Ponedjeljak, 22. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

“DOBIO SAM 700 PRIJETNJI UBOJSTVOM IZ BiH”: Miletić nakon posjeta Izraelu

Zastupnik Mosta Marin Miletić izjavio je u četvrtak da je u dva dana primio oko 700 prijetnji ubojstvom od građana Bosne i Hercegovine nakon što je kao izaslanik Hrvatskog sabora posjetio Izrael, a dobivene je prijetnje prijavio policiji.

”Želio sam se na licu mjesta pobliže upoznati s islamskim radikalizmom i ekstremizmom. Vrlo jasno želim reći, poštujući svako pravo na život, pravo na slobodu, mir i svako pravo na državu Palestine, da sam primio brojne prijetnje. U dva dana oko 700 prijetnji ubojstvom, imenom i prezimenom, sve od građana Bosne i Hercegovine. O tome sam obavijestio nadležne”, rekao je Miletić u slobodnom govoru.

Miletić je prije nekoliko dana, zajedno sa zastupnicima Zvonimirom Troskotom (Most) i Bojanom Glavaševićem (Zeleno-lijevi blok) posjetio Izrael, gdje je razgovarao s predsjednikom tamošnjeg parlamenta.

Miletić je istaknuo da primljene prijetnje pokazuju da ”imamo opasnost od islamističkog ekstremizma i radikalizma, pogotovo zato jer nam se događaju priljevi ilegalnih migranata koji nasilno prelaze granicu bez ijednog dokumenta“

Zbog toga se Most zalaže za uvođenje vojske na ključnim graničnim točkama jer se radi o pitanju sigurnosti hrvatskih građana.

”Naravno da i policija i obavještajne službe moraju raditi svoj posao, da Hrvatska ostane slobodna država, bez kalifata, šerijatskih zakona i svega onoga što nam nikad nije pripadalo“, kazao je Miletić.

Katarina Peović iz kluba Radničke fronte i HSS-a kazala je da je vrijeme da se u Hrvatskom saboru čuju i poruke podrške Palestini.

Najoštrije je osudila zločin Hamasa prema civilima, kao i izraelsko bombardiranje Gaze u kojem je ubijeno više tisuća ljudi i djece.

”Politika Izraela neprihvatljiva je već desetljećima, a zove se apartheid. Taj naziv koriste sve relevantne organizacije za ljudska prava kao što su Amnesty International i Human Rights Watch”

Palestinci godinama trpe nasilje i prisilno iseljavanje, dok Izrael gradi naselja na okupiranim područjima Zapadne obale, naglasila je Peović, dok je Gazu nazvala ”najvećim zatvorom na otvorenom”.

”Tamo je smješteno više od dva milijuna Palestinaca s ograničenim pristupom vodi, struji i ostalim osnovnim potrepštinama i ograničenim kretanjem”, rekla je.

Zastupnica SDP-a Martina Vlašić Iljkić govorila je o Zakonu o osobnoj asistenciji koji stupa na snagu 1.siječnja, zbog kojeg će osobe s invaliditetom izgubiti pravo na osobnog asistenta ukoliko im roditelji imaju status roditelja njegovatelja.

”Od ukupnog broja od 6000 statusa roditelja njegovatelja i njegovatelja, 570 korisnika ima osobnog asistenta, a pravi se toliki nemir u javnosti kao da se radi o 570 tisuća korisnika, pa će to državu dovesti do bankrota”, kazale je Vlašić Iljkić.

SDP-ova zastupnica napomenula je da su osobna asistencija i status roditelja njegovatelja dva različita prava, stoga se ne može govoriti o dupliranju usluga.

SDP će zato predložiti amandman kojim će tražit da se i osobama s invaliditetom o kojima brinu roditelji njegovatelji osigura osobni asistent.

Najnovije

Liberali i da žele ne mogu pomoći HDZ-u

Foto:Screenshot   Gradonačelnik Bjelovara i koalicijski partner HDZ-a Dario Hrebak u jednoj je raspravi na Facebooku komentirao sastavljanje nove parlamentarne većine i pregovore o vladi. Hrebak: Matematika...

Bošnjaci nakon 9 godina ponovo imaju zastupnika u Saboru, najavio je prve poteze

Foto:Facebook   Novi saborski zastupnik iz redova nacionalnih manjina Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj,  najavio je da će se zalagati za rješavanje problema...

Kome je petokraka dobra donijela?

Foto:Ilustracija   Demencija, senilnost i stokholmski sindrom se mogu svesti po zajednički nazivnik koji je: zaboravnost. I zaista ne postoji narod na ovom svijetu koji u tolikoj...

Zurovec objavio zahtjeve: Kao da biram da li će mi iščupati lijevi ili desni zdravi zub, ali…

Foto:Facebook   Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje i jedini izabrani saborski zastupnik s liste Fokus-Republika, objavio je da su mu se javile sve vodeće stranke i...

Jesmo li radosni zbog Manolićeva obraćenja?

Foto:Wikipedia   Josip Manolić najpoznatiji hrvatski špijun i bivši predsjednik hrvatske Vlade preminuo je u 105. godini života, piše Nacional. Za novine je to potvrdila njegova...