E MOJ NARODE!

Problem se nastojao riješiti nasilnim umirovljenjem, da bi čak i liječnici, koji su po direktivi vlasti takav nehumani postupak provodili, bili privremeno zatvarani...

ILUSTRACIJA

Ne znam koji je motiv Predsjednice RH za zajedničku sjednicu sa Vladom po pitanju demografije,kad je to već na neki način riješeno i od strane stranaka HDZ i SDP ( neformalne koalicije koja je zapravo na djelu, a koju mediji u njihovoj vlasti strasno podupiru.)…

Radi se o tome da je već 1989.godine u tadašnjoj zvanoj Socijalističkoj RH komunjarski premijer Marković sa svojim drugovima DRUŠTVENO VLASNIŠTVO pretvorio u DRŽAVNO, a bez pravnih regulativa osim regulativa koje je donjela grupacija oko druga premijera Markovića.

Ovakva neviđena, u svijetu nepoznata preobrazba vlasništva, stranci HDZ-a koja je došla na vlast, trasirala je put da načini daljnju preorazbu vlasništva, iz državnog u privatno odnosno preobrazbu društva u kapitalistički sustav i kao što smo imali čuti na Konvenciji stranke, u ortački i klijentelistički sustav.

Učinjeno je to unatoč što je obrambeni Domovinski rat bio u punom tijeku

-Balvan revolucija 17.08.1990.

-ubojstvo vozača kamiona -Obrovac 10.mj.1990.

-Vrlika,Kijevo 3 mj.1991.

-Plitvice-Krvavi Uskrs 1991.

-Ubojstva i masakr policajaca -početak svibnja 1991 u Borovu

-ostali pojedinačni “manji” incidenti

Tadašnja vlada RH, unatoč navedenih događanja, donjela je ratni zakon o pretvorbi 1.5.1991.godine, nastavlja se preoblikovanje do današnjih dana.

Ovim zakonom počela je u svijetu neviđena gospodarska pljačka vlastitog naroda,a koju je uspješno instrumentalizirala Vlada Nacionalnog jedinstva, kojoj je na čelu bila tzv.Grupa “Henessi”,a instrumenti za tu pljačku bili su :

– Agencija za restruktuiranje i razvoj

– Hrvatski Fond za Privatizaciju

– Audio

– Cerp – sada pravni slijednik navedenih institucija Ministarstvo Državne imovine sastavnica Vlade RH

Preko navedenih institucija omogućen je razvoj ortačkog dogovornog  i klijentelističkog kapitalizma, a u suradnji sa Državnim odvjetništvom, sudstvom, Zemljišno-knjižom institucijom, Ustavnim sudom i nižim institucijama od razine općine pa na više. Bez uključenosti svih navedenih nebi bilo moguće provoditi preoblikovanje vlasništva na štetu građana RH, a za korist stranačkih ortaka i klijentelista te moralnih lupeža svakojakih fela.

Ovakvo djelovanje, Hrvatska braniteljska pučka stranka, neće zaboraviti niti dozvoliti da zaborav prevlada iskazano domoljublje svih istinskih dragovoljaca, branitelja, veterana kao i svih građana Republike Hrvatske, koji i danas trpe posljedice razornog djelovanja svih uključenih u stvaranju nepravednih društvenih odnosa u obranjenoj i krvlju stvorenoj Republici Hrvatskoj. Hrvatska braniteljska pučka stranka, ima moralnu obvezu stalno ukazivati i isticati na ishodište problema, jer je upravo to ishodište današnjeg lošeg stanja i uzrok problema u Republici Hrvatskoj

Rezultat takvog djelovanja Vlade RH, je i nastajanje tvrtke Agrokor,a i nekih drugih tvrtki vezanih uz vlast i danas imamo to što imamo ( nekažnjenu ratnu filozofiju – “ko je jamio, je jamio” ).U ovu skupinu spada i brodogradnja, posebno Uljanik grupa s 3.majem, ovdje je i uništena Željzara Sisak te mnoštvo drugih poslovnih subjekata.

Da se orijentiramo samo na tvrtku Agrokor, u čemu je razlika između ondašnje i sadašnje Vlade RH ?

Ondašnja Vlada tvrtku je stvarala tijekom Domovinskog obrambenog rata, a na način da su tisuće ratnika koji su sa svojih radnih mjesta otišli braniti domovinu, kada su se vratili sa bojišta, da bi nastavili raditi i skrbiti za obitelj, naišli na zatvorene tvornice, agrokombinate, poduzeća itd,koji su u međuvremenu pripali određenim likovima-pa čak i za 1 kunu, a sve uz podršku državne vlasti.

Na taj način deseci tisuća radnika ostalo je bez posla i sredstava za život.

Problem se nastojao riješiti nasilnim umirovljenjem, da bi čak i liječnici, koji su po direktivi vlasti takav nehumani postupak provodili, bili privremeno zatvarani.

Takvo beznađe u kojem su se našli ti pretežno mladi ljudi, voljni se vratiti u normalan život, osnovati obitelj, nastaviti živjeti sa obitelji koju su napusili radi obrane domovine od „slatkih agresora”, danas za posljedicu ima niz samoubojstava branitelja, a na što su sve Vlade RH do danas ostale bez osjećajne radi šake (milijuna) dolara u svom džepu.

Razlika između ondašnje vlade i sadašnje je ta, da se sadašnja Vlada trudi spasiti Agrokor sa lažnom tvrdnjom “spašavanja radnih mjesta i zaposlenika”,te sa drugom lažnom tvrdnjom, da kao institucija ne ulazi u džepove hrvatskih građana što naprosto nije istina.

Činjenice govore da su obje tvrdnje potpuna laž, a istina je da sadašnja Vlada (grupacija) štiti ondašnju Vladu (grupaciju), koja je zbog vlastitog interesa (love) stvarala Agrokor.

Kao zaključak jedino se nameće da između ondašnje i sadašnje Vlade uopće nema razlike i da se ratni gospodarski kriminal nastavlja i dalje, a u suradnji sa strankom SDP.

U kom smislu suradnja aktualne Vlade s SDP-om?(Neformalna velika koalicija) – dokazuje to dosadašnja reakcija stranaka na vlasti, a poglavito HDZ-a na nedopustivu objavu komunjara Stazića (člana SDP-a) koji se poziva na partizansko komunističko djelovanje njegove partije, a koja je od 8.5.1945. do 1948.godine, pod vodstvom svojeg voljenog vođe Tita, izvršila genocid nad Hrvatskim narodom bez obzira na vjeroispovjest, a uz blagoslov otočnih genocidnih plemena Kelta (koji se danas nazivaju Britancima.)

Njemu nije dosta taj počinjeni genocid,već u sukladnosti sa staljinizmom traži i žali za istrebljenjem hrvatskog naroda, jer bi se time riješilo ovaj puta u maniri Hitlera “HRVATSKO PITANJE”.

U tom smislu, došli smo do tzv.”VELIKE KOALICIJE” – HDZ gospodarski uništava domovinu, a SDP-u je zadaća fizička likvidacija (nije bitno u kojoj varijanti i na koji način).

Najveća stranka u Domovini Hrvatskoj, je ipak hrvatski vjerski narod koji na sve ove protučovječne djelatnosti uzvraća – LJUBAVLJU !!

Papa Pavle VI rekao je – “NE BOJTE SE!”.

NE BOJIMO SE!

“NEKA DOĐU!”

HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA 

ISTINA & DOMOVINA 

Dr.med. Ivan Štajner,kirurg

** Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala** 

Comments are closed.