Subota, 18. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Dr. Markić odgovorila Tomaševiću: ‘Dosta je moćnika koji se lažno predstavljaju kao zaštitnici ženskih prava’

Foto:Screenshot

 

“Tomašević je jedino nepokolebljiv u kršenju zakona i diskriminiranju Zagrepčanki i Zagrepčana koji ne prihvaćaju njegovu ideologiju.”

Izjavila je to dr. Željka Markić, izvršna direktorica udruge u Ime obitelji komentirajući Tomaševićevu izjavu povodom odluke Vrhovnog suda o zastavama Hoda za život, piše Narod.hr.

“Drago mi je da je Vrhovni sud prepoznao da zakon jasno kaže da je diskriminacija kad u istoj situaciji dvije skupine građana tretiraš različito: zabraniš zastave Hoda za život (iako imaju valjanu dozvolu), a dopustiš LGBTQ zastave. Tomašević i njegovi bi se prvi bacali po podu kad bi sljedeći gradonačelnik učinio isto – dopustio zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, a odbio LGBTQ zastave”, kazala je dr. Markić.

“Mislim da je svim poštenim ljudima u Hrvatskoj dosta samovolje moćnika koji se u javnosti prikazuju kao zaštitnici ženskih prava, a u stvari žene diskriminiraju ili zlostavljaju”, zaključila je dr. Markić.

Naime, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je  izjavio: ”Navedena presuda Vrhovnog suda neće nas pokolebati u djelovanju da kao gradska vlast stojimo u obrani prava žena zagarantiranih Ustavom. Vjerujemo da ćemo na kraju dobiti ovu sudsku bitku protiv tužbe udruge U ime obitelji kao što smo je dobili i u slučaju mjere roditelj-odgojitelj”.

Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Zagrebu

Podsjetimo, Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Zagrebu koji je ranije presudio kako odluka Grada Zagreba da na gradskim jarbolima ne podigne zastave Hoda za život nije diskriminatorna.

Riječ je, naime, o tužbi koju su protiv gradskih vlasti podnijele udruge U ime obitelji i Vigilare zbog zabrane postavljanja zastava na gradske jarbole uoči Hoda za Život 2022. godine.

Hod za život zatražio je da se prvi Hod za život održi u Osijeku 11. svibnja, a u Zagrebu i Vinkovcima 18. svibnja. Organizacijski odbor Hoda za život u Zagrebu predao je zahtjev za ishođenje svih dozvola Gradu Zagrebu u veljači ove godine.

Jučer nije izdano konačno odobrenje od strane Grada Zagreba, već je ponovno odgođen sastanak Povjerenstva koje to odobrenje donosi.

Najnovije

Hod za život u Zagrebu: Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta!

Foto:Narod.hr   Hrvatska već devetu godinu zaredom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: „Glas rođenih za život nerođenih”. Danas se za zakonsku i...

Pijetet Bleiburškom proljeću smrti

Foto:Facebook   Piše:Ivan Kujundžić Akademski kipar Ivan Kujundžić objavio je na svom facebook profilu tekst pod naslovom ''Pijetet Bleiburškom proljeću smrti'', kojeg prenosimo u cijelosti: ''Ova kišna svibanjska...

Obilježavanje 79. obljetnice bleiburške tragedije i Križnoga puta

Sedamdeset devet godina prošlo je od tragedije Bleiburga i Križnoga puta kada su partizani, nakon završetka Drugog svjetskog rata, masovno ubijali zarobljene hrvatske vojnike...

Zabranjivani odgovor Ivana Meštrovića Srbima i četnicima oko Jasenovca

Foto:Galerija Meštrović   Objavljujemo  dopis kipara Ivana Meštrovića upućenog  1950. godine Adamu Pribićeviću povodom “Memoranduma o zločinima genocida počinjenih protiv srpskog naroda od strane Vlade Nezavisne...

Sljedeće godine se uvodi devetogodišnja škola, objavljen plan. “Ovo je štetno”

Foto:Pixabay   Prijedlog odluke Nacionalnog kurikuluma predškole, kojim se od 2025. namjerava uvesti devetogodišnja škola, izazvao je pretežno kritike u javnoj raspravi u kojoj se javili...