Nedjelja, 21. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Domovinski pokret zgrožen zbog otkrića o Martićevom sinu: ‘Jesu li na redu Arkan ili Šešelj?’

Posljednjih dana piše se o Dušku Martiću, direktoru u tvrtki United media, koja je vlasnik N1 televizije i Nove TV. Detalj koji je mnoge zgranuo je da je riječ o sinu ratnog zločinca Mile Martića. U Hrvatskoj se očekivano, nižu reakcije pa je sada reagirao i Domovinski pokret.

 

Nevjerojatno je da sin ratnog zločinca, jednog od predvodnika oružane agresije na neku zemlju, u toj istoj zemlji 30-ak godina poslije postane vlasnik velikih medija. Tako su se na vijest o sinu Milana Martića kao direktoru tvrtke koja je u vlasništvu N1 i Nove TV do sada oglasili iz Domovinskog pokreta. Napomenimo da je Martić bio zapovjednik svim policijskim postajama koje su otkazale poslušnost hrvatskoj vlasti, piše Direktno.hr.

“Ne samo da se novcem hrvatskih poreznih obveznika, a uz suglasnost hrvatsko-srpske koalicije, tiskaju velikosrpski pamfleti koji izjednačavaju Franju Tuđmana i Milana Martića, nego smo sada doznali da je sin ovoga ratnog zločinca na vrlo istaknutoj funkciji. Martić je, kao rukovoditelj odjela za zaštitu intelektualnih prava, sudjelovao i na prošlogodišnjem Weekend media festivalu u Rovinju na panelu o kibernetičkoj sigurnosti”, napisali su na Facebooku.

Napali su hrvatske medije. “Tamo gdje je osuđeni ratni zločinac Milan Martić stao s kazetnim bombama s kojima je razarao Zagreb, njegov sin nastavlja s medijima koji su danas jedan od najdjelotvornijih instrumenata hibridnog ratovanja. Objave Duška Martića na društvenim mrežama, bilo da govorimo o komentiranju akcije ‘Oluja’ ili o veličanju njegova oca, osuđenoga ratnog zločinca, jasno ukazuju na to da i on stoji na velikosrpskim pozicijama”, napisali su.

Domovinski pokret oštro je osudio politike koje dopuštaju da se na jednoj od ključnih funkcija u medijima u Hrvatskoj nalazi sin ratnoga zločinca koji i sam iskazuje velikosrpske stavove. “Nije istina da kapital ne poznaje granice i nacije. Mediji u Hrvatskoj koji su u vlasništvu srpskog kapitala nerijetko iznose optužbe protiv Republike Hrvatske koje potpuno korespondiraju s onima koje proizlaze iz srbijanske medijske močvare”, dodali su.

Tvrde kako nema razlike između napisa koji se objavljuju o Vukovaru u Beogradu i Zagrebu. “Sada vidimo i zašto. Ijedni i drugi mediji imaju istoga gazdu”, pišu. Domovinski pokret upitao je, s obzirom na to da je mlađi Martić prošle godine bio u Rovinju, znaju li hrvatske sigurnosne službe tko sve ulazi u Republiku Hrvatsku? “Očita je činjenica da je Hrvatska posljednjih godina objekt informacijsko-propagandnog rata Republike Srbije koji se većim dijelom vodi putem medija”, kazali su.

Postavili su i pitanje ne sudjeluju li u tome ratu i mediji u Hrvatskoj u kojima je na istaknutoj funkciji Duško Martić, sin ratnog zločinca i bivšega predsjednika tzv. SAO Krajine? Zahtijevaju očitovanje nadležnih institucija i vladajućih političkih struktura. Ako se vladajući HDZ ne očituje o ovome sigurnosnom riziku, bit će jasno da je i Martićevo imenovanje na visoku funkciju, u firmi koja kontrolira velik dio hrvatskoga medijskog portfelja, jedan od plodova koalicije s Miloradom Pupovcem.

Oglasio se Mlinarić

Za kraj dodaju kako su sada “sve maske pale”. Tvrde kako je sada jasno zašto Domovinski pokret ima najmanje poziva na televizije. “Stranka smo koja najviše ukazuje na probleme vezane uz ratne zločine i neumrle velikosrpske aspiracije. Simptomatično je i to da neke druge oporbene stranke jako dobro kotiraju na tim televizijama”, kažu.

Dodaju da ako danas prolazi Martić onda u Hrvatskoj mogu dobiti neku funkciju i sinovi Željka Ražnatovića Arkana ili Vojislava Šešelja. “Političko beščašće hrvatsko-srpske koalicije čini se da ne poznaje granice. I baš zato u inat ovakvim politikama: Ustani i ostani”, zaključili su iz Domovinskog pokreta.

U komentarima se oglasio i saborski zastupnik Stipo Mlinarić. “Političko beščašće hrvatsko-srpske koalicije čini se da ne poznaje granice. I baš zato u inat ovakvim politikama: Ustani i ostani”, napisao je kratko. Njegov komentar skupio je veliki broj lajkova, ali i odgovora građana koji podržavaju stav njega i njegove političke opcije.

Najnovije

Ivan Pokupec – Moja analiza izbornih rezultata

Ivan Pokupec/Portal za kulturu komuniciranja Epoha   Napisao sam da HDZ prolazi zbog neozbiljne i kokošarske oporbe. A koliko je neozbiljna i kokošarska se vidi u...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Foto:Facebook   Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas izjavio da oni neće podržati pregovore svog koalicijskog partnera Domovinskog pokreta ni sa SDP-om ni...

Prof. dr. Granić: Mesić je uveo pogrešnu praksu oko sastavljanja vlade

Foto:Maxportal   Nikad tako politički agresivni nismo ušli u parlamentarne izbore, a nikada u dramatičnijem i neizvjesnim položaju kao društvo nismo se našli nakon tih izbora....

Plenković ima priliku postati novi Tuđman

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Kada je u izbornu srijedu popodne javljeno da je izlaznost na izborima skoro 30 posto veća nego prije četiri godine,...

Ivana Petrović: Nitko nema pravo udariti na ustavni poredak Hrvatske

Analitičarka Nove TV i urednica redakcije vanjske politike Ivana Petrović komentirala je situaciju u kojoj se našao predsjednik Zoran Milanović nakon odluke Ustavnog suda...