“Dug od 27 milijuna kuna”!?: “Tematska sjednica Županijske skupštine o radu Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos” Knin treba se održati u Kninu…

Naime, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Mosta Tomislav Čolak predao je zahtjev 18 vijećnika za sazivanje tematske sjednice o poslovanju kninske bolnice koja, kako ističe Čolak, na dan 31.12.2018. duguje 27 milijuna kuna...

FOTO-radio.hrt.hr/radio-knin

Županijski vijećnik Mosta, Tomislav Čolak i nezavisni županijski vijećnici Stevo Žeželj i Zvonko Radić održali su konferenciju za novinare u Kninu vezanu uz najavu tematske sjednice Županijske skupštine o radu Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos” Knin…

Naime, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Mosta Tomislav Čolak predao je zahtjev 18 vijećnika za sazivanje tematske sjednice o poslovanju kninske bolnice koja, kako ističe Čolak, na dan 31.12.2018. duguje 27 milijuna kuna.

Klarin optužio Župan Pauk ne želi da bolnica u Kninu bude veteranska, u Bolnici to dematiraju…

“Tražimo da se sjednica Županjske skupštine održi u gradskoj vijećnici u Kninu na kojoj bi smo raspravili o njezinu poslovanju i ponudili eventualna rješenja. Dug bolnice je 27 milijuna kuna, a samo prema radnicima iznosi oko 4 milijuna. Ostajemo bez liječnika, na pregled kardiologa čeka se godinu i pol dana. Ostali smo bez oftamologa, a za koju godinu suočit ćemo se s nedostatkom ginekologa, kirurga i internista jer će mnogi u mirovinu”, rekao je Tomislav Čolak.

PRIOPĆENJE: OPĆA I VETERANSKA BOLNICA „ HRVATSKI  (NE)PONOS „ KNIN…Lista čekanja hrvatskih branitelja za pregled kardiologa u ovoj bolnici je 9 mjesec…

Tematsku sjednicu Županijske skupštine inicirao je nezavisni vijećnik Zvonko Radić koji je također poručio kako očekuje da će se sjednica održati u Kninu, donosi radio.hrt.hr/radio-knin .

“Građani Knina zaslužuju zdravstvenu zaštitu kao i svi ostali građani Hrvatske. Bolnicu trebamo sačuvati jer se tu liječi i mnogi branitelji iz cijele Hrvatske”, rekao je Radić.

Nezavisni vijećnik Stevo Žeželj ističe da treba pronaći najbolje rješenje kako bi bolnica Hrvatski ponos bila ekonomski opravdana. A po njemu, bolnica više ne bi trebala biti pod ingerencijom županije, već izravno pod ingerencijom države tako da bi pokrivala šire područje, odnosno više županija.

-Hrvatski branitelj napustio liječenje u veteranskoj bolnici u Kninu…

Po poslovniku Županijske skupštine, njezin predsjednik Nedijljko Dujić, tematsku sjednicu treba sazvati najkasnije do srijede, 29. svibnja, javlja radio-knin.