Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

DP uzvratio Plenkoviću: “Naravno da Markuš nije vaše društvo! On je otišao braniti Vukovar a vi ste otišli jesti croissante u Pariz!”

O cirkusu koji se jučer odigrao u Saboru oglasio se Domovinski pokret i poručio da je “Gospodin AP tijekom još jednog prozivanja Domovinskog pokreta, pokazao (ne)zavidnu razinu političke uzrujanosti”.

“Ljut je i preplašen zbog činjenice da je veliko istraživanje HRejtinga potvrdilo DP kao stranku s najvećim zabilježenim rastom popularnosti među hrvatskim biračima u zadnjih godinu dana, a nervozan i vidno uzbuđen zbog spoznaje da pipci pravosudne hobotnice koju je za njega osobno isprepleo Vladimir Šeks – nisu kontaminirali baš sve dijelove hrvatskog pravosuđa.

Plenković je u izjavi ispred Bašćanske ploče, govoreći o vodstvu Domovinskog pokreta kao društvu koje nije njegovo, zapravo nastavio razvijati ranije lansiranu tezu o dvije Hrvatske. Gospodine Plenkoviću, Vaše je društvo ono u Bruxellesu, a Vaša Hrvatska ona koja puzi pred globalističkim gospodarima, bilo da je riječ o društvu iz Davosa ili onome, s kojim se sastajete potajice, prikupljajući tako bodove za vlastitu internacionalnu karijeru u budućnosti, izvan Hrvatske!”, započeli su Domovinci.

“AP govori da njegovo društvo nije Damir Markuš. Pa, naravno da nije jer Markuš pripada drugoj, NEplenkovićevoj Hrvatskoj! Član predsjedništva Domovinskog pokreta, Damir Markuš, devedesetih je bio mladi navijač i uzeo pušku u ruke, ostavio mladu obitelj u Kutini i otišao braniti Vukovar, gdje je tri puta ranjen. A Vi ste, gospodine Plenkoviću, tih godina išli u Pariz jesti croissante umjesto konzervi! Markuš je primao četničke metke i JNA gelere, a Vi ste učili jezike i pripremali ste se za osiguravanje kontinuiteta socijalističke Hrvatske, iz koje ste izučavajući Kardelja i Marxa i ponikli.

Domovinski pokret s ponosom ističe da je HOS-ovac Damir Markuš član predsjedništva naše stranke i NAŠE DRUŠTVO. S druge strane, društvo gospodina AP je Vojislav Stanimirović, koji je bio okupacijski gradonačelnik Vukovara, a danas je predsjednik Glavne Skupštine SDSS-a, stranke Milorada Pupovca koji u tri različite uloge, skupa s Vučićem, Porfirijem i Dodikom, obilazi komemoracije od Srba, preko Jasenovca do Fruške gore, a jedinstven mu je status – biti društvo gospodina AP!”, pišu iz Domovinskog pokreta.

Domovinski pokret se svojih članova ne odriče lakoćom kakvu je Andrej Plenković iskazivao, navode, ne samo brisanjem poda s običnim, neposlušnim članovima HDZ-a, već ponajprije odricanjem od politike njegovog utemeljitelja i prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.

“Podsjećamo, predsjednik Tuđman pred stranim birokratima nije klečao i za njima nije poslušnički trčao jer za Franju nisu postojale dvije Hrvatske! Čak ni stranački gledano, Andrej Plenković nije nikada bio društvo Franje Tuđmana jer se današnji predsjednik HDZ-a u vladajuću stranku učlanio tek deset godina nakon predsjednikove smrti i od svog briselskog društva revno preuzeo ulogu glavnog detuđmanizatora.

Hrvatsko-srpska trgovačka Vlada
Prozvao je danas gospodin AP i našeg predsjednika Ivana Penavu, koji je između vapaja vukovarske žrtve i aktualnog šefa HDZ-a te po mjeri Pupovca skrojene hrvatsko-srpske trgovačke Vlade, izabrao svoj narod i svoje, hrvatsko društvo. A upravo tom društvu pripadaju ljudi kojima je Damir Markuš, zajedno s navijačima koje danas progone poput zvijeri, pomagao na Banovini. U tom su društvu i ogorčeni slavonski seljaci koje Plenkovićeva elita ubija, ubijajući svinje na njihovim gospodarstvima. Plenkovićevo društvo ubija našu budućnost u sokacima pradjedova, ostavljajući Hrvatsku gladnom.

AP je i danas priznao da ne vidi budućnost u Hrvatskoj jer Domovinski pokret jest hrvatska budućnost! A budućnost Andreja Plenkovića je u Bruxellesu, s Aleksandrom Vučićem u Europskoj uniji, a ako mu se ne odupremo – i s migrantima u Hrvatskoj”, poručuju pa zaključuju:

“Gospodine Plenkoviću, ovo dobro zapamtite! Nama se ne sviđa Ursula von der Leyen i mi se ne smješkamo pozirajući i planirajući zajedničku budućnost s Aleksandrom, zvao se on Vučić ili Soros! Mi ne vidimo budućnost u Vašoj Hrvatskoj, onoj koja je kolonija Bruxellesa i u kojoj će naše plodne njive preplaviti neki drugi ljudi, našim morem ploviti tuđin, a gorama bez kontrole kročiti stranci bez imena i prezimena, a bojimo se i dobrih namjera.

Domovinski pokret planira budućnost zajedno sa svima onima koje ste Vi, gospodine AP, potjerali iz Vaše Hrvatske u 21. stoljeću, a Vaši ideološki preci iz komunističke Jugoslavije u 20. stoljeću. Zato će NAŠE DRUŠTVO maknuti ogradu koja dijeli vaše elitističko vodstvo od naroda i premjestiti je na naše granice kako bi svim Hrvatima vratili sigurnost i spokojan san. San, koji Andrej Plenković nema, što je i pokazao na jučerašnjoj press konferenciji”.

Najnovije

DP i Možemo dobitnici izbora, HDZ pobjednik, SDP gubitnik, Most opstao

Piše: Josip Milić   Nakon prospavane izborne noći red je za jednu ozbiljniju analizu. Po svemu sudeći Vladu će formirati HDZ, Domovinski pokret i manjinci bez...

Hitrec: Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Travanj 2024. ide dalje Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka. Da traje mjesec dana, svi bismo poludjeli od dosade...

Preferencijski glasovi: Anušić dobio više od Plenkovića

Foto:Screenshot/RTL   Preferencijski glasovi na parlamentarnim izborima održanima u srijedu većinom su otišli nositeljima stranačkih lista po izbornim jedinicama, no dio kandidata u Sabor će ući...

HDZ-u osam izbornih jedinica i dijaspora; Rijeke pravde pobijedile u dvije

Foto:Narod.hr   Prema neslužbenim rezultatima DIP-a nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih osam izbornih jedinica i glasovima dijaspore,...

Biblijska poruka 18.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko vjeruje ima život vječni

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,44-51 Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga...