DINAMO SI JE ZADAO PAKLENI POSAO! MODRE ČEKA NIKAD TEŽI PUT DO EUROPSKE LIGE, EVO ZAŠTO I TKO MU PRIJETI

Hrvatski prvak opet će biti nositelj u ždrijebu, no čekaju ga jako teški suparnici i jedna utakmica...

U petak će Dinamo saznati s kim će se boriti za europsku jesen, za ulazak u Europsku ligu, odnosno, mogao bi saznati potencijalnog suparnika, jer treće pretkolo igra se tek 24. rujna, a možda protivnik bude pobjednik iz tog susreta…

Treba i ovo reći – za razliku od Lige prvaka ovdje se i u play-offu igra jedna utakmica (1. listopada) pa put do Europske lige nikad nije bio teži!

Naime, mijenja UEFA svake godine nešto u tim ždrijebovima, sad više nije kao što je nekad bilo. Tada su klubovi koji su se okliznuli u trećem pretkolu Lige prvaka u play-offu Europske lige igrali protiv klubova iz tog natjecanja, dakle, ipak onih koji su u svojim prvenstvima bili slabiji. No, od prošle godine Europska liga, taj play-off, ima drugačiji koncept.

Sad u play-offu klubovi iz Lige prvaka igraju odvojeno u tzv. Champions pathu, nisu nositelji nužno prema koeficijentima, ovisno iz kojeg su kola Lige prvaka došli. Ako su ispali u drugom pretkolu Lige prvaka i onda prošli u trećem pretkolu Europske lige, tada nisu nositelji. A to se, recimo, može dogoditi Celticu koji tek za tjedan igra treće pretkolo Europske lige, kao i Astani, Slovanu iz Bratislave, Legiji iz Varšave…

Također, nositelj vjerojatno neće biti ni Ludogorec koji je ždrijebom, isto kao i Tirana, preskoči treće pretkolo i direktno ušao u play-off. Da, tu je i Cluj, kojega je Dinamo već jednom izbacio ove sezone! Ono što se zna jest da ne može igrati protiv klubova koji su ispali kad i on, u trećem pretkolu, dakle, protiv Crvene zvezde opet ne može igrati.

D.J.