Dom HV-a u Lori nosi ime generala Ive Jelića, prvog zapovjednika 4. brigade

Budite časni ljudi, pravo vojnici - bio je naputak koji je general Jelić davao svojim vojnicima i suradnicima za vrijeme Domovinskog rata...

Branite svoja ognjišta, vi ste na svome, ali nikad nikome, pogotovo ratnom zarobljeniku, ne činite ono što ne biste htjeli da netko s druge strane vama učini, poznati je naputak kojeg je davao svojim vojnicima.

Dom Hrvatske vojske u Lori od danas nosi ime generala Ive Jelića, prvog zapovjednika 4. gardijske brigade. Riječ je o realizaciji projekta Ministarstva obrane o imenovanju vojarni, vojnih prostora i dvorana po zaslužnim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, a Dom HV-a u Lori imenovan je na dan kada 4. brigada obilježava 27. obljetnicu osnutka. General Jelić je 4. gardijsku brigadu osnovao 28. travnja 1991., kada je i imenovan zapovjednikom brigade, a vodio ju je do 3. lipnja 1992. godine.

Branite svoja ognjišta, vi ste na svome, ali nikad nikome, pogotovo ratnom zarobljeniku, ne činite ono što ne biste htjeli da netko s druge strane vama učini. Budite časni ljudi, pravo vojnici – bio je naputak koji je general Jelić davao svojim vojnicima i suradnicima za vrijeme Domovinskog rata.

Umro je u Splitu 6. siječnja 2016. godine, u 75. godini života, a uz ministra obrane Damira Krstičevića, ploču s imenom ispred Doma u Lori otvorili su članovi obitelji pokojnog generala, brat Neno i unuk Arijan.

Jako smo sretni i zadovoljni s priznanjem koje smo dobili od zvaničnika i od populacije naše države. Unuk je mali, sedam godina mu je, ali on je ponosno rekao kako se zove Arijan Ivo Jelić, a njegovo drugo ime mu je i krsno ime i sretni što je naglasio svoje ime koje je dobio na pokojnog dida – rekao je Neno Jelić.

D.P.