UDRUGAMA I INSTITUCIJAMA!-Deklaracija o Domovinskom ratu se napokon MORA čvrsto zacementirati u Ustav RH-e!! To Ti je Domovino “SVETA ZADAĆA” i OBVEZA.!!

DA SE NE ZABORAVI

Deklaracija o obrambenom Domovinskom je opći i neobvezujući akt koji nije zaštićen hrvatskim zakonima ni Ustavom RH-e…

Republika Hrvatska vodila je pravedan i le­gitiman, obrambeni i oslobodite­ljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica…

Dokument Deklaracije koji je jednoglasno donio Zastupnički dom Hrvatskog državnog sabora 13. listopada 2000. godine, pogledati –OVDJE.

-Deklaracija Hrvatskog državnog sabora o Domovinskom ratu…

Iako je jednoglasno izglasana u Hrvatskom državnom Saboru to ne treba značiti da je Deklaracija o Domovinskom ratu obvjezujući i pravno vrijedan akt koji štiti Deklaraciju kao pravno važeću. Stoga sve hrvatske udruge branitelja kojih ima da im se ni broja ne zna i Saborski odbor za branitelje- MORAJU podnijeti zahtjev Hrvatskom državnom Saboru, Vladi, Uredu Predsjednice i Sabora;  Deklaracija o Domovinskom ratu se napokon mora čvrsto zacementirati u Ustav RH-e!! To Ti je Domovino “SVETA ZADAĆA” i OBVEZA.!! Mora se zaštititi zakonima i Ustavom najsvetiji dio novije Hrvatske povijesti u kojem je uz ogromne žrtve u srpskoj, jna, četničkoj i crnogorskoj agresiji na nevin hrvatski narod izvršena brutalna agresija-Deklaracija o Domovinskom ratu u kojoj jasno sve piše, jednako kao što stoji i u presudi Den Haaga- da je na Hrvatsku izvršena velikosrpska agresija i da se Hrvatski narod morao braniti od srpske agresije uz nemile žrtve, onako nenaoružan i nepripremljen na napad jedne od nekoliko tada najjačih europskih vojnih sila,srpske agresorske jugofašističke JNA…

Često smo i sami svjedoci bestijalnih, ali dobro smišljenih verbalnih, medijskih i obavještajnih napada na Hrvatsku, samostalnu, nezavisnu i demokratsku državu, koju smo iznjedrili pobjedom nad srpskim, četničkim i JNA agresorom.

Potpuno svjesni globalnih tektonsko – političkih potresa koji ne zaobilaze ni našu Hrvatsku, moramo se bolje i odgovornije skrbiti o našim najsvetijim vrijednostima , a to zasigurno je obrambeni Domovinski rat . Svjestan je hrvatski narod svih podilaženja koja se možda ponekad u politikama kakve se danas vode, trebaju, ali na mudar način sprovoditi i ne po svaku cijenu, na način da drugi odlučuju o sudbini Hrvatske i našeg naroda. Budimo razumni i odgovorni te zaštitimo sve ono što se zakonima RH može zaštititi, a što je od vitalnih nacionalnih interesa. Krajnje je vrijeme za to, inače će se u magli onih koji hrvatsku ne doživljavaju svojom Domovinom , a uživaju sve blagodati iste, pogubiti sve ono što Hrvatska stoljećima gaji kao svoju kulturu tradiciju i bogatstvo, od vodnih resursa pa nadalje. Čuvajmo naše, čuvajmo to ljubomorno kao što to rade sve druge ozbiljne države koje drže do sebe i svog. Hrvatska je predivna zemlja divnih, radišnih i pametnih lhudi čije kapacitete moramo znati iskoristiti. Moramo im davati prilike, jer su nam to pokazali i naši mladi koji idu na svjetska natjecanja u znanju i od tamo nam stalno donose najsjajnije medalje iako su u konkurencijama tzv velikih i razvijenih država. 

-Deklaracija Hrvatskog državnog sabora o Domovinskom ratu…

U točci 7. Deklaracije piše-Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora poziva sve građane, državne i društvene institucije, sindikate, udruge i medije, a obvezuje sve dužnosnike i sva državna tijela Republike Hrvatske, da na navedenim načelima štite teme­ljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše civilizacijske budućnosti.

Na taj način čuvamo moralni dignitet hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske i tako štitimo čast, ugled i dostojanstvo svih branite­lja i građana Republike Hrvatske koji su sudjelovali u obrani Domovine.

Klasa: 021-16/00-04/06 Zagreb, 13. listopada 2000.

-Međutim smo i te kako svjesni da se upravo ove točke 7 nitko ne pridržava , a posebice mediji koji sustavno urušavaju domovinske vrijednosti stečene u obrani od srpske agresije, jer prečesto svjedočimo svim mogućim perfidnim načinima omalovažavanja obrambenog Domovinskog rata od raznih medija i “političara” kojima je to zadaća. No , zato imamo Hrvatski državni Sabor koji MORA napokon shvatiti svu ozbiljnost trenutka u kojem se nalazimo i jasno definiranom Deklaracijom koju MORAJU zaštititi Ustavom i dati svima do znanja, da bilo koja vladajuća većina OZBILJNO misli kad kaže -da su hrvatski branitelji i obrambeni Domovinski rat TEMELJ Hrvatske DRŽAVE. On to zasigurno je, ali se Deklaracija MORA učvrstiti Ustavom i zakonima RH, tek tada smo sigurni da svi misle ozbiljno i da drže do hrvatskih branitelja i obrambenog Domovinskog rata. Od isticanja raznim govorancijama i glasnog pričanja te naglašavanja istog, NIŠTA, jer, ZAKON JE ZAKON!!

DEKLARACIJA O DOMOVINSKOM RATU!…JESU LI JE POLITIČARI I PROVOKATORI PROČITALI I ZAŠTO JE NISU ZAŠTITILI ZAKONOM I USTAVOM?…

Svi u EU moraju shvatiti jednu posebnost kod Hrvatske kao članice. 

Naša je država tek nedavno- prije četvrt stoljeća, što je relativno kratko povijesno razdoblje, imala strahovit rat za razliku od svih članica EU.Doživjela je i proživjela,i preživjela strahovitu velikosrpsku agresiju, ogromna rušenja, palenja, ubijanja, likvidacije, silovanja, srpske koncentracijske logore, okupirana područja na svom teritoriju i tako redom, a koje je oslobodila u čistim kao suce akcijama VRA Bljesak i Oluja- koje su besprijekorno izvedene i u krajnjem oslobodile svoju državu od srpskih nametnika koji i dan danas streme tim istim teritorijima , ali na drugačiji način i drugačijim metodama.  Zato moramo biti ne samo oprezni, već i mudri i odriješiti u svojim stavovima , jer mi štitimo naše, naš integritet i teritorijalnu cjelovitost naše Hrvatske. U skladu s tim jednako tako MORAMO zaštititi zakonom i Ustavom Deklaraciju o obrambenom Domovinskom ratu, odgovaralo to nekom ili ne, jednostavno MORAMO, jer smo to dužni svim hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu i Domovini u cijelini.

-Ovih dana vidljivo je da se Deklaracija o Domovinskom ratu želi baciti u zaborav ili se jednostavno namjerno prešućuje jer je neki neupućeni smatraju i “neutemeljenom”. To uglavnom čime” ljudi” koji nemaju veze sa Domovinskim ratom, da bi opravdali svoje nesudjelovanje u obrani naše Domovine od srbočetničkih hordi. Agresija na suverenu i samostalnu Republiku Hrvatsku se i dalje nastavlja samo drugim metodama. Srpski agresor, poražen na bojnom polju, započeo je novu vrstu agresije vođen iz raznih plaćeničkih ureda sa ciljem relativiziranja istine o Domovinskom ratu te izjednačavanjem žrtve i agresora, što se nikada ne smije i ne može dogoditi hrvatskom narodu koji je preživio stravičnu i brutalnu oružanu srbočetničku agresiju od koje se u konačnici obranio upravo zahvaljujući hrabrim hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji za suverenu i neovisnu Hrvatsku…

Vidljivo je to i u kurikulu povijesti o Domovinskom ratu o kojemu je u škole odaslano tek nekoliko redaka o krvavom osloboditeljskom Domovinskom ratu od velikosrpskog agresora.

-Tek nekoliko redaka o tolikim žrtvama, vojnim akcijama koje se proučavaju i dan danas na najprestižnijim vonim učilištima u svijetu.

-Tek nekoliko redaka o tolikim žrtvama. O likvidiranim ljudima, djeci i starcima. O masovnim grobnicama prepunih nevinih Hrvata.O užasavajućim rušenjima i paležima po RH, od sakralnih objekata pa do obiteljskih kuća, kazališta, zgrada i tako redom.

-Tek nekoliko redaka u povijesti o Domovinskom ratu koje su dozvolili Predsjednik Vlade Andrej Plenković kao predsjednik povjerenstva za izradu cjelovitog kurikula, Radovan Fucks, kao formalno odabran član povjerenstva, koji na ništa nije utjecao i na kraju ona koja je provela taj pakleni plan zamračivanja istine, Ministrica Blaženka Divjak, koja je inače predstavnica strančice HNS koja jedva dotiče prag na svim izborima. Svi gore pobrojani, moraju se zapitati, nije li to jad i bijeda hrvatskog poslušničkog mentaliteta prema nekim dirigentima izvana ili su oni sami donijeli takvu stravičnu povijesnu odluku koja će ih svrstati u red onih istih koje je Hrvatska iznenadila, i po tom bi ih povijest upamtila.

PROČITAJTE Deklaraciju o Domovinskom ratu…Zašto se ovaj važan službeni dokument prešućuje?…

Domovino, gdje su ti HEROJI?

Hrvatski branitelji postaju nijemi promatrači stravičnog urušavanja države za koju su se izborili protiv okrutnog i nadmoćnog srbočetničkog agresora. Postaju nemoćni i tužni, jer ih Domovina zaboravlja, odbacuje. Odjednom postaju svjesni da su svi oni, od onih ponosnih mladića i djevojaka postali umorni i bolesni “starci” koji su odbačeni, prevareni, zaboravljeni. Mnogo stariji nego što bi za svoju dob trebali i morali izgledati. I napokon. Umiru mladi, sami, ponosni i tužni…Domovino, zastani malo. Pogledaj oko sebe. Vidjet ćeš svoje kćeri i sinove i lako ih u masiprepoznati jer su (iako mladi, stari !), umorni su i bolesni. Domovino pruži im ruku, smogni snage. Oni je trebaju…Ili ti Domovino do njih nije stalo!? Budi im majka,a ne maćeha Domovino, jer oni su tebi i otac i mati. Oni su Domovino tvoj kamen zaglavni, ONI su te stvorili! Oni su temelj tvoje državnosti! O tom Domovino govori Deklaracija o obrambenom Domovinskom ratu, koju mnogi nažalost ne doživljavaju ozbiljnom. Mnogi se izruguju s njom. Deklaracija se napokon Domovino mora čvrsto zacementirati u Ustav RH-e!! To Ti je Domovino “SVETA ZADAĆA” i OBVEZA.!!

M.M.Viribus unitis

DA SE NE ZABORAVI