DP proziva Vladu za kršenje zakona i traži odgovore na pitanja o kretanju migranata

Vlada RH

Zbog toga što je, kako tvrde, njezinim kršenjem Zakona o nadzoru državne granice došlo do organizirane migrantske invazije, Domovinski pokret u utorak je Vladi uputio zahtjev u kojem traži odgovore na pitanja vezana uz ulazak migranata u Hrvatsku.

DP u priopćenju navodi da je premijer Andrej Plenković “samo u prošloj godini protuzakonito pustio u Republiku Hrvatsku 68.500 tzv. ‘migranata”’, a zapravo, kako naglašavaju, mladih vojno sposobnih muškaraca, uglavnom iz arapskih zemalja, Afganistana  i Turske, “protuzakonito im davši tzv. ‘privremenu zaštitu’, a u stvarnosti azil”.

“Sasvim suprotno hrvatskim nacionalnim interesima, izravno je ugrozio nacionalnu sigurnost, dopustivši da tzv. ‘migranti’, bez ikakve sigurnosne provjere, na temelju dozvola koje im je, opet protuzakonito, izdala hrvatska policija, lutaju Hrvatskom, dok ‘ne napuste šengenski prostor!'”, upozoravaju.

Stoga DP od Vlade traži da odgovori koliko je do sada bilo transporta tzv. ‘migranata’ koji su vraćeni u Hrvatsku, koliko je ukupno tzv. ‘migranata’ do sada vraćeno u Hrvatsku, koliko je točno osoba u protekloj godini Vlada, mimo graničnih prijelaza, pustila u Hrvatsku i dala im tzv. “privremenu zaštitu”, u stvarnosti azil, prenosi Kamenjar.com.

“Je li taj broj službeno 68.500  ili 76.300, kako tvrde neki izvori? Dakle, kao stanovništvo Dubrovnika i Vukovara zajedno!?”, pita DP.

Traže odgovor i na pitanje iz kojih država dolaze ti tzv. ‘migranti’ i koliko točno ih dolazi iz koje države, kao i na temelju kojih je to kriterija Vlada odredila iz kojih država i s kojim to razlogom, tzv. ‘migranti’ trebaju i smiju dobiti “privremenu zaštitu”.

“Koliko Vlada RH očekuje tzv. ‘migranata’ koji su od Hrvatske dobili ‘privremenu zaštitu’ u ovoj godini? Je li uistinu točno da Vlada RH i dalje dopušta ulazak tzv. ‘migranata’, mimo graničnih prijelaza te im i dalje daje ‘privremenu zaštitu’? Koliko je takvih ušlo u ovoj godini?”, pitanja su koja je DP uputio Vladi.