Dubrovačka biskupija: Nova imenovanja i razrješenja dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića…

Dosadašnji kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan razrješava se službe kancelara...

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić potpisao je dekrete o novim imenovanjima i razrješenjima u Dubrovačkoj biskupiji…

Dosadašnji kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan razrješava se službe kancelara. Novim kancelarom imenuje se don David Marjanović koji se vraća sa studija iz Rima. Njemu se ujedno povjerava i služba župnog vikara u župama Gospe Velike i sv. Andrije u Dubrovniku.

Don Marin Lučić razrješava se službe rektora Biskupskog sjemeništa. Don Bernardo Pleše razrješava se službe ravnatelja Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti.

Novim ravnateljem Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti i novim rektorom Biskupijskog sjemeništa imenuje se don Josip Lebo, dosadašnji župnik u Vignju, koji je je magistrirao psihologiju u Rimu, a više godina je vodio katoličke školske centre u BiH.

Mladomisnik don Josip Mudri imenuje se upraviteljem župe sv. Mihovila u Vignju. Mladomisnik don Tonći Ante Prizmić imenuje se župnim vikarom u župi sv. Petra-Boninovo u Dubrovniku. Mladomisnik don Hrvoje Zaninović imenuje se župnim vikarom u župama sv. Vida u Trstenom i sv. Jurja na Osojniku.

S obzirom na to da je Hrvatska salezijanska provincija odlučila povući salezijance iz Dubrovačke biskupije u skladu s prestrukturiranjem cijele Družbe, službe župnika župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici razrješuje se don Ivo Zečević, a službe župnog vikara iste župe razrješuje se don Anto Guberac.

Don Marinko Šljivić imenuje se župnikom župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici te se razrješava službi upravitelja župe Velike Gospe u Kuni i upravitelja Biskupske kuće u Gospinom polju.

Don Alen Keri, uz dosadašnje službe župnika u Trpnju i Donjoj Vrućici, imenuje se i upraviteljem župe Velike Gospe u Kuni.

L.K.