Subota, 15. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Dr. sc. Ljiljani Zmijanović domoljublje i pravda su na prvom mjestu: „Oba su pala“ – „HDZ i SDP“!

Lista domoljubne koalicije Domovinskog pokreta Miroslava Škore polako se popunjava, a ono što je jako važno – prema najavama, to će biti najdemokratskija lista kandidata, ustvari predložit će se kandidati i internim glasovanjem će se odabrati liste. Pored poznatoga psihijatra dr. Hermana Vukušića koji je pristupio Domovinskom pokretu, niz je zvučnih imena u koaliciji. Među njima posebnu pozornost privlači i doktorica ekonomskih znanosti Ljiljana Zmijanović iz Šibenika…

U skladu sa šibenskim uzvikom „obadva, obadva, oba su pala“ hrvatskoga branitelja Filipa Gaćine, može se prenijeti na hrvatsku braniteljicu dr. sc. Zmijanović.

Važno je napomenuti da je dr. Zmijanović svjedok toga vremena, aktivni sudionik Domovinskoga rata, pripadnica elitnih postrojbi HV-a. Sudjelovala je na najtežim bojištima i najvažnijim akcijama Hrvatske vojske od 1. siječnja 1992. do 26. travnja 1993. Završila je obuku i ima položen ispit za pilota jedrilice bez motora te ronioca, a nositeljica je dvije zvjezdice po kategoriji CMAS. No, to su ratne zasluge, jer je dr. Zmijanović sanjala i maštala o poštenoj Hrvatskoj za koju je bila spremna dati život. Dok je nosila „svoju glavu  u torbi“, brojni su stvarali pozicije, privatizirali, pljačkali, uhljebljivali se. Ivica Račan im je to omogućio da legaliziraju pljačku, jer su bili iz njegova stada. Ukinuo je demokraciju, ukinuo dvodomni parlament i sve je vratio na jugoslavenski mlin i predao državu potomcima malih jugoslavenčića. Među inima je i predsjednik Milanović, te brojni obnašatelji vlasti, donosi totalno.hr.

Na svojoj koži „nepotizam, korupciju, namještaljke“ iskusila je hrvatska braniteljica, drgovoljka Domovinskoga obrambenoga rata dr. sc. Zmijanović kod namještanja poslova, primjerice od imenovanja Nelle Slavice na mjesto ravnateljice „NP Krka“. Iako je dr. Zmijanović za rad u JU „NP Krka“ dobila niz nacionalnih i međunarodnih priznanja među kojima su nagrada Europske federacije turističkih novinara, povelja FEST-a „Zasluge za razvoj turizma“ i brončana medalja za „Zlatni cvijet Europe“, to nije uvaženo u njezinu dosjeu. Očito je predomoljubna, neovisna  i ne može je se staviti pod kontrolu, a to ministrima ne odgovara. No, odgovara narodu. Kroz sintagmu „oba su pala“, dr. Zmijanović se upustila u politiku, napustila HDZ koji je nekoć bio pokret, ali sa svojim stavovima se približio SDP-u. Tu nema velike razlike, sve je u tome „sjaši Kurta da uzjaši Murta“! Dr. Zmijanović prepoznaje narod, jer pored toga što je bila hrvatske dragovoljka braniteljica, živi realni život, osjeća život maloga čovjeka. I narod prepoznaje da moraju „oba pasti“ HDZ i SDP? A o doktorici Zmijanović dovoljno je predstaviti neke njezine znanstvene radove koji su svima dostupni.

Zmijanović, Ljiljana

Financiranje procesa prilagodbe klimatskim promjenama // 26.tradicionalno savjetovanje “Ekonomska politika Hrvatske u 2019” / Podrug, Najla (ur.).

Zagreb: Hrvatsko društvo ekonomista, 2018. str. 269-291 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Tehnologije za proces prilagodbe klimatskim promjenama // 11.Međunarodna znanstveno-stručna konferencija “Dani kriznog upravljanja 2018” / Nađ, Ivan (ur.).

Velika Gorica, 2018. str. 489-496 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Održivo integralno upravljanje zaštićenim područjima 2018., doktorska disertacija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Rijeka

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Rizici održivog upravljanja zaštićenim područjima // Ekonomska politika Hrvatske u 2017. / Jurčić, Ljubo (ur.).

Zagreb: Hrvatsko društvo ekonomista, 2016. str. 244-266 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Procjena modela za upravljanje turizmom i rekreacijom na otvorenom: slučaj Nacionalnog parka Krka // Ekonomski pregled : mjesečnik Hrvatskog društva ekonomista Zagreb, 67 (2016), 3; 241-272 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Trendovi sezonskih varijacija turističke potražnje u zaštićenim područjima // Program i knjiga sažetaka sa znanstveno-stručnog skupa “Vizija i izazovi upravljanja zaštićenim područjima prirode u Republici Hrvatskoj: aktivna zaštita i održivo upravljanje u Nacionalnom parku “Krka” / Marguš, Drago (ur.).

Šibenik: Javna ustanova “Nacionalni park Krka”, 2015. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Informacijska i komunikacijska tehnologija za razvoj održivog upravljanja zaštićenim područjima // Ekonomska politika Hrvatske u 2016. / Jurčić, Ljubo (ur.).

Opatija: Hrvatsko društvo ekonomista, 2015. str. 194-221 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Interpretacija baštine u suvremenome upravljanju projektima zaštićenih područja // Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Menadžment / Barilović, Zlatko ; Jurina, Milan ; Morović, Vinko ; Popović, Goran ; Šimurina, Mile (ur.).

Zagreb: Visoka škola za poslovanje i upravljanje, s pravom javnosti “Baltazar Adam Krčelić”, Zaprešić, 2014. str. 734-744 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)

 1.  Smolčić Jurdana, Dora; Zmijanović, Ljiljana

The effect of tourism seasonality on protected areas // 22nd Biennial International Congress Tourism and Hospitality Industry 2014 Trends in Tourism and Hospitality Management

Opatija: Faculty of Tourism and Hospitality Management, University of Rijeka, 2014. str. 131-146 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Održivi razvoj i upravljanje baštinom zaštićenih područja na primjeru Pokrčja // Baština i razvoj / Buzov, Ivanka ; Pilić, Šime (ur.).

Split: Znanstveni projekt, 2014. str. 71-90 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Strani jezici kao medij međukulturalne komunikacije u interpretaciji kulturne baštine // 1 st International Conference Foreign Languages and Tourism / Blažević, N. (ur.).

Opatija: Faculty of Tourism and Hospitality Management Opatija, 2012. str. 244-255 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)

 1.  Zmijanović, Ljiljana

Integracija kulturne baštine u turističku ponudu nacionalnog parka Krka 2010., magistarski rad, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija, Rijeka

T.H.

Najnovije

Najveća navijačka zastava stigla je u Njemačku

Foto:Screenshot/tportal   Hrvatska danas od 18 sati započinje svoj put na Euru utakmicom protiv Španjolaca u Berlinu. Navijači su već 'okupirali' glavni grad Njemačke, a u...

Penava: Bartulica i dalje uživa povjerenje Domovinskog pokreta

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava poručio je u petak da Stephen Nikola Bartulica i dalje uživa povjerenje Domovinskog pokreta, a na pitanje jesu li...

Papa Franjo na sastanku skupine G7: Umjetna inteligencija nije ni objektivna, ni neutralna

Foto:Screenshot/Youtube   Papa Franjo govorio je na sastanku skupine G7 u Borgo Egnazia, talijanskoj Apuliji. Nakon četiri bilateralna razgovora održao je govor na zajedničkoj sjednici sa...

Bartulica se oglasio o vožnji u Ferrariju i ispričao se

Foto:Dnevnik.hr   Eurozastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica oglasio se o vožnji u Ferrariju u noći kad su održani europski izbori. Bartulica se sinoć na X-u...

Anici Jurić je Armija BiH pred očima ubila trojicu sinova i muža

Foto:Večernji.ba   „Ove godine nisam mogla otići. To je prvi put otkako su sahranjeni na našeg groblju u Kaknju, u Grmačama. Put iz Čapljine gdje sad...