Danas u Crkvi slavimo spomendan imena Marijina,žene koja je na usnama i srcu kršćana diljem svijeta….

Hvala ti Gospodine na Majci Mariji...

Bezgrešno srce Marijino, budi naše spasenje!

Marija (majka Isusova)…

Ime Marija dolazi od hebrejski Mirjam – ljubljena. Postoje mnoge velike žene u našoj povijesti, koje su ostavile veliki trag i kojima se divimo, i to je dobro, ali samo je jedna koju svi zovu Majkom. Osim što je ljubljena od Boga i od kršćana diljem svijeta, ona je svima postavljena kao uzor, pa i onim divnim i velikim ženama kroz našu povijest. Jer kada je Bog stvorio Bezgrešnu u utrobi njezine majke Ane, počelo je vrijeme milosti, klica koja će preobraziti svijet i koje će ponovno stvoriti čovjeka, vratiti mu sve dostojanstvo.

Ta klica je Marija, u kojoj je Bog sebi odlučio sagraditi šator.

Samo je jedan mir naš a to je Isus Krist, sin Boga živoga i sin Blažene Djevice Marije.

On koji je Mir naš, na križu Ivanu i nama pokazuje na svoju Majku i predaje je Ivanu kao majku, ali i više od toga, Mariji daje Crkvu za djecu.

U njezinom imenu stoji MIR.

Kada nam ju je dao za majku, dao nam je mir. Ona je naš mir, i to može posvjedočiti svaka duša koju ju je susrela u molitvi, koja joj je vapila kao majci. Ona je Kraljica mira, ona koja nam je posredovala Mir, našega Gospodina Isusa.

Kao majka i kraljica mira želi nas voditi putem mira, putem istinske sreće. Želi da budemo sretni, ali mi sa grijehom ne možemo biti sretni jer je grijeh najveći neprijatelj mira, grijeh oduzima mir.

Predaj Bogu svaki grijeh, neka On razbije sve okove, da ti može dati mir i život. Molimo, molimo i molimo, samo u molitvi možemo naći put mira i radosti. Njoj se utječite u strelovitim molitvama. Molite krunicu. Ako ste sami uzmite jednu deseticu, pa ćete već doći do cijele. Ako ste u obiteljima okupite se da molite kao obitelj. Posvetite se njezinome Bezgrješnom srcu u kojemu je Njezina ljubav. Kao majka čuvat će vas i vaš mir.

Ime Njezino je blago, sveto i slavno nad sve korove anđeoske.

Hvala ti Gospodine na Majci Mariji.

Blagoslovljeno Marijo tvoje bezgrešno začeće radi našega spasenja.

Blagoslovljen Marijo tvoj DA koji nam je donio novi život.

Blagoslovljeno Marijo tvoje hitanje Elizabeti i nama da nam pomogneš.

Blagoslovljen Marijo tvoj Veliča za nas i naše spasenje.

Blagoslovljena ti među svim ženama jer si najsiromašnija.

Napose, blagoslovljeno i hvaljeno tvoje sveto i slavno ime.

Bezgrešno srce Marijino, budi naše spasenje!

L.K.

Comments are closed.