Egipat: U pucnjavi sa militantima poginulo najmanje 30. policajaca

Prema navodima egipatskog Ministarstva unutarnjih poslova, u tom je napadu poginuo i određeni broj militanata, a snage sigurnosti nastavljaju 'češljati' to područje, očekujući i da bi se broj poginulih mogao i povećati...

photo/theguardian.com/

Najmanje 30 policajaca poginulo je tijekom pucnjave u napadu na sumnjivo militantno skrovište u egipatskoj zapadnoj pustinji, izjavili su u petak sigurnosni izvori.

Prema navodima egipatskog Ministarstva unutarnjih poslova, u tom je napadu poginuo i određeni broj militanata, a snage sigurnosti nastavljaju ‘češljati’ to područje, očekujući i da bi se broj poginulih mogao i povećati.

Egipat se već niz godina suočava s islamističkom pobunom na čelu sa islamskom državnom skupinom na poluotoku Sinaju, gdje je od 2013. ubijeno na stotine vojnika i policajaca.

Posljednjih mjeseci pobuna se pojačala, te su islamski militanti izveli nekoliko velikih napada, među kojima i na crkve u Kairu i drugim gradovima s gubitkom desetaka života, uključujući i česte napade na egipatske kršćanske kopte.

I.V.