Davor Pavuna – Probudimo se jer nismo Orwellova ‘stoka’, nego SUVEREN NAROD…

Danas smo robovi, a banke su robovlasnici, a one, zajedno s vladajućom robovlasničkom klasom, dobivaju sve što zaradite, a za uzvrat vam ne daju niti hranu, niti smještaj, već se za to morate izboriti sami...

Davor Pavuna – Probudimo se jer nismo Orwellova ‘stoka’, nego SUVEREN NAROD.

Orwell 2021+ = Bankaroidi nedemokratski koriste ”lijevo-desne” neoliberale i vlasti.
Diktat provodi uvijek ista oligarhija, a račune ne polažu nikome.
Ponavljam i naglašavam: u financijama je sve snimljeno te postoje detaljne analize, i za Hrvatsku.
O tome sam govorio i na HTV-u prije nekoliko godina : https://youtu.be/Vem2gu61_74 / https://youtu.be/bs-EwFEue74
Ako ste zaboravili kako profitiraju novcem od “namjerno izazvanih kriza” poreza i ”investicijama”:

( World growth outlook: latest projections by different organizations. The projections are based on market exchange rates and were carried out on the following dates: IMF = 14 April; Oxford Economics = 14 April; UNDESA = 1 April; WTO = 9 April. UNDESA and WTO distinguish between two possible scenarios on the pandemic’s severity. The projections carried out by the IMF World Economic Outlook (WEO) 2019 (blue line) are used as the baseline for comparison)

Neo-feudalizam: oko 32.000 bankaroida iskorištava neznanje ‘raje’, a (skoro) svi korumpirani u tome sudjeluju. Probudimo se jer nismo Orwellova ‘stoka’, nego SUVEREN NAROD = Direktna Demokracija & Financijska Dinamika Zadruge
Imamo strateške uvide u globalnu i lokalnu financijsku dinamiku, a i bolja rješenja. Politikanti NE govore istinu i NE razumiju stvarnu planetarnu financijsku dinamiku.
Zato je bitno, kako brzo budemo preuzeli upravljanje našim životima i financijama. Jer umjesto da povjere dinamiku financija znalcima u suverenom narodu, snobovi se igraju.
– Nekoć su postojali robovi i robovlasnici. Robovi su radili za robovlasnika koji bi im osigurao smještaj i hranu. Čak je i taj sistem bio pravedniji od onoga danas. Danas smo robovi, a banke su robovlasnici, a one, zajedno s vladajućom robovlasničkom klasom, dobivaju sve što zaradite, a za uzvrat vam ne daju niti hranu, niti smještaj, već se za to morate izboriti sami. Sudeći po tome, sadašnja situacija je mnogo gora od one koja je vladala u 15. Stoljeću. Tako danas postoji mnoštvo primjera. Kada god dignete kredit, postajete rob sistema i dužnik koji mora godinama otplaćivati ono što mu u stvarnosti, pripada besplatno, jer, sva bića bi trebala imati pravo na besplatnu hranu i smještaj. No to tako stvari ne smiju funkcionirati u konzumerističkom sistemu.
Glad, probleme i siromaštvo je lako riješiti, kad dovoljno ljudi suosjeća i okrene se koordiniranoj suradnji: [za ‘raj’ u Hrvatskoj dostatno je 3 % nekorumpiranih znalaca!]
Video jedan slikovit način prikazuje na koji način možemo kao čovječanstvo riješiti problem gladi u svijetu: https://youtu.be/qhU5JEd-XRo.

Prof. dr. Davor Pavuna https://twitter.com/Davor48432610