DANAS PRIJAVLJUJE “USTAŠOIDNE BRODOVE”, A POGLEDAJTE KAKO SE ’95. DRUŽILA S BOJOVNICIMA HOS-A!

Vlatka Pokos, bivša pjevačica, bivša supruga postarijeg bogatog gospodina, i bivša stanovnica Kanade, na sezonskom radu u Splitu, ponovo je ovih dana u centru pozornosti zbog prijave protiv vlasnika broda “4U” čiji logotip njoj djeluje suspektno ustašoidan. Prošle je godine osudila i Dejana Lovrena zbog pjevanja Thompsonove “Lijepa li si” te mu pomalo rasistički poručila da se vrati u Bosnu, a nešto slično je poručila i ove godine komentirajući slučaj ustašoidne jahte, poručivši “onima s druge strane brda” da se ne javljaju na njenu objavu i ne komentiraju je.

Međutim, HOS-ovci, konkretno pripadnici IX bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” poslali su tada redakciji Dnevno.hr fotografiju Vlatke Pokos u društvu bojovnika koji su se taman vratili s ratišta, iz Oluje, na ugodnom druženju s njom u Dubrovniku, ’95. godine.

(tekst se nastavlja ispod fotografije)

“Na fotografiji je uz Vlatku strani dragovoljac iz Francuske kojeg smo zvali ‘Frenči’. On je bio s nama u HOS-u, a to se vidi i na amblemu na njegovoj uniformi. Vlatki tada uopće nije smetalo to što piše na rukavu. Dapače, imponiralo joj je!”, rekao je bivši pripadnik 9. bojne HOS-a Ante Vestić.

“Vlatka je nastupala u jednom klubu i baš joj je bila čast da se slika s mojim suborcima. Doduše, treba se priznati da su nakon pobjede u Oluji svi bili euforični, pa je tako i ona bila impresionirana hrvatskim vojnicima. Ipak, po ovome što sada priča – vidim da je zaboravila tko se i kako krvavo izborio za Hrvatsku.”

Vlatka Pokos kasnije se oglasila na Instagramu povodom fotografije iz 1995. na kojoj pozira s vojnicima koji uimaju HOS-ovo znakovlje koje ona naziva ustaškim i zločinačkim. Vlatka je priznala da je fotografija autentična, ali je dodala kako “HOS tada nije postojao, kako će to potvrditi generali Gotovina i Džanko, te kako se podatci o tome mogu lako naći na internetu”, nazivajući one koji šire fotografiju “lažljivim ustašofilima”.

No, po svemu sudeći, Vlatka Pokos nije se najbolje informirala:

“Jasno je zašto tako misli, ako se poziva na Luku Džanka”, poručili su joj uz smijeh bivši pripadnici 9. bojne HOS-a, pa nastavili:

“Pokos sada ljude uvjerava kako je HOS 1992. bio rasformiran i razoružan, pa još k tome sve poziva da se informiraju ‘preko interneta’. Istina je da je naša postrojba službeno ušla u sastav 114. brigade tijekom srpnja 1992. godine, ali pod svojim starim nazivom. Prišivka na rukavu je ostala ista, samo je dodano HV, a to se vidi i na našem pripadniku s fotografije. Štoviše, pod imenom “Rafael vitez Boban”, 9. bojna HOS-a djelovala je i opstala sve do 1996. godine. Najduže smo trajali.”