Drama u zraku iznad Zlarina: helikopteru otkazao motor i prisilno sletio, otočić prepun dijelova oštećene letjelice; Pogledajte prve fotografije s mjesta nesreće

Kako se doznaje od Antonija Biberice, predsjednika Mjesnog odbora Zlarina, koji je među prvima stigao na mjesto nesreće, helikopter je pao na zemljište u blizini plaže Bučine...

Kako se doznaje od Antonija Biberice, predsjednika Mjesnog odbora Zlarina, koji je među prvima stigao na mjesto nesreće, helikopter je pao na zemljište u blizini plaže Bučine

Kod otoka Zlarina u uvali Oštrica zbog kvara je prisilno sletio helikopter, a od tri osobe koje su bile u helikopteru, dvije osobe zatražile su liječničku pomoć, doznaje se Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

– Dojavu da je letjelica pala u more zaprimili smo u 10,49 sati. Brod Pomorske policije krenuo je prema mjestu nesreće – potvrdila nam je Marica Kosor, glasnovornica šibenske Policije.

– Utvrđeno je da je helikopter prisilno sletio na otok Zlarin radi kvara. Tri osobe su bile u helikopteru, od koji su dvije zatražile liječničku pomoć – kazala je za slobodnu dalmaciju Marica Kosor.

Kako se doznaje od Antonija Biberice, predsjednika Mjesnog odbora Zlarina, koji je među prvima stigao na mjesto nesreće, helikopter je pao na zemljište u blizini plaže Bučine.

– Pilot helikoptera je neozlijeđen, dok je dvoje putnika prošlo s manjim ogrebotinama – kazao nam je Biberica.

Inače, letjelica je u vlasništvu tvrtke Zorana Marića Eudora Ves iz Osijeka.
Prema izjavama očevidaca, letjelica je iznad otoka počela gubiti visinu, nakon čega se survala, a pilot je uspio aterirati na ledinu. Dijelovi helikoptera, tvrde, mogu se pronaći po cijelom otočiću.

A.K.