DOSTA JE: Ne dirajte u heroje obrambenog Domovinskog rata koji su Vam stvorili slobodnu i neovisnu Hrvatsku!

TOLIKO DOSTOJANSTVA, MIRA, PRIJATELJSTVA I ZAJEDNIŠTVA, RIJETKO SE GDJE MOGLO VIDJETI, kao taj dan u Splitu na otkrivanju spomenika IX bojni HOS-a...

spom hos-split-foto-braniteljski_portal_jpg_b2p1o7r

SVE SU HRVATSKE RATNE OBRAMBENE SNAGE IMALE SVOJE RATNE ZASTAVE KOJIMA SE MORAJU PONOSITI-I NI JEDNA NIJE IZNIMKA, PA TAKO NI ZASTAVA HOSA I SVE ŠTO NA NJOJ PIŠE, JER SU POD TOM ZASTAVOM I ZNAKOM BRANILI I GINULI ZA DOM I DOMOVINU PONAJBOLJI HRVATSKI SINOVI I KĆERI JEDNAKO KAO I POD SVIM DRUGIM ZASTAVAMA OSRH!…

Zahuktala se tada “antifašistička” guja i zakovitlala oko podizanja spomenika u Splitu poginulim hrvatskim braniteljima iz postrojbi HOS-a…

Moramo se vratiti nekoliko godina unatrag, da bi sve ovo pojasnili i napokon shvatili što to “antifašistima smeta” a što ne.

Naime, postoji jedan grad u Hrvatskoj koji ima svoje ime ili naziv,Hrvatski kraljevski Grad Knin ( u povijesti Tenen).

U tom Gradu od 1995.godine 5. kolovoza, slavi se Dan Hrvatske pobjede nad srbočetničkim agresorom potpomognutim tzv. JNA,slavi se i Dan Domovinske zahvalnosti kao i Dan Hrvatskih branitelja. I slaviti će se dok je živih hrvatskih branitelja i Domoljuba.

U Kninu se događaju velike provokacije

Da, upravo se u tom istom gradu događalo svega i svačega, o čemu je Braniteljski portal kontinuirano na svojim web stranicama izvještavao svekoliku hrvatsku javnost, kao i institucije RH. Međutim ništa se nije događalo niti su se poduzimale neke opsežne radnje koje bi se u tim nemilim događajima trebale i morale provoditi, izuzev nekoliko policijskih radnji.

Radi se o sljedećem.

Sedam je puta u tom istom Gradu Kninu strgan hrvatski stijeg, ponajprije sa UHBL-PTSP Tvrđava Knin koju je vodio Mladen Milošević, a koji je poslije nošen u srbiju i na ritualne četničke načine spaljivan i omalovažavan (o čemu postoje snimke i fotografije!). Stijeg jedne neovisne i samostalne države stečen na krvi i smrti hrvatskih branitelja koji je svetinja,(barem bi tako trebalo biti!)u ovom slučaju se to od strane nekih institucija kao i nevladinih organizacija u RH nije doživljavalo na takav način. Zašto? Vrlo lagan i jednostavan odgovor. Oni (čast iznimkama) taj Hrvatski stijeg (koji je mnoge zatekao i iznenadio!) nisu željeli!? Nije tada reakciju uputila niti jedna nevladina udruga kao niti mnoge čelne institucije RH. Zašto?

Kreće žestoka , (kao nekad) -udbaško podmetanje i propaganda protiv Mladena Miloševića sc iljem da ga se difamira i uništi kao nepristranog i objektivnog novinara koji objavljuje i govori ISTINU!

Gradom Kninom provukli su na udbaški način dezinformaciju, da tadašnji urednik Braniteljskog portala Mladen Milošević skida hrvatske zastave samo da bi se slikao za televiziju i svakakve druge bljuvotine. Međutim, dogodilo se nešto, i to sasvim slučajno. Upravo je jedan član Braniteljskog portala (kojemu je kuća u blizini) spomenika poginulom hrvatskom branitelju Draženu Kuduzu, kojeg je podigla Udruga hrvatskih branitelja Tvrđava Knin koju je vodio Milošević,( sa njega je također strgan hrvatski stijeg!) kasno navečer čuo kako se neki auto – yugo, vrzma i turira oko spomenika, istu je informaciju rekao Mladenu Miloševiću, koji je nazvao policiju i rekao im da blokiraju cijeli Grad, što je policija i uradila te u vrlo kratkom vremenu našla isti taj yugo, kojega su vlasnici bili mladi srbi, a koji su već taj strgani stijeg dobro skrili i već se pripremali na put za srbiju. Policija uhićuje i privodi tu (naoružanih!) dvojicu mladih srba koji su u svojim mobitelima imali sve.

Oni su bili ta ekipa koja je sustavno kidala hrvatske stijegove po Gradu Kninu, i udbaško podmetanje Mladenu Miloševiću tada, na njihovu žalost pada u vodu.

Kod tih istih, punoljetnih mladih srba pronađeni su snimci i fotografije svih potrganih stijegova kao i slaganje ogromne oscile granitnim kockama na spomen križu poviše slapa Krčić podignutom za sve poginule od Prevlake do Vukovara. Također je važno napomenuti da su ta ista dva naoko bezazlena mlada srbina bili dobro naoružani. Tada se nisu oglašavali niti antifašisti, niti documenta, Grad Knin,kao ni veliki broj nekakvih nevladinih udruga, osim nekoliko braniteljskih. Sve ovo jako je važno znati da se sutra ne kalkulira sa ovim ili sa onim, jer je ovo što čitate jedina i prava istina.

Već tada se Mladen Milošević, kao urednik Braniteljskog portala nalazi na meti mnogih kojima je sve jedno kidaju li se hrvatski stjegovi ili ne, jer je koalicija SDSS -HDZ na ovom području vrlo aktivna…

Drznuli su se srbi i kod crkve sv. Štefanija u Golubiću (nekada crkve sv. Stjepana!) oskvrnuti zaštićeni spomenik kulture samo da bi podigli spomenik “svim poginulim”srbima Golubića, naselje nadomak Kninu, zamislite samo ovo (bez ikakve dozvole za građenje!) uz dozvolu i odobrenje tadašnje kninske gradonačelnice J.Rimac, što je ona sama i potvrdila, jer kako je rekla,” to bi trebala biti zahvala pokojnom predstavniku srba Jerkoviću” (umro!) za sve što je uradio za Knin. Pokojnom Jerkoviću pokoj vječni daruj Gospodine.

Ali bez građevinske dozvole se ne može raditi ništa, a posebice kad se to radi na zaštićenom kulturnom dobru i spomeniku kulture koji je tim radovima žestoko  oštećen.I nitko ništa! Na spomeniku su uklesana imena trojice srba koji su se borili protiv Ustavno-pravnog poretka RH.

Na tom su spomeniku u Golubiću bila uklesana i tri imena  pobunjenih srba koji su poginuli u razdoblju između 1991-1994 godine u vrijeme srpske agrsije na Hrvatsku…Mladen Milošević je tada rezolutan i pokreče sve hrvatske institucije, a putem Braniteljskog portala uživo izvještava hrvatsku javnost što se tu sve nezakonito događa.

Ponovo nastupa Braniteljski portal i njegov urednik Mladen Milošević koji alarmira sve u hrvatskoj i na Braniteljskom portalu uz prijenos u živo, javno prikazuje svima što se tu događa. Nitko ne reagira!..Nakon nekog vremena dolazi policija!…

Tada, na toj istoj “spomen ploči” srbi ispisuju imena i prezimena upravo onih koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku i svima daju do znanja kako oni mogu što ih je volja.

Trebao se održati i parastos tim istim žrtvama, na određeni dan i datum, ali je reagirao Braniteljski portal te okupio koordinaciju hrvatskih branitelja Grada Knina, koja je tada sve to zaustavila. Na taj dan kad se trebao održati parastos, sam kao duh, pojavio se saborski zastupnik predstavnik srba Ratko Gajica, dok je tadašnji ministar Uzelac “slučajno” taj dan bio u Strmici u posjeti srbima. Parastos se nije održao, niti je spomen obilježje bilo dovršeno ali je ploča sa natpisima ostala. Nitko tada od nevladinih udruga, antifašista niti hrvatskih institucija ne reagira. Niti HHO, koji je također znao i bio obaviješten o svemu.

Braniteljski portal je tad svojim snimkama obavještavao sve redom hrvatske institucije.

Kninski branitelji koje je alarmirao Mladen Milošević nastavljaju dalje sa svojim aktivnostima i prozivaju ministarstvo kulture, koje je na pritisak branitelja zabranilo daljnje radove. Srbi idu korak dalje. Bez obzira na zabranu bilo kakvih radova, oni preko noći mijenjaju spomen ploču i postavljaju drugu na kojoj sada samo piše, svim poginulim srbima kroz ratove.(bez imena i prezimena). Netko je to poslije oštetio što nikako nije dobar način jer su to trebale institucije odraditi, zabranom bespravne gradnje..

Sve je to Braniteljski portal na vrijeme snimio i izvijestio hrvatsku javnost (već tada Braniteljski portal i Mladen Milošević smetaju nekim strukturama!)

Bogoslov napao i prijetio smrću dvojici hrvatskih branitelja

Nakon nekog vremena, postajemo svjedocima grozne spoznaje, da se na dvojicu hrvatskih branitelja(jedan od njih je novinar!) koji su krenuli u manastir krka, od strane glavnog igumana i germana, bogoslova Aleksandra Bogojevića (hrvatskoj javnosti poznatog po razbijanju hrvatskog grba u jednom kafiću!) koji ih presreće na pola puta do manastira vrše prijetnje smrću. Novinar je samo išao u manastir, da bi sa Bogojevićem pokušao napraviti intervju, te ga upitati odakle potječe fotografija na kojoj se jako dobro vidi kako taj isti, učitelj srpske vjerske mladeži, na glavi ima četničku šajkaču sa jasno vidljivom četničkom kokardom, te isti sa mladim bogoslovima banči i uz alkohol te vrši četničko orgijanje. Isti novinar i jegov prijatelj su u toj situaciji bili dovoljno pribrani te su u vrlo tijesnom prostoru, između malo prostora iza njih i duboke provalije u koju ih je imao namjeru gurnuti Bogojević, okrenu svoje vozilo i upute se natrag, ne nasjedajući na urlikanje i prijetnje ovog u SPC-ovog, visoko rangiranog bogoslova. Nakon tog Braniteljski portal je u potpunosti objavio i opisao cijeli događaj sa četničkom fotografijom bogoslova,uz dvojicu svjedoka i bogoslov Bogojević napokon dolazi na sud. Međutim, na sudu niti slova o četničkoj šajkači i kokardi, ništa o četničkom orgijanju, skoro niti slova o otvorenoj prijetnji smrću, guranjem u duboku provaliju dvojice hrvatskih branitelja zajedno sa njihovim malim i skromnim autom, koje bi se raspalo na komadiće zajedno sa njima do samog dna provalije, u koju ih je Bogojević prijeteći želio gurnuti. Zamislite samo, Bogojević tada biva premješten negdje u vukovarsko srijemsku županiju u jedan manastir, bez odbijenog pera. Dobio pop šest mjeseci sa godinom kušnje, i to za izravnu prijetnju smrću.I nikom ništa!

Bivši iguman manastira Krka Aleksandar Bogojević tada je osuđen uvjetno na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana zbog prijetnje smrću novinaru i hrvatskom branitelju, prepriječivši im put.Nepravomoćnu presudu tad je donio Stipe Čipčić, sudac Općinskog suda u Kninu, bez nazočnosti Bogojevića i njegova odvjetnika. I to je moguće u ovoj napaćenoj zemlji.

Nakon objave Braniteljskog portala o svjetskom četničkom skupu u Dortmundu i videa koji smo dobili, a koji zorno prikazuje da se skup održava u SPC uz nazočnost pravoslavnih popova, ubrzo se na ulazu u Braniteljski portal postavlja kućište minobacačke granate, zasigurno kao upozorenje, ne pišite više o tom!?.Policijski pirotehničar je izuzeo kućište te su u Braniteljskom portalu dobili obavijest da su istražne radnje u tijeku…Nije se dobilo nikakvo izviješće.

U konačnici se jako dobro zna na koji je perfidan i uz korištenje moći i nekih institucija , sudski likvidiran Mladen Milošević u prozirno montiranom procesu na Županijskom sudu u Šibeniku.

Imena svih aktera i onih koji su iskoristili svoje političke pozicije da bi Miloševića javnosti prokazali kao nečasnog čovjeka su jako dobro poznati, ali im za sad ne treba otkrivati identitete , jer se kreće sa obnovom cijelog sramotno smještenog sudskog postupka Miloševiću, samo zbog istine koju je pisao i govorio javno. Jednom riječju, smetao je i trebalo ga je na bilo kakav način ukloniti iz javnog života. To su i uradili! Za sad toliko o tom…

Preočito je i jako simptomatično jedno, da SPC na ovim prostorima “može što hoće”.Zašto i dokle?

E, sada malo o spomeniku IX bojni HOS-a

Sa puno dostojanstva, hrvatskog domoljublja i ljubavi prema svojoj zemlji, čak je i gradonačelnik Splita Ivo Baladasar, nadahnuto govorio, bez obzira što je članom SDP. Niti jednom rečenicom niti riječju nije nikom dao do znanja da su oko njega postrojeni nekakve “ustaše”, čovjek se sa mnogima u crnim uniformama uljudno rukovao, popričao i napokon valjda shvatio koliku su žrtvu podnijeli ti momci u crnim uniformama(HOS)  u Domovinskom ratu, da bi on tada mogao slobodno stati usred grada kojega predstavlja i na dostojanstven način otkriti spomenik HOS-a. Što je i uradio!

Izgledao je jako sretno i ponosno, a zašto i ne bi kada je imao čast biti dijelom i u društvu najelitnijih hrvatskih ratnih postrojbi HOS-a, barem taj dan. Bilo je tu bojovnika HOS-a iz svih krajeva RH kao i iz BiH, ali i pripadnika velikog broja hrvatskih gardijskih i pričuvnih brigada, sve sami ratnici za slobodnu i neovisnu RH. TOLIKO DOSTOJANSTVA, MIRA, PRIJATELJSTVA I ZAJEDNIŠTVA, RIJETKO SE GDJE MOGLO VIDJETI, kao taj dan u Splitu na otkrivanju spomenika IX bojni HOS-a.

Sada su energično navalile nekakve ultraljevičarske lige, potpomognute documentom i sličnim organizacijama kojima Hrvatska jako smeta.Nekakve lige antifašista i što sve ne juriša na svaki pomen o Hrvatima, hrvatstvu ili Domoljublju! Zašto je tomu tako? Odgovor je jednostavan. Oni je ne vole jer, nikada se nisu borili za Hrvatsku, oni su se borili za opstanak ex Jugoslavije.

Zašto?

Ponovo je odgovor jako jednostavan. Iznenađeni i zatečeni zajedništvom hrvatskih domoljuba devedesetih, koji su stali na branik Domovine i istu obranili, te protjerali njihove istomišljenike, tamo u njihovu srbiju odakle su i došli razarati Hrvatsku, ovi se sa tim ne mogu nikako pomiriti niti će to ikada moći, na njihovu veliku žalost.

Stoga je nepotrebno trošiti energiju na njihove balsamirane glave, jer oni su tu da skreću pažnju sa puno važnijih tema, i trebamo se okrenuti problemima koji tište hrvatsku (ima ih mnogo!). A oni, neka se zabavljaju, jer sada nakon dugo oni postaju sve mlađi i mlađi, i žude za tim da bi ponovo mogli trčati neke štafete. Predsjednik antifašista je još bio u povojima kad je bio  drugi svjetski rat.Ali, oni su se okrenuli protiv onih koji su im sve to omogućili, protiv HEROJA obrambenog Domovinskog rata i to im nikako ne služi na čast. Ipak među njima ima i stogodišnjaka, koji bi svojim pionirima mogli pojasniti tko je zapravo u žestokoj agresiji na Hrvatsku izvojevao slobodnu, samostalnu i nezavisnu državu Hrvatsku.

Zato poruka svima koji su sudjelovali u stvaranju neovisne i samostalne Republike Hrvatske poruka:

-Glave skupa, jer samo zajedništvom i dobrim projektima možemo krenuti u bolje sutra, za što su poginuli najbolji od nas, a nekakvim drugim i trećim ligama tzv. antifašista i nekakvim documentama, samo poruka: Ne dirajte u heroje obrambenog Domovinskog rata koji su Vam stvorili slobodnu zemlju u kojoj ste dobili prigodu svoju starost provesti u miru sa svojim unucima i praunucima, a ne se zabavljati prizivanjima nekakvih aveti prošlosti i time sebi otežavati starost, jer koliko se matematički može dokučiti, najmlađi od Vas tzv. antifašista bi trebao imati oko devedeset godina, dok hrvatski branitelji umiru sa prosjekom u pedeset i prvoj godini svoga života. Stoga faraoni, dosta je bilo. Uživajte u jedinoj nam i vječnoj Hrvatskoj, koju su Vam darovali bojovnici HOS-a, zajedno sa svim drugim ratnim postrojbama iz obrambenog Domovinskog rata.

Hrvatsku povijest, a posebice ovu noviju iz devedesetih, srpske agresije na hrvatsku, koju smo obranili uz ogromne žrtve i potukli srpskog agresora, moramo svi zajedno čuvati i pronositi istinu o njoj.To nam je svima sveta zadaća, jednako kao i svim hrvatskim institucijama.

SVE SU HRVATSKE RATNE OBRAMBENE SNAGE IMALE SVOJE RATNE ZASTAVE KOJIMA SE MORAJU PONOSITI-I NI JEDNA NIJE IZNIMKA, PA TAKO NI ZASTAVA HOSA I SVE ŠTO NA NJOJ PIŠE, JER SU POD TOM ZASTAVOM I ZNAKOM BRANILI I GINULI ZA DOM I DOMOVINU PONAJBOLJI HRVATSKI SINOVI I KĆERI, JEDNAKO KAO I POD SVIM DRUGIM ZASTAVAMA OSRH-e!

T.H./A.G. /Braniteljski portal