DORH: Smijenjen zamjenik glavne državne odvjetnice nakon njenog zahtjeva. Evo zašto je smijenjen…Mrežnu stranicu DORH-a treba žurno obnoviti!

“Državno-odvjetničko vijeće je zaključilo kako je mjera privremenog udaljenja razmjerna i opravdana budući da bi daljnje obavljanje državno-odvjetničke dužnosti dovelo u pitanje uredno funkcioniranje Državnog odvjetništva Republike Hrvatske kao samostalnog i neovisnog pravosudnog tijela”...

foto-screenshot

Na službenoj mrežnoj stranici DORH je objavio da je na sjednici u utorak smijenjen zamjenik Zlate Hrvoj Šipek, glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske…

“Državno-odvjetničko vijeće je na sjednici održanoj 13. travnja 2021., na temelju odredbi iz članka 97. stavka 2. alineja 3. i 4. Zakona o Državno-odvjetničkom vijeću odlučilo da se zamjenika Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske privremeno udaljuje od obavljanja državno-odvjetničke dužnosti na tri mjeseca, počevši od 14. travnja 2021. (16. travanj 2021.)”, objavljeno je na mrežnim stranicama.

Ovaj zakon u članku i stavku kako je navedeno kaže da se zamjenika osobe koja vodi DORH može smijeniti “ako ovlašteni predlagatelj predloži stegovnu kaznu razrješenja” i “ako ovlašteni podnositelj zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka predloži privremenu mjeru udaljenja”.

U nastavku obavijesti na stranicama DORH-a navodi se da je bila riječ o zahtjevu glavne državne odvjetnice od 6. travnja 2021. “zbog osnovane sumnje da je počinio stegovno djelo iz članka 85. stavka 2. točke 7.” Zakona o Državno-odvjetničkom vijeću.

Tu je pak opisano ponašanje suprotno načelima Etičkog kodeksa državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika kojim se nanosi šteta ugledu državnog odvjetništva.

Državno-odvjetničko vijeće je zaključilo kako je mjera privremenog udaljenja razmjerna i opravdana budući da bi daljnje obavljanje državno-odvjetničke dužnosti dovelo u pitanje uredno funkcioniranje Državnog odvjetništva Republike Hrvatske kao samostalnog i neovisnog pravosudnog tijela”, stoji u priopćenju.

Inače, kad se dođe na mrežnu stranicu DORH-a odmah u oči upada prastari  web koji je jako nepregledan i ne služi na čast glavnoj državnoj sudbenoj instituciji kao što je DORH.

Nadajući se kako će ovo pročitati netko iz DORH-a ili netko iz Vlade, shvatiti će da se redizajn ove prastare mrežne stranice MORA pod hitno mijenjati. Zašto mijenjati? Upravo s toga što google tražilica link DORH-a označava kao nesigurnim web mjestom na internetu što se vidi iz priloženih izrezaka…. Kliknite na priložene slike i uvjerite se sami.

G.S.