Danas u Vukovaru veličanstven skup povodom otkrivanja spomenika za 97 poginulih policajaca…(FOTO)

Sve češće u medijima možemo ćitati tekstove u kojima se hrvatski branitelji i istinski domoljubi poistovjećuju sa ustaštvom, naziva ih se fašistima-šovinistima,vrijeđajući nas žive, vrijeđajući sve poginule i nestale hrvatske branitelje kao i njihove obitelji...

Foto/Braniteljski portal/svečani mimohod

Danas u Vukovaru veličanstven skup povodom otkrivanja spomenika za 97 poginulih policajaca.

Mislim da izgradnjom ovog spomen obilježja činimo jedan mali znak pažnje za njih, njihove roditelje i obitelji, a to je najmanje što smo mogli učiniti. Dok su čitana imena naših heroja, moje misli su se polagano vraćale u ne tako davnu prošlost prije 26 godina, navirale su slike, lica onih koje sam osobno poznavao.

Idejno rješenje spomenika je od vukovarskog branitelja i logoraša, Dubravka Duića.

Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata jedan je od organizatora postavljanja i današnjeg otkrivanja spomenika za 97. svojih poginulih i nestalih pripadnika.

” Kako i na koji način zahvaliti onima koji su utkali svoje živote za obranu Domovine, kao ovih 97 hrvatskih vitezova. Mislim da izgradnjom ovog spomen obilježja činimo jedan mali znak pažnje za njih, njihove roditelje i obitelji, a to je najmanje što smo mogli učiniti. Dok su čitana imena naših heroja, moje misli su se polagano vraćale u ne tako davnu prošlost prije 26 godina, navirale su slike, lica onih koje sam osobno poznavao. Sjetim ih se kroz cijelu godinu više puta, međutim danas su sjećanja snažnija, jača. Slike su oštrije i puno jasnije. Već dulji period, a zadnjih mjeseci sve učestalije daje se previše medijskog prostora onima koji nisu željeli Hrvtsku.

Sve češće u medijima možemo čitati tekstove u kojima se hrvatski branitelji i istinski domoljubi poistovjećuju sa ustaštvom, naziva ih se fašistima-šovinistima,vrijeđajući nas žive, vrijeđajući sve poginule i nestale hrvatske branitelje kao i njihove obitelji.

Mi nismo nikave ustaše, fašisti i šovinisti, mi vilimo samo svoju Domovinu i spremni smo za nju dati život kao i 1991. godine. Sve ono što je bilo unatrag više od 70. godina treba prepustiti znanstvenicima i povijesničarima.

“Svi oni koji blate hrvatske branitelje , trebali bi znati da su Hrvatsku upravo hrvatski branitelji obranili i stvorili u obrambenom domovinskom ratu te je predali onima koji bi u njoj trebali graditi blagostanje, bolju budućnost za našu djecu i boljitak za sve njene građane. Budućnost je pred nama, koračajmo ponosno i uzdignute glave prisjećajući se u svakom trenutku onih koji su dali ono najvrijednije za stvaranje Domovine, a to su životi, jer da nije bilo njih i nas običnih ,alih i hrabrih ljudi , danas ne bi bilo ni Hrvatske”, riječi su Mate Dudića predsjednika udruge policije (VBDR).

M.M. /Braniteteljski portal

Foto/Braniteljski portal