Divjak: Rektori su za vrijeme koronakrize ilegalno zapošljavali i povećavali plaće…Što će poduzeti hrvatske institucije?

ZATRAŽEN NADZOR..."To je ozbiljna stvar i to, nažalost, nije jedini takav slučaj", rekla je Divjak...

Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak gostovala je u intervjuu tjedna emisije Točka na tjedan. Zadovoljna je školom na daljinu, za koju kaže da se, kao ni druge europske zemlje, nisu imali vremena pripremati…

Istaknula je da su manje nego što su očekivali ostvarili u visokom obrazovanju. Ustvrdila je i da su pojedini rektori i dekani sa Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku i Rijeci zapošljavali ili dizali plaće, iako se to nije smjelo.

“Tijekom koronakrize pojedini rektori i dekani ilegalno su ili povećali plaće ili zaposlili dvadesetak ljudi na račun poreznih obveznika. U svibnju smo od Ministarstva financija tražili da provedu nadzor. Zasad nemam odgovor. To je ozbiljna stvar i to, nažalost, nije jedini takav slučaj”, rekla je ministrica Divjak na N1 televiziji.

Za očekivati je da ministrica Divjak pojasni hrvatskoj javnosti i poreskim obveznicima od kojih u srpnju svi oni očekuju glasove, tko je to sve nezakonito zapošljavao i dizao plaće. Koji su to rektori dali sebi za pravo da u kriznim situacijama koriste gužvu i bahato se bogate, dok ogroman broj hrvatskih građana jedva spaja kraj s krajem.

Ovo što je Divjak izrekla u javnosti je vrlo ozbiljna optužba kojom se moraju pozabaviti hrvatske institucije od policije do DORH-a.

Hoće li Blaženka Divjak kao ministrica podnijeti kaznene prijave ili ne?

T.H.