Desetogodišnjakinja objavila svoju prvu knjigu pjesama!

Recenzentica knjige Željka Horvat-Vukelja ističe da je Una mlada, mlada bez iskustva, još dijete, a da je već sada cjelovita pjesnikinja te se pita: kako je to moguće?...

Dvorana koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ bila je u srijedu premala da primi sve koji su željeli biti nazočni na predstavljanju prve knjige jedne od najmlađih hrvatskih pjesnikinja – desetogodišnje Une Bebek

Knjiga nosi naslov „Srce mi se smije“, a u njoj su objavljene 25 pjesme i nekoliko haiku.

Recenzentica knjige Željka Horvat-Vukelja ističe da je Una mlada, mlada bez iskustva, još dijete, a da je već sada cjelovita pjesnikinja te se pita: kako je to moguće?

-„To je moguće kod onih koji su svim ticalima otvoreni prema univerzumu, koji život primaju širom raskriljenih ruku, koji su protočni za svu ljepotu i dobrotu koji dobivaju i onda svu tu dobrotu i ljepotu  prerađene i dorađene šalju dalje, oplemenjujući život oko sebe“-rekla je.

Kritičarka Ines Turk je zapazila da Una riječima slavi svakodnevni život te da je svaka misao, svaki motiv iz njene stvarnosti, da raste iz njenih ispovijedi, osjećaja i doživljaja i da njeni stihovi odišu mekoćom, toplinom, vedrinom, ali ponekad i tihom sjetom.

Djevojčica je odlična učenica koprivničke Osnovne škole „Braća Radić“.

Kaže da joj to nije prva i zadnja knjiga već da sada priprema i drugu.

Sve u svemu, sigurno je jedna od najmlađih, ako ne i najmlađa hrvatska pjesnikinja, od koje još štošta lijepoga možemo očekivati.

Fotografija: Mario Kos.

Mladen Pavković