DANI SJEĆANJA NA VUKOVAR U BERLINU Hrvati će se prisjetiti žrtve Grada heroja kroz predavanja Ante Nazora

Inicijativu ‘Učimo – svoju povijest’ pokrenule su sadašnje članice Župnog vijeća Marija i Anica Krstanović, te Suzana Smolković već 2014.; tada sa ciljem buduće mlade sudionike Susreta hrvatske katoličke mladeži čim bolje upoznati s hrvatskom poviješću...

Dva predavanja hrvatskog povjesničara Ante Nazora

Dva predavanja hrvatskog povjesničara.

Autor: CroExpress

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin će se 19. i 20. studenog održati ‘Dani sjećanja na Vukovar’. U misiji će tim povodom dva predavanja održati povjesničar Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

U nedjelju će se u dvorani HKM predavanje održati u 17 sati, pod imenom ‘Činjenice o Domovinskom ratu’. U ponedjeljak je u 18:30 u crkvi sv. Sebastijana sveta misa zahvalnica i molitva za poginule branitelje i žrtve rata. Nakon toga prof.dr.sc. Ante Nazor održat će predavanje ‘Obrana Vukovara 1991.’ Uz HKM, organizator događaja je i Hrvatsko kulturno društvo V.F. Mažuranić koje djeluje pri misiji već 37 godina.

Hrvatska katolička misija Berlin će u suradnji s HKD V.F. Mažuranić kroz narednu školsku godinu redovito organizirati različita predavanja o hrvatskoj povijesti i kulturi u sklopu inicijative ‘Učimo – svoju povijest’, kako bi i na taj način dali svoj doprinos stjecanju znanja i očuvanju identiteta.

Inicijativu ‘Učimo – svoju povijest’ pokrenule su sadašnje članice Župnog vijeća Marija i Anica Krstanović, te Suzana Smolković već 2014.; tada sa ciljem buduće mlade sudionike Susreta hrvatske katoličke mladeži čim bolje upoznati s hrvatskom poviješću. Dolasku Ante Nazora se posebno raduju upravo ti mladi, koji su na svom putu prema SHKM u Vukovaru imali priliku u Zagrebu slušati njegovo predavanje, kad ih je jako dojmio.

T.H.