Petak, 24. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Dr. Mihovil Biočić o prijedlogu uvođenja građanskog odgoja: Stranka Pametno misli da je pametno promicati jedne vrijednosti, a prešućivati druge!

Dr. Mihovil Biočić reagirao je na prijedlog stranke Pametno da se u splitske osnovne škole uvede građanski odgoj kao izvannastavna aktivnost. Istaknuo je da ‘između brojnih upita na koje stranka Pametno želi da djeca dobiju odgovor, niti jedno se pitanje ne odnosi na ljubav prema obitelji i domovini’.

Dr. Mihovil Biočić kaže da mu je drago da promoviraju ‘otvoreno građansko društvo’, ali naglašava, da tu treba biti vrlo oprezan.

– Kako to da se uporno ne želi upoznati djecu, na primjer, koliko je žrtava palo za slobodu u Domovinskom obrambenom ratu, koliko je bilo ranjenih, prognanih, koliko su totalitarni režimi nanijeli zla Hrvatskoj i hrvatskome narodu, koliko je teško bilo ostvariti slobodu i demokraciju u kojoj će govoriti tko što želi, pa i stranka Pametno, usprkos tome što ta stranka misli da je pametno promicati jedne vrijednosti, a druge prešućivati – naveo je dr. Biočić.

Dodao je da mu je drago da Pametno promovira ‘otvoreno građansko društvo’, ali naglašava da tu treba biti vrlo oprezan. Napominje da nije imao priliku vidjeti riječki Program izvannastavnog građanskog odgoja, ali da mu se teško se oteti dojmu da on nije pod utjecajem bivšeg ministra Jovanovića i kruga oko njega.

– Njegov, ne tako davni pokušaj mijenjanja hrvatskih tradicijskih vrijednosti, uz stručnu pomoć propedofilskih autora, i to upravo u ranim i srednjim godinama osnovnog obrazovanja, srećom je na vrijeme osujećen. Inače, ministar Jovanović je bio ponudio srpskom predsjedniku Nikoliću hrvatske udžbenike na ‘provjeru’.

Brojne su naše nevladine organizacije, financirane državnim ali i nekim drugim novcem, dušobrižnički zabrinuti za našu mladež, pa nam sugeriraju što i kako raditi u školama, već prema uputama inozemnih financijskih moćnika – smatra dr. Biočić. 

Na kraju se pita ‘tko daje pravo pojedinim strankama i strančicama te civilnim ‘dobronamjernim’ udrugama da prije nego Hrvatski sabor, nakon sveobuhvatne društvene rasprave, donese kurikularnu reformu, u kojoj će biti obuhvaćen odgoj naše djece sa svih gledišta’.

– Tko im daje pravo da požuruju građanski odgoj s na brzinu sklepanim i upitnim programima, napose kad znamo da su na njega stigle tisuće i tisuće primjedaba i kritika – zaključio je Biočić.

T.H.

Najnovije

Izjava Jadranke Kosor o Srebrenici privukla pažnju medija u BiH: ‘Možete vrijeđati…’

Foto:Screenshot/N1   Bivša hrvatska premijera Jadranka Kosor komentirala je usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. "Možete vrijeđati, mrzitelji. Rezolucija o genocidu u Srebrenici je usvojena. Hvala svima...

Izvor iz Kremlja za Reuters: Putin je spreman zaustaviti rat u Ukrajini

Foto:Pixabay   Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini sporazumnim prekidom vatre kojim se priznaju sadašnje crte bojišnice, objavio je Reuters pozivajući se...

Sabor kompletirao odbore; Radin: Pupovac je naš kandidat

Foto:Hrvatski sabor   Hrvatski sabor danas je izabrao sastav svih radnih tijela i izaslanstava, osim jednoga. Nije konstituiran samo Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih...

 Stvorili smo društvo varanja, a djecu nismo naučili raditi!

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Konačno je demografija postala za sve u Hrvatskoj glavni problem, pa se otvara i Ministarstvo demografije. Opet se vraćamo na...

Zašto su Novosti problem? Ovako izgleda glasilo talijanske nacionalne manjine

Foto:Narod.hr   Davno je postalo jasno da Novosti ne izgledaju kao glasilo nacionalne manjine. Kako ono zapravo treba izgledati, zorno pokazuje La voce del Popolo –...