Dvostruka mjerila Hrvatske radio televizije…Goldstein u NU2 izrekao teške i uvrjedljive riječi-hoće li HRT reagirati?…VIDEO…

Zbog čega HRT sudjeluje u tom blaćenju i dijeljenju hrvatskog naroda, a nitko od odgovornih ne reagira prosudite sami...

Zbog čega HRT sudjeluje u tom blaćenju i dijeljenju hrvatskog naroda, a nitko od odgovornih ne reagira prosudite sami.

U jučerašnjoj HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” gostovao je povjesničar prof. dr. Ivo Goldstein…

Inače, profesor je domaćoj, a i stranoj  javnosti najpoznatiji po slici Josipa Broza koju je držao na centralnoj poziciji u sobi za prijem u hrvatskom veleposlanstvu u Parizu dok je bio veleposlanik u Francuskoj. Zamislite da rumunjski veleposlanik drži sliku Causescua u svom uredu, naravno, nezamislivo, ali u hrvatskoj vanjskoj politici sve je moguće i prije i sada.

Voditelj emisije Aleksandar Stanković upitao ga je do kada će se u RH stalno pričati o ustašama i partizanima, na što je Goldstein odgovorio da priča o ustašama i partizanima nije samo priča o onome što se događalo prije 70 i više godina. “To je i priča o Hrvatskoj 2018. godine, odnosno o Hrvatskoj danas”, kazao je Goldstein.

“Čitava priča o ustašizaciji, blajburgologiji, povijesnom revizionizmu koji cvjeta oko nas, nametnuta je tema Hrvatskoj i hrvatskom društvu da bi se njome bavilo, a da bi se negdje iza ugla promovirala nazadna, zatvorena, konzervativna, antiimigrantska ideologija i njezina provedbena politika”, rekao je Goldstein.

“To je sukob dvije Hrvatske, jedna je otvorena, a druga je zatvorena, jedna je ona koja mrzi, druga je ona koja želi komunikaciju, dodao je i istaknuo: “javnost je bombardirana nizom laži”,   te nastavio: “oko 2012. ili 2013. je krenula konzervativna revolucija. Ona nužno mora imati povijesni kontekst, povijesnu utemeljenost. Povijesni revizionizam u nekim drugim državama ima neke druge manifestacije, a u Hrvatskoj je to ustašizacija“.

U emisiji je zatim pušten prilog iz HTV-ove emisije Otvoreno, kada je Goldstein zaprijetio napuštanjem emisije jer je Ivan Zvonimir Čičak iz HHO-a spomenuo da treba istraživati Jasenovac nakon 1945. godine. Nakon tog priloga u 40. minuti emisije prof. dr. Ivo Goldstein rekao je: “i ti đubretari i ti smrdljivci koji tvrde da nitko tamo nije stradao nek izvole mom stricu objasniti gdje su ti ljudi…”.

-MATKO MARUŠIĆ: NAPADI NA IGORA VUKIĆA I KAROLINU VIDOVIĆ KRIŠTO SU KOMUNISTIČKI NAPAD NA SLOBODU ZNANSTVENOGA ISTRAŽIVANJA I SLOBODU GOVORA

Sve izrečeno u ovoj emisiji Ace Stankovića, nije potaklo nikog od odgovornih na HRT-u, kao što je to bilo u slučaju Karoline Vidović Krišto, zbog čije je emisije Dobro jutro kojom prilikom je ugostila Igora Vukića od čijeg se gostovanja HRT ogradio, a nakon toga i smijenio poznatu hrvatsku novinarku, da se barem ispriča hrvatskoj javnosti za optužbe gosta u emisiji koji optužuje dio hrvatskog naroda za ustašizaciju.

I nije to prvi put jer je nedavno u emisiji Aleksandra Stankovića gostovao  srpski glumac Sergej Trifunović u kojoj je između ostalih kontroverznih tvrdnji usporedio Šešelja sa Đapićem, prostački vrijeđao pokojnog generala Praljka, a  Hrvatsku proizašlu iz Domovinskog rata usporedio sa Njemačkom nacističkom državom.  Nitko nije reagirao, jer je to prihvatljivo, na svakom koraku, u svakoj prilici, po mogućnosti što jače napadati Domovinski rat, a da nitko od odgovornih ne postavi pitanje odgovornosti za javnu riječ.

Upravo suprotno od onog što tvrdi prof. Goldstein, nazadna, zatvorena i konzervativna ideologija i njezina provedbena politika ne dopušta pravu istinu i neovisnu istragu o Jasenovcu, na što se pozitivno odredila i Predsjednica RH, kako bi napokon imali istinu o našoj prošlosti bez utjecaja ideologije koja nas je vratila stoljećima unazad i ne dopušta Hrvatskoj državi korak naprijed. I nikako to nije sukob “dvije Hrvatske” od kojih je jedna otvorena, a druga  zatvorena, kao što kaže Goldstein, već je to umjetno stvaranje “dvije Hrvatske” za potrebe nečijih interesa koji su nas opterećivali i dijelili punih 45 godina, te je napokon vrijeme da to prestane zbog budućnosti mladih naraštaja. Hrvatska je jedna i jedinstvena pa koliko je god pokušavali dijeliti koristeći se poviješću koju su pisali oni kojima je odgovarala podijeljenost hrvatskog naroda.

Zbog čega HRT sudjeluje u tom blaćenju i dijeljenju hrvatskog naroda, a nitko od odgovornih ne reagira prosudite sami…VIDEO OVDJE

Piše / Jozo Ribičić-Brigadir u miru


Vezane teme;

-MATKO MARUŠIĆ: NAPADI NA IGORA VUKIĆA I KAROLINU VIDOVIĆ KRIŠTO SU KOMUNISTIČKI NAPAD NA SLOBODU ZNANSTVENOGA ISTRAŽIVANJA I SLOBODU GOVORA…

Comments are closed.