Do daljnjega odgođena beatifikacija poljskog kardinala Stefana Wyszyńskog…

Vatikan je prihvatio odgađanje beatifikacije do daljnjega...

KARDINAL STEFAN WYSZYŃSKI I SV, IVAN PAVAO II. FOTO: VATICAN MEDIA

Beatifikacija poljskog kardinala Stefana Wyszyńskog, koja se trebala održati 7. lipnja 2020., do daljnjega je odgođena zbog pandemije koronavirusa, najavio je varšavski nadbiskup i metropolit kardinal Kazimierz Nycz, prenosi portal tvp.info…

Beatifikacija poljskog kardinala Stefana Wyszyńskog, koja se trebala održati 7. lipnja 2020., do daljnjega je odgođena zbog pandemije koronavirusa, najavio je varšavski nadbiskup i metropolit kardinal Kazimierz Nycz.
Kardinal Nycz objasnio je da je odluka donesena zbog brige za zdravlje i život ljudi te iz želje da se osigura sudjelovanje svih zainteresiranih, kako iz Poljske tako i iz inozemstva. U trenutnoj situaciji, istaknuo je, to ne bi bilo moguće. Vatikan je prihvatio odgađanje beatifikacije do daljnjega.
Kardinal je najavio da će beatifikacija biti svečana, no i kako će se koristiti skromnija sredstva prilagođena teškoj situaciji koja nas očekuje nakon završetka pandemije, prenosi portal tvp.info.
“Odbor za pripremu beatifikacije suspendiran je, ali nije raspušten. Kvalitetna suradnja s državnim vlastima i Varšavom u pripremi beatifikacije, na kojoj sam zahvalan, nastavit će se i dalje”, napisao je kardinal Kazimierz Nycz.

L.K.