Subota, 20. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

DOSTA MILORAD PUPOVAC ,DOSTA SRBIJA! NAKON PROSLAVE DANA POBJEDE, DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA, HRVATSKA JE POBJEDNIK!

VRO OLUJA, SIMBOL POBJEDE HRABROSTI, VJERE I MORALA, NAD SILOM MRAKA,DIVLJAŠTVA  I NEČOVJEČNOSTI…

JNA, koja je raspadom Jugoslavije postala srpska vojska, tada 1991. godine, treća po snazi vojska u Europi, potpomognuta srpskim dobrovoljcima, četnicima i raznim drugim stranačkim i paravojnim formacijama, bila je sigurna u svoju pobjedu u stvaranju  paradržave “Republike Srpske krajine” i njeno pripojenje Srbiji sa ciljem stvaranja ” Velike Srbije”

Međutim u rano jutro 04. kolovoza 1995.godine  iznenadila ih je motivirana, spremna za oslobađanje svojih teritorija, Hrvatska vojska! Ubrzo se raspala  sva ta fizička snaga JNA izražena u nadmoći u naoružanju, ali sa nikakvim moralom i pretvorila u veliku bježaniju, toliko kukavičku i nemoralnu da su tenkovima gazili po svojim civilima, također u bijegu. Slobodan Milošević je tu svoju vojsku na suđenju u Haagu nazvao “zečevima” ” Utekli  su kao zečevi!”

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/milosevic-krajinskim-srbima-6000-hrvata-branilo-je-vukovar-pola-godine-a-vi-knin-ni-12-sati/2048361

Ta u stvari srpska vojska, jer je Slobodan Milošević postavljao i imenovao zapovjedništvo, bila je tako “hrabra” prema golorukim civilima u Srebrenici,  Škabrnji,  Ćelijama, Četekovcima, Voćinu, Dvoru na Uni, Gornjem Viduševcu, Hrastovici, Lovincu, Sv, Roku, Vagancu, Saborskom, Dabru i mnogim drugim mjestima širom Hrvatske i BIH, koje su ubijali , masakrirali i bestijalno se iživljavali nad njima, a kada se trebalo suprostaviti drugoj vojsci, kukavički su bježali, čak i preko tijela svojih civila u koloni.

Njihovo divljaštvo i barbarizam jasno se vidio nakon bježanije, kada su hrvatski vojnici ušli u taj prostor. Za tom barbarskom i divljačkom vojskom ostali  su porušeni, popaljeni, opljačkani  i fekalijama zagađeni sakralni objekti, uništeni domovi, opljačkana imanja, stoka i svi kućanski aparati, a zatim i spaljene kuće i godpodarski objekti.

Kataklizmička slika iz svih krajeva Hrvatske koje su morali napustiti dokaz je srpske “kulture” divljaštva, razaranja, uništavanja svega, što dokazuje da su tu živjeli Hrvati. Htjeli su nas izbrisati kao narod, dokazati da tu nismo nikada ni postojali u svojoj bolesnoj mitologiji stvaranje Velike Srbije na tuđem teritoriju.  Na tuđoj zemlji stvoriti državu Srba, agresijom, prisvajanjem i uništavanjem hrvatskog i drugih naroda, osvajanjem tuđe zemlje, njenog bogatstva i kulture, pripojenjem Srbiji stvoriti Veliku Srbiju je čisti fašizam, ekspanzionistički fašizam!

SRBIJA MEMORANDUMOM SANU 2 I MEDIJSKOM AGRESIJOM ŽELI OD AGRESORA POSTATI ŽRTVA

Nakon što je izgubila rat u Hrvatskoj, Srbija nikako to ne može prihvatiti, ni priznati! To je ta njihova iracionalna mitomanija, gdje veliki poraz na Kosovu 1389. godine ,kada je izgubila sve atribute državnosti i postala turski vazal, slavi kao pobjedu!

Iako je izgubila oružani rat, Srbija i dalje vodi obavještajno-medijski rat nesmanjenom žestinom.Neprestano podgrijavajući žrtve Jasenovca, stvara privid ustašizacije Hrvatske, i to  uz veliku pomoć pete kolone u Hrvatskoj , internacionalizira i potencira. A hrvatska yugodiplomacija naravno ne odgovara na pravi način, niti koristi argumente pobjednika!

Provodeći u djelo nekoliko važnih stavaka Memoranduma Sanu 2, Srbija uz svesrdnu pomoć Srba iz Hrvatske, neprestano unosi nemir i potkopava hrvatske vlasti. A još kada zbog opstanka na vlasti vladajućima trebaju u hrvatskom Saboru srpske ruke, onda ucjenama nema kraja!

MEMORADNUM SANU 2.

1. Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;

2.  Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu;

3.   Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;

4.   Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja;

5.   Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem;

6.    Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije

7.  Pomagati otcjepljenje Republike Srpske;

8.  Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;

9. Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.

Djelovanje kompletnog srpskog državnog aparata i  srpske pete kolone u Hrvatskoj odvija se u nekoliko pravaca medijsko- propagandnog rata, kao nastavka izgubljenog  rata u Hrvatskoj;

  • Jedan od pravaca ovog rata je difamiranje i etiketiranje hrvatskog naroda, hrvatske države, etiketiranje hrvatske borbe za državnu, narodnu i jezičnu samostalnost i samobitnost, zatim negiranje hrvatskog naroda i hrvatskog jezika,posebno  u medijima , preko Novosti, izrugivanje hrvatskim vojnim uspjesima, kulturnim dosezima, jezičnom osamostaljivanju, napadanje svakog kulturološkog i svakog drugog udaljavanja od Srbije, sijanje mržnje među Hrvatima temeljem zemljopisnog podrijetla, podvajanje Hrvata, preuveličavanje zločina u ratu počinjenih sa hrvatske strane, omalovažavanje, prešućivanje i sakrivanje srpskih zločina nad Hrvatima i Hrvatskoj odanim manjinama. Omalovažavaju se hrvatski vojni uspjesi, prikazuje ih se kao zločinačke akcije, a ne kao legitimno pravo naroda na oslobođenje od okupacije.

Svježi primjer je  srpska  “proslava “Oluje koju su nazvali ” Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji  Oluja” u Bačkoj Palanci i  govor srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, u kojem je Hrvatsku usporedio s Hitlerovom Njemačkom, ali i nazočnost predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca na tom skupu.

Nevjerojatna količina laži, podmetanja i izokretanja uloge agresora u žrtvu.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/pupovac-na-meti-trebao-je-reagirati-na-vuciceve-uvrede-1262648 – http://www.vecernji.hr

Srpskom Predsjedniku pridružio se i Milorad Dodig, predsjednik Republike Srpske u BIH,i naravno Mali Slobo-Ivica Dačić koji je za raspad Jugoslavije okrivio Hrvatsku i Sloveniju ” za ilegalno odcjepljenje” Zamislite ilegalno odcjepljenje nakon provedenih  referenduma  u Hrvatskoj i BIH, kada se u Hrvatskoj 19.svibnja1991 .godine 94,17% hrvatskih građana izjasnilo za samostalnu Republiku Hrvatsku! A u BIH  1.ožujka 1992. godine čak  99,7 % . Tipično izokretanje teza i zamjena uloga agresora u žrtvu, točno po Memorandumu SANU 2 točka 1.

Za ilustraciju koliko je to gomila laži i podmetanja, dovoljno je ukratko navesti nekoliko povijesnih činjenica, jer se prešućivala  uloga Srbije u 2.svjetskom ratu, i njena antisemitska politika i još se dan danas prešućuje. Prešućivala se i njena kvislinška uloga, logori i sve ostalo za što se tereti NDH i današnja Hrvatska, a Srbija se ne spominje. 

Srbija je imala kolaboracionističku državu sa Hitlerovim režimom, Nedićevu Srbiju od 1941-1944.godine, koja je primjenila sve Hitlerove rasne i druge zakone, kao što je i NDH.

  • Srbija je prva  u Europi “riješila židovsko pitanje”, što je javno i obznanjeno u kolovozu 1942. godine, a SPC je to prihvatila. Priopčenje Sv. Arhijerejskog Sinoda SPC iz srpnja 1941.:”Sveti Arhijerejski Sinod će lojalno izvršavati zakone i naredbe okupatorskih i zemaljskih vlasti, i uticaće preko svojih organa na potpuno održavanje reda, mira i pokornosti.” Nacisti su ih nagradili za tu odanost, davši SPC-u povlastice. Od devet središta eparhija na području njemačko-talijanske okupacije, sve one su sačuvale crkvenu organizaciju.

Jedna od prvih diskriminacijskih odredaba bilo je obilježavanje Židova žutom trakom, gdje je pisalo Jevrejin – Jude. Na snagu je stupila 19. travnja1941., više od mjesec dana prije nego u NDH, gdje je stupila na snagu tek 21. svibnja, popraćena kritikom crkvenih struktura u Hrvata, poglavito kardinala Stepinca.

Od 16,700 Židova u Srbiji i Banatu, 15,000 je ubijeno. Sveukupno, procjenjuje se da je otprilike 80,000 ljudi ubijeno u koncentracijskim logorima diljem Nedićeve Srbije od 1941. do 1944. godine.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Holokaust_u_Nedićevoj_Srbij

.https://kamenjar.com/1942-kolovoz-srbija-judenfrei-prva-veca-drzava-koja-rijesila-zidovsko-pitanje/

I sada se nađe predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, da Hrvatsku uspoređuje sa Hitlerovom Njemačkom?.Suludo i veoma opasno! To je izravno huškanje na nove osvetničke ratne pohode!

Činjenice su jasne, mada ih Srbija izokreće, zamagljuje i lažira.

Raspadom Jugoslavije u kojoj je Srbija bila majorizirana, jer su Srbi bili većinski zastupljeni u svim državnim institucijama, u vojsci, policiji, državnom aparatu, Srbija je izgubila bilo kakvu mogućnost ka stvaranju Velike Srbije, pa se okrenula osvajačkim ratnim putem tu svoju mitomansku ideju ostvariti. Srpski je narod tijekom 70-godišnje komunističko-medijske propagande uz potporu Srpske Pravoslavne crkve, idoktriniran protiv Hrvata kao svojih najvećih neprijatelja. Potkrepljujući to gomilanjem i falsificiranjem žrtava iz 2.svjetskog rata, preko logora jasenovac, preko NDH, kao izvor svih zala za Srbe, formirali su predodžbu o ugroženosti Srba, što je rezultiralo velikom mržnjom, a kao posljedica te mržnje ostali su strašni i nepojmljivi zločini koji su Srbi počinili u Hrvatskoj i BIH tijekom ratova 1991-1995. Evo kakav učinak imaju medijsko-propagandni ratovi!

  • Drugi je pravac da se  tom informacijskom ratu prikazuje kao neku ultranacionalističku retoriku, “otvaranje starih rana”, “neokretanje budućnosti”. Informiranost hrvatskih građana o pojedinim masovnim grobnicama je nikakva, jedini izuzetak je Ovčara, a o ostalima znatno slabija. Medijski se omalovažava ili vrlo slabo pokriva sjećanje na hrvatske žrtve, tako da svaki pokušaj dostojanstvenog obilježavanja sjećanja na svoje nedužne civilne žrtve kao što primjerice država Izrael dostojno obilježava spomen na žrtve svog naroda u holokaustu, završava samo kao jednominutna vijest. Ogromnu ulogu u tom medijsko-propagandnom ratu ima i HRT, koja je neprikriveno, otvoreno proyugo i prosrpski orijentirana! HRT kao državna, odnosno javna medijska kuća, koju gleda najviše hrvatskih građana, trebala bi djelovati edukativno, jasno i nedvojbeno prikazivati istinu o Domovinskom ratu kao agresiji Srbije i JNA na Hrvatsku. Nema tu mjesta nikakvom prikrivanju i neobjavljivanju tih jasnih činjenica, jer je HRT hrvatska radiotelevizija, koju plaćamo svi mi hrvatski građani, a ne građani nepostojeće Jugoslavije i Srbije. Stoga vodstvo Hrt-a pod hitno mjenjati uređivačku politiku i usmjeriti je na hrvatski kolosjek.

https://hr.metapedia.org/wiki/Domovinski_rat

  • Treći vid specijalnog rata  je kulturološki film da o hrvatskom gradu mučeniku – Vukovaru nije snimio hrvatski filmski umjetnik, nego je čast spasio inozemac koji je snimio takvi film. Hrvatsko gledateljstvo praktično nije imalo poštenu prigodu upoznati se s tim filmom, a brojni i danas ne znaju da taj igrani film, u kojem igraju poznati hollywoodski glumci postoji, dok se pamfletistički filmovi patetično niske umjetničke kvalitete, čijem je snimanju jedina svrha bila ocrniti hrvatske postrojbe i hrvatsku borbu za samostalnost, prikazuje kao vrhunska djela, i ustrajno ih prikazuje u udarnim terminima na hrvatskoj nacionalnoj televiziji, iako je hrvatsko gledateljstvo višestruko pokazalo da ih uopće ne zanimaju ti filmovi (nikakva gledanost u kinima).

Kao ogledni primjer je film„Petnaest minuta – Masakr u Dvoru“  u dansko-hrvatskoj koprodukciji, koji je nakon premijere na Sarajevskom filmskom festivalu, prikazan na festivalima i televizijama diljem svijeta .

Nakon što je film vidio na RTS-u, branitelj Ivica Pandža-Orkan podnio je kaznenu prijavu, smatrajući kako je paradoksalno da Hrvatska sufinancira film u kojem su autori iskrivili činjenice i za masakr u dvoru na Uni optužili hrvatsku vojsku. Međutim film se prikazivao diljem svijeta, šteta po ugled HV-a i Hrvatske je učinjena i to sa tom očitom namjerom, a što je još najgore, sve financirano sa hrvatskim novcem.

Po tom primjeru vidljivo je kako u državnim institucijama imamo anti hrvatski kadar, koji neprestano podriva ugled RH i blati je po svijetu.

Evo za primjer pitanja koja su ostala otvorena nakon skandala o filmu “Petnaest minuta – Masakr u Dvoru”

1. Zbog čega u filmu nije naglašeno da je general Novaković osuđeni ratni zločinac kojeg je hrvatski sud osudio na dvadeset godina zatvora jer je u razdoblju od 1991. do 1994. učestalo granatirao više dalmatinskih gradova i sela, pri čemu je poginulo ili ranjeno mnogo hrvatskih građana. U vrijeme snimanja filma za njim je bila raspisana Interpolova tjeralica.

2. Zašto u filmu nije spomenuto da je general Novaković na dan masakra, spašavajući opremu svoje vojske, tenkovima pregazio izbjegličku kolonu vlastitog naroda?

3. Zašto nije spomenuto da su, prema UN-ovim izvještajima, generalove snage tih dana otele nekoliko danskih vojnika koje su u bitkama koristili kao ljudski štit? U izvještaju o masakru spominje se sličan ljudski štit.

4. Zbog čega je Novaković predstavljen kao zapovjednik srpske vojske u Dvoru, dok je zapravo bio zapovjednik čitavog sektora Banovine i šire, te sudjelovao na pregovorima u Ženevi neposredno prije Oluje? Zbog čega je Bruno Čavić predstavljen kao general Hrvatske vojske, iako je umirovljen kao pukovnik?

5. Zbog čega se Novakoviću u odjavi filma daje zahvala?

6. Zašto se u filmu ne koristi opsežna knjižna građa dostupna iz srpskih izvora koja detaljno opisuje događaje u Dvoru i oko njega prije, za vrijeme i nakon masakra?

7. Zašto se u filmu ne koriste službena UN-ova izvješća danskih mirovnih snaga, kao i brojni drugi izvještaji raznih međunardonih institucija, ali i članci objavljeni u New York Timesu i Independentu koji opisuju masakr u Dvoru?

8. Zašto se nigdje ne spominje da su u Dvoru u vrijeme zločina bile Crvene beretke Milorada Ulemeka Legije?

9. Zašto se u filmu nije razgovaralo s fotografom Patrikom Mačekom i novinarom Večernjeg lista Željkom Grgorinovićem? Zašto se nije razgovaralo sa Žarkom Puhovskim, koji je bio čelni čovjek Hrvatskog helsinškog odbora i bio dobro obaviješten o masakru?

https://vijesti.hrt.hr/324582/danci-mijenjaju-film-15-minuta-masakr-u-dvoru

Otvorena i smišljena akcija u optuživanju RH za ratne zločine, koje je počinila srpska strana i to što je najgore, od Hrvatskih institucija, koje bi trebale takve manipulatorske i zlonamjerne filmske uratke sprečavati , a ne u njima aktivno sudjelovati!

Poseban je problem skrivanja informacijâ o pobijenim hrvatskim obiteljima. Hrvatska javnost uopće nije upoznata ni s jednim slučajem pobijenih hrvatskih obitelji na području pod kontrolom pobunjenih hrvatskih Srba, ali je neprestano bombardirana sa slučajem obitelji ZEC!  Isto tako , slučaj Zec se neprestano ponavlja i medijski zlorabi, a da se u isto vrijeme ne navodi broj poginule djece kao posljedice granatiranja i bombardiranja hrvatskih gradova i sela od strane JNA i Srbije! Zasluge za to imaju “sluganski krugovi u hrvatskoj političkoj eliti, brojne licemjerne nevladine udruge dvostrukih mjerila, nekoliko zlonamjernih znanstvenika s unaprijed zadanim tezama i beskrupulozni medijski moćnici”.

A  primjere  ne treba tražiti, oni se sami  jave. Tako je Dokumenta odmah nakon proslave Oluje, javno zatražila da MUP, podigne optužnicu protiv M P Thompsona. Sa kojim pravom? Koji su oni uopće faktor u javnosti? Samo-proglašena Dokumenta i Vesna Terešelić koja se stvorila niodkuda i koja izigrava  neku “savjest Hrvatske”, instalirana od Ive Josipovića da pljuje i optužuje Hrvatsku, sve u smislu Memoranduma SANU 2.

MILORAD PUPOVAC -PRODUŽENA RUKA VELIKOSRPSKE POLITIKE U RH

Prof. dr. Milorad Pupovac, predsjednik  Samostalne demokratske srpske stranke SDSS, zastupnik u Hrvatskom Saboru kao predstavnik srpske nacionalne manjine, hrvatski je državljanin!

Time što je državljanin Republike Hrvatske, sve je rečeno! Zna se kako treba ponašati po Ustavu RH , jedan državljanin i pripadnik nacionalne manjine čiji je udio u ukupnom broju stanovnika od 4 284 889, iznosi 186 633 ili 4,36% po zadnjem popisu stanovništva 2011. godine.

Članak 15. Ustava RH 

U Republici Hrvatskoj jamči se ravnopravnost pripadnicima svih nacionalnih manjina.

Ravnopravnost i zaštita prava nacionalnih manjina uređuje se ustavnim zakonom koji se donosi po postupku za donošenje organskih zakona.

Zakonom se može, pored općega biračkog prava, pripadnicima nacionalnih manjina osigurati posebno pravo da biraju svoje zastupnike u Hrvatski sabor.

Pripadnicima svih nacionalnih manjina jamči se sloboda izražavanja nacionalne pripadnosti, slobodno služenje svojim jezikom i pismom i kulturna autonomija.

Što znači da su nacionalnim manjinama po Ustavu RH, zajamčena sva ljudska i manjinska prava, ali pored prava postoji i obveza poštivanja Ustava RH ,koju ima svaki državljanin RH.

Samostalna Republika Hrvatska nastala pobjedom u Domovinskom ratu

” na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izrađenom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost. Novim Ustavom Republike Hrvatske (1990.) i pobjedom u Domovinskom ratu (1991.-1995.) hrvatski je narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.”

Zašto sam taj dio iz preambule Ustava RH citirala ? Upravo zato što svi državljani RH trebaju poštivati i držati se ustavnih odredbi kao lojalni državljani RH.

Međutim Milorad Pupovac i SDSS ne drže se i ne poštuju Ustav RH, i po tom pitanju bi DORH trebao postupati i sankcionirati!

Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović ne drže se i ne poštuju temeljnu odredbu Ustava RH, jer ne poštuju Domovinski rat, već su se pozivali na Erdutski sporazum i osnivanje Zajednice Srba, kao nekog vida autonomije.

Donošenjem Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina 13.prosinca 2002.godine nije više bilo potrebe pozivati se na Erdutskim sporazumom.

Prema podatcima koje su vojni sudovi, županijski sudovi i županijska državna odvjetništva dostavljali Ministarstvu pravosuđa u vremenu važenja i primjene sva tri zakona o općem oprostu od 26. rujna 1992. do kraja prosinca 2005., opći oprost dobila je 21.641 osoba. Najveći broj oprosta – 13.575, odnosio se na hrvatsko Podunavlje, rekao je Sergej Abramov, glasnogovornik Ministarstva pravosuđa.

http://www.glas-slavonije.hr/227842/1/Abolirana-21641-osoba-koja-je-pocinila-kazneno-djelo-uratu

Vojislav Stanimirović izjavio je ‘Naša djeca uče po hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i poučavamo noviju povijest na svoj način, drugačiji nego u hrvatskim knjigama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat’, 

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/sto-srpski-skolarci-u-hrvatskim-skolama-uce-o-domovinskom-ratu-20130613

I to Vojislav Stanimirović izjavljuje bez ikakvih posljedica!!! Izričito kršenje Ustava RH, jer nikakav građanski rat nije bio u Hrvatskoj, već brutalna agresija JNA i četnika, koji su iz Srbije dolazili ratovati na teritorij Hrvatske. Pitam Vojislava Stanimirovića kakav je to građanski rat, kada su tenkovi iz Beograda išli u napad na Vukovar ,praćeni cvijećem od strane stanovnika Srbije, na hrvatski teritorij?

Milorad Pupovac kao zastupnik Hrvatskog Sabora nije nikako smio biti nazočan u Bačkoj Palanci. Njemu je kao hrvatskom državljaninu i saborskom zastupniku bilo mjesto u Kninu ,koliko god se to njemu ne dopada. U svojoj izjavi nakon osude hrvatske javnosti, nadrobio je sve, samo ne pokajanje za pobunu, razaranje i smrt preko 22 000 ljudi i ogromnu materijalnu štetu. Nakon abolicije  21 641 od hrvatske strane, trebaju i Srbi koji su se pobunili i pripomogli u agresiju na RH shvatiti, da je Olujom uspostavljen ustavno-pravni poredak i mir u RH.

Milorad Pupovac kaže između ostalog;“Na sve to Srbi iz Hrvatske i njihovi predstavnici gledaju sa zebnjom i zabrinutošću, jer mi imamo živo sjećanje na strašne posljedice rata i teške godine izgradnje mira. Osim toga imamo jednako živo sjećanje u kojem je zapisano stradanje naših sugrađana Hrvata i naših sunarodnjaka Srba. Zato u nama živi dijaloško sjećanje”

E pa g. Pupovac ne postavljate pitanje tko je izazvao te strašne posljedice rata, tko je pokazao dobru volju i oprost u cilju suživota i mira? 

Ne izjašnjavate se o huškačkom, agresivnom i opasnom po mir, govoru Predsjednika Srbije kojem ste nazočili, u kojem on Hrvatsku ,čiji ste i vi državljanin blati i uspoređuje sa Hitlerovom Njemačkom?

Sa svim vašim smicalicama odgovor je jednostavan; Vi Srbi ,sa hrvatskog prostora počeli ste balvan-revoluciju, pobunili  se, jer ste pristali da budete upregnuti u Miloševićev projekat Velike Srbije, a Hrvati su bili ti koji su vam pružili opći oprost u mirnoj reinegraciji hrvatskog Podunavlja.

“nadam se da naši sugrađani Hrvati razumiju kako obilježavanje “Oluje” bez svijesti o progonstvu preko 200.000 Srba i s proslavama kao što je bila ovogodišnja u Glini (mjestu historijskog pogroma Srba u mjesnoj crkvi i okolici 1941. godine), u kojoj se gledao i slušao sramotni i strašni pozdrav “Za dom – Spremni!” ne može biti nikako tolerirano.

Ma vidi molim te kako se g. Milorad Pupovac postavlja ultimativno, ” ne može biti nikako tolerirano” E itekako može i mora! Mora biti tolerirano iz jednostavnog razloga što 200 000 ljudi nije protjerano iz Hrvatske! Nije protjerano ,već je naređeno od strane Mile Mrkšića da se “celokupno civilno stanovništvo povuče”Same vlasti su naredile srpskom narodu da se povlači i još su ga njihovi tenkovi u povlačenju nemilosrdno gazili. Sam Slobodan Milošević rekao je da su srpski vojnici ” bježali kao zečevi”

naredba

A kako nemate drugih argumenata izvlačite 1941. godinu iz naftalina, kao pravi yugokomunistički agitprop, a opet ponavljam, Republika Hrvatska nastala je u Domovinskom ratu koji vi ne poštujete i koji bi pretvorili u građanski rat i izigravali velikog patnika i žrtvu sa svojim prenemaganjem!

U svakoj državi na svijetu za nepoštivanje Ustava zemlje čiji ste državljanin, slijede sankcije, oduzimanje državljanstva i protjerivanje iz zemlje. No kako hrvatsko Pravosuđe ne štiti Ustav RH i hrvatske interese, sumnjam da će vam se to dogoditi, mada bi trebalo, u svrhu da naučite cijeniti domovinu Hrvatsku i hrvatski narod, koji vas obilato financira i zahvaljujući kojem lagodno i bogato živite!

Piše / Lilli Benčik

Najnovije

Radić: DP će ostati jedinstven, neće sudjelovati u vlasti pod svaku cijenu

Foto:HRT   U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim...

Velimir Ponoš objašnjava što nam to donosi budućnost kroz digitalni novčanik i apsolutnu kontrolu

Foto:Screenshot/Youtube   Novinar i kolumnist Velimir Ponoš u svom se gostovanju na podcastu Mrežnica između ostaloga osvrnuo i na to što nam donosi budućnost ako se...

Planiran atentat na Zelenskog: U Poljskoj uhićen muškarac

Poljski tužitelji objavili su da su u četvrtak uhitili muškarca pod optužbama za špijunažu u korist ruske vojne obavještajne službe. Tvrde da je bio...

Milanović: Nemojte se bojati, Ustavni sud ne može ništa; Ovo nije državni udar, ovo je priprema. Ovakav Ustavni sud će nestati

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik Zoran Milanović obratio se javnosti nakon objave Ustavnog suda kojom mu se brani da bude mandatar. “Želio bih umiriti građane koji su ljuti, a...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Foto:Hercegovina.info   Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u Vladi RH, bivši zastupnik u Hrvatskom saboru te nekadašnji zastupnik u Europskom parlamentu za Jutarnji...