve dosadašnje vijesti imale su pozitivnu notu, no isto tako potvrdu da još uvijek nije sve dogovoreno.

No, sad se pojavila izjava Furyjevog promotora za američko tržište, 88-godišnjeg Boba Aruma. Legendarni vlasnik Top Ranka medijima je iznio informaciju kako su i ti neriješeni detalji, koji su se ranije spominjali, sada stvar prošlosti.

screenshot

Joshua, 31-godišnji Britanac, drži IBF, WBO i WBA titule, a njegov godinu dana stariji sunarodnjak je WBC-ov prvak od veljače prošle godine kada je pobijedio Deontaya Wildera.

“Što se mene tiče, a ozbiljno sam od početka radio na ovome, sve točke su dogovorene, meč će se održati. To je ono što je svaka strana rekla. Sad moramo samo sve posložiti da se ugovori potpišu i da se uspije obaviti sve što je potrebno uz to”, rekao je Arum u razgovoru za IFL-u, nakon čega je ubacio dodatnu potvrdu ove vijesti:

“Mogu samo čisto i sigurno reći, s mog gledišta na cijelu situaciju, kako više nema nikakvih zapreka niti problema.”

Ovakvih sličnih izjava smo proteklih tjedana već imali, ali uvijek je bilo spomena nekoliko sitnih točaka koje je još potrebno odraditi. Ovim putem Arum je potvrdio kako s njegove strane nema nikakvih problema, što bi značilo da je Fury zadovoljan svim ponuđenim uvjetima.

S druge strane, ovo ne možemo smatrati relevantnim dok s takvom izjavom ne istupi Eddie Hearn, koji je ipak glavni organizator ovog spektakla ili dok vijest ne prenese netko od glavnih medija, poput Sky Sportsa. U trenutku pisanja ovog teksta, Hearn i njegov Matchroom nisu objavili ništa novo. Štoviše, Hearn je ne tako davno upozorio upravo na Aruma i njegove česte izjave, dodavši kako, za razliku od svog starijeg kolege, on ne voli ništa iznositi dok nisu riješeni svi detalji.

Naravno, Arum nije spominjao nikakav datum niti mjesto održavanja. To je zapravo stavka oko koje će Hearn voditi glavnu riječ, a već je najavio kako će se time krenuti baviti tek kad ugovori budu potpisani od svih strana.

“Sve je dogovoreno i nema više nikakvih prepreka za održavanje ove borbe”, rekao je Arum, Furyjev promotor.

Još se ne zna kad i gdje će doći do okršaja najboljih boksača današnjice. Joshua u karijeri ima jedan poraz, a Fury je neporažen.

D.J.

Najnovije

Ravnatelj Jasenovca Ivo Pejaković podnio je ostavku: Ja odgovaram za rad ustanove

– Ovim putem bih istaknuo da je prema Statutu Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac ravnatelj odgovorna osoba koja odgovara za rad ustanove, a samim time...

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

Foto:Podravski list   Do naših je dana enigmom ostao posljednji zadatak koji je Manolić dobio prije prelaska na oslobođeni teritorij. Riječ je bila o organiziranju dotad...

Ginekologinja odgovorila Bereckom: I mi trčimo za život, a očekuje se da taj isti život svojim rukama dokrajčimo

Foto:Facebook/Hod za život   Splitska ginekologinja Katarina Dvornik Meaški reagirala je komentarom na društvenim mrežama na objavu osječkog pedijatra Igora Bereckog vezanu za Hod za život. Berecki,...

Prvi parlamentarni sukob SDSS-a i DP-a, a sve je zakuhalo oko Baby Lasagne

Foto:Screenshot   Nakon prošlotjednog potvrđivanja Vlade, saborski zastupnici nastavili su s redovnim točkama dnevnog reda, a na početku ovotjednog zasjedanja pružena im je prilika i za...

DP: Suverenistički glas RH u Europskom parlamentu

Foto:Običan.info   Snažnu pobjedničku listu Domovinskog pokreta za izbore za Europski parlament otvara predsjednik Domovinskog pokreta, potpredsjednik Hrvatskog sabora i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a zatvara...