Subota, 13. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Dr. Andrija Hebrang: ‘U 2019. želim Zakon o Vukovaru kojim bi se ukinuo teror ćirilice koju smo nalazili na svakoj srpskoj ispaljenoj granati !’

Godina na izmaku u Hrvatskoj preslik je događaja u zapadnom svijetu. U fokusu je sukob suverenističke patriotske politike i globalizma. Svjetlo s Pantovčaka zasjalo je istica­njem problema demografske kri­ze koja je, kako reče predsjednica “pitanje opstanka hrvatskoga na­roda i Hrvatske”, ističe o 2018. godini za Hrvatski tjednik dr. Andrija Hebrang, professor emeritus.

U jeku masov­noga iseljavanja predložila je te­matsku sjednicu Vlade, ali uzalud. Uz sadašnji in­deks nataliteta od 1,3 (djeteta po paru), a za opstanak naroda potrebno je 2,11 minimal­no, bez hitnih operativnih odluka prijeti nam da postanemo manjina u svojoj zemlji i to vrlo brzo.

S istog brda stigao je i kritički stav o Marakeškoj konvenciji, koja je nametnuta da umjesto interesa nacionalnih državnih politika preuzme re­guliranje migracija. U njoj nema ni jedne obveze migranata, čak ni one o poštivanju običaja i zakona zemlje domaćina, ali postoje stotine prava. U člancima 42. i 44. izrijekom piše da ju moramo primijeniti (“we will implement”) pa su i gla­sine o neobveznom tekstu raskrinkane.

Na žalost, svjetlo s Pantovčaka zatamnjeno je najavom otpuštanja savjetnika g. Radeljića, s kojim smo Predsjednicu doveli do pobjede. Čvrsto vjerujemo da će i u novim kombinacijama predsjed­nica zadržati svoj suverenistički smjer.

Na drugom brdu, u Banskim dvorima, neprincipijelna lijevo-desna koalicija okrenula je reformu kurikula prema pogodovanju raznim dobavljačima umjesto sadržaju prilagođenom gospodarskim. potrebama.

Koalicija nije pokrenula ukidanje birokratskih barijera poduzetnicima i značajno financijsko rasterećenje poslova­nja pa smo po investicijama i po rastu BDP-a posljednji u EU. Na žalost, nije pokrenuto ni liječenje, najveće rak rane, zdravstva koje grca u više od osam milijarda duga. Ima novca za robote, ali nema za analizatore krvi i stimulirajuće plaće osoblju. Umjesto demokracije, uveli smo postizbornu kalkulaciju.

To je zapreka reformama! Političari sličnoga svjetonazora imaju prednost pred mješavinom ideologija jer ne troše vrijeme na prepucavanja već rade posao. Negativnu ukupnu ocjenu spašava jačanje Hrvatske vojske, što je temelj svekolikog razvoja zemlje.

U Novoj godini priželjkujem i Zakon o Vukovaru, s kojim bi se barem djelomično odužili gradu koji je slomio kralježnicu srpskom agresoru i omogućio oslobađanje Hrvatske. U tom zakonu treba izjednačiti nastavne programe u srpskim školama s hrvatskim programima, ukinuti teror ćirilice, koju smo nalazili na svakoj srpskoj ispaljenoj granati i proglasiti barem petogodišnje oslobađanje vukovarskih tvrtki i ustanova od po­reza na dohodak i dobit te od doprinosa.

Novac treba naplatiti od tužbe Srbiji i Crnoj Gori za ratne gospodarske štete koje su stručnjaci procijenili u visini od 9 izgubljenih BDP-a ili oko 300 milijarda dolara, piše Hrvatski tjednik.

D.K.

 

Najnovije

Svi smo mi klečavci – samo su neki 2 u 1 kmečavci i klečavci

General Željko Glasnović na svom facebook profilu prenio je objavu Anite Plazibat koju prenosimo u cijelosti: "Svi smo mi klečavci - samo su neki 2...

Program Rodnih studija vraćen na dodatno usklađivanje

Tema osnivanja Rodnih studija na Filozofskom fakultetu - dobila je svoj nastavak. Prema tumačenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih riječ je o novom studiju...

Thompson će 8. kolovoza održati prvi samostalni koncert nakon dvije godine

Foto:Facebook   Stigla je važna vijest za sve obožavatelje Marka Perkovića Thompsona. Nakon pune dvije godine održat će samostalni koncert na stadionu Gospin dolac u Imotskom....

Uoči ljetne saborske stanke zaoštrio se sukob DP-a i ljevice

Foto:HRT/Screenshot   Uoči ljetne saborske stanke zaoštrio se sukob između DP-a i ljevice oko pitanja roda. Jesu li ugrožena prava molitelja na trgovima ili pak oni...

Split nazvao vrtić po partizanki koju su ubili Nijemci, DP-ovci šokirani

Foto:Facebook   Grad  Split odlučio je promijeniti ime vrtića na Marjanu. Dosadašnje ime Tamarin odlazi u povijest, a djeca će od jeseni pohađati Dječji vrtić Palmina,...