Devastirao spomenik Nevenki Topalušić, policije satima nigdje, pa rekao da je samo htio zapaliti svijeću???

Policija je nakon četverosatnog uznemirujućeg ponašanja ispred Ministarstva branitelja uhitila muškarca.

On je, osim divljanja, devastirao i spomenik ratnoj veteranki Nevenki Topalušić, piše N1.

Prema policijskoj prijavi on je 18. kolovoza oko tri sata ujutro pijan sa spomenika skidao senzore, čupao žardinjere, bacao vreće za smeće u vrata Ministarstva. Uz to je i vikao i psovao. Tada su na posao došli zaštitari, a pomahnitali muškarac počeo je vikati i prema njima.

“Jel Tomo došao?” pitao ih je gnjevno i nastavio: “Traže papire za 20 ili 30 posto, nabijem vas sve na k….” Na kraju su zaštitari dozvai policiju. Iako je uvjeravao da je samo želio popraviti, a ne uništiti spomenik ispred Ministarstva branitelja, muškarac je prijavljen i pritvoren.

“Došao sam na godišnji odmor iz Njemačke i htio sam na tom spomeniku pred Ministarstvom branitelja zapaliti svijeću. Senzori su bili pokvareni pa sam ih ja pokupio kako bih ih dao domaru da ih popravi”, izjavio je tijekom ispitivanja.

Istražnii zatvor mu je određen kako ne bi ponovio kazneno djelo. Naime, riječ je o čovjeku koji je ranije već prijavljivan zbog raznih kaznenih djela, među kojima su oštećenje tuđe stvari, krađe i prisila prema službenoj osobi.