DANI HRVATSKOG PONOSA I SLAVE Svečano obilježeno 26 godina od oslobođenja grada Varaždina…(FOTO)

Obilježavamo 26. godišnjicu oslobođenja Varaždina i županije od srbočetničkog agresora i okupatorske JNA. Posebnu zahvalnost za to moramo iskazati našim braniteljima, ali i svim hrvatskim građanima koji su se dragovoljno uključili u obranu...

Punih 26 godina je prošlo od oslobođenja grada Varaždina u Domovinskom ratu. 22. rujna 1991. godine na vojarni u Varaždinu zavijorila se hrvatska zastava, a danas je svečanim mimohodom branitelja od Kapucinskog trga do Korza svečano obilježen taj dan i Dan branitelja Varaždinske županije.

Od jutarnjih sati na Kapucinskom trgu organiziran je Taktičko-tehnički zbor s prikazom naoružanja Hrvatske vojske i policije.

U mimohodu hrvatskih branitelja, koji je krenuo s tog trga, bili su prisutni predstavnici ratnih postrojbi koje su sudjelovale u oslobođenju Varaždina 1991. godine te postrojbe iz Varaždina koje su sudjelovale u Domovinskom ratu: postrojba PU varaždinske, postrojba Specijalne jedinice policije RODA, Odreda Narodne zaštite Varaždin, 104. brigade Hrvatske vojske, 5. bojne 1. A brigade te postrojba 7. gardijske brigade PUMA.

Nakon polaganja vijenca kod Križa zahvalnosti kod crkve svetog Nikole, mimohod je, uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra Hrvatskih željeznica, nastavljen do Korza gdje su održani prigodni govori i program.

– Obilježavamo 26. godišnjicu oslobođenja Varaždina i županije od srbočetničkog agresora i okupatorske JNA. Posebnu zahvalnost za to moramo iskazati našim braniteljima, ali i svim hrvatskim građanima koji su se dragovoljno uključili u obranu.

S područja ove županije za slobodu se borilo više od 15 500 žitelja, od kojih je 175 položilo svoje živote na oltar domovine. Ne smiju se nikada zaboraviti dani ponosa i slave – rekao je Goran Mihalić, predstavnik Udruge hrvatskih branitelja prisjetiti i ovaj dan obilježavati – kazao je.VIŠE O SVEMU OVDJE

DANI HRVATSKOG PONOSA

T.H.

Comments are closed.