DVA PUTA su oštetili spomen obilježje a sada su razbili vrata kuće zvjerski ubijene hrvatske obitelji Čengić!

Oštećena kuća u kojoj su srbi pobili obitelj Čengić

Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ervenika upozorila je na oštećivanje kuće u kojoj je 1992. godine okrutno i na zvijerski način ubijena četveročlana obitelj Čengić, i osudila taj čin. Pozvali su Državu da to isto učini, te da poduzme sve kako bi se pronašli i kaznili počinitelji.

Incident se dogodio između 27. kolovoza i 2. rujna, kaže Vlado Čengić, član krvoločno od strane srba pobijene obitelji i predsjednik braniteljske udruge iz Ervenika.

Zvjerski ubijena obitelj Čengić

Udruga je pokrenula postupak da ova kuća postane spomen kuća na zvjerski ubijenu hrvatsku obitelj Čengić, roditelje i dječake od 4 i 11 godina. Na institucije države apelira da zaštite žrtvu koja je pala u njenom stvaranju, javlja radio Knin

Ostali smo šokirani kad smo vidjeli uništena vrata na kući i to je sigurno netko gađao kamenjem, kaže Vlado Čengić. Ovo je ponovno posipanje soli na otvorenu ranu koje nam izazivaju i velike duševne boli.

Vlado Čengić nadalje napominje da se već dva puta dogodilo skrnavljenje spomen ploče koja je podignuta ispred kuće a sad i veliko oštećenje vrata na samoj kući i to se uglavnom kaže događa oko proslave pravoslavne velike Gospe oko 28.kolovoza. Ne bi nikog htio optuživati ali me sve upućuje na taj trag tih koji su feštali i jednostavno se iživljavali na tom objektu..

Poslao sam svim relevantnim čimbenicima dopise i upoznao ih sa ovim nemilim događajem jer to mi je dužnost i obaveza da štitim sjećanja na tu tragediju kad su obitelj zapalili u toj kući i što su im poslije radili jer to je prosto nevjerojatno i za ljudski rod nepojmljivo kaže Vlado Čengić.

Policija je izvršila očevid

Nakon obavljenog očevida na oštećenoj kući u Erveniku, od policije se očekuje da otkrije počinitelje i motiv, a od Države da poduzme sve kako do ovakvih nedjela ne bi dolazilo.

Podsjetimo se na ovaj stravični i zvjerski događaj

Četveročlanu obitelj, 39-godišnjeg oca Dragu, 31-godišnju majku Nevenku i njihovu dvojicu maloljetnih sinova , 11-godišnjeg Slobodana i 4-godišnjeg Gorana, zvjerski su u podrumu obiteljske kuće ubili, a potom zapalili pripadnici tzv. “Krajinske milicije”.

T.H./Braniteljski portal

Comments are closed.