Ekskluzivan dokument!Na današnji dan Ivica Arbanas “Lipi” preuzima zapovjedanje 4. Bojnom 3. “A” Brigade ZNG-e najelitnijom postrojbom obrane grada Vukovara!

15.08.1991. VUKOVAR...

IVICA ARBANAS-LIPI VUKOVAR
IVICA ARBANAS-LIPI VUKOVAR

Braniteljski portal ekskluzivno objavljuje povijesni dokument o tom tko je službeno bio prvi zapovjednik obrane Vukovara!…

15.08.1991. VUKOVAR

DA SE PRISJETIMO A ONI KOJI NE ZNAJU DA NAPOKON NAUČE JEDINU ISTINU KOJA JE VRLO VAŽNA ZA ISPRAVNU POVIJEST U OBRANI VUKOVARA I HRVATSKE!

Na današnji dan Ivica Arbanas Lipi preuzima zapovijedanje 4. Bojnom 3. “A” Brigade ZNG-e,  najelitnijom postrojbom obrane grada Vukovara!

>-Zamjenik zapovjednika: Pero Perić
>-Zapovjednik veze: Ivan Dok Anđelić
>-Zapovjednik PZO-a: Luka Andrijanić
>-Zapovjednik 3. satnije: Ivica Banožić
>-Zapovjednik 2. satnije: Dominko Topić
>-Zapovjednik 1. satnije: Jure Bumbar
>-Zapovjednici logistike: Damjan Samardžić
>-Zlatko Šutković

IVICA ARBANAS-LIPI VUKOVAR
IVICA ARBANAS-LIPI 

ZA OVE NAVODE PO PRVI PUTA JAVNO IZNOSIMO DOKUMENT KOJI JE POTPISAO I KOD JAVNOG BILJEŽNIKA OVJERIO GOSPODIN LUKA BEBIĆ TADAŠNJI MINISTAR OBRANE!

Ujedno je na današnji dan Grad Vukovar dobio prvog zapovjednika obrane Grada 22-godišnjeg Ivicu Arbanasa Lipog rodom iz mjesta Smilčić u okolici Zadra kao i zamjenika zapovjednika Peru Perića nakon što su svi prisutni na tom sastanku odbili tu ponudu preuzimanja upravljanja svim snagama (aktivnog i rezervnog sastava ZNG-a i policije) koje su sudjelovale u obrani Vukovara!

Valja napomenuti, da samo nekoliko dana nakon preuzimanja zapovjedne funkcije “Prvog zapovjednika obrane Grada Vukovara” Ivice Arbanasa Lipog kreću krvave bitke i teške odluke za tako mladog čovjeka (22 godine) a koji će se pokazati i dokazati svojim iznimnim djelima, procjenama i hrabrošću protiv velikosrpskog agresora, naravno uz pomoć i potporu ostalih zapovjednika;

-Zamjenik zapovjednika: Pero Perić
>-Zapovjednik veze: Ivan Anđelić – Doktor
>-Zapovjednici logistike: Damjan Samardžić
>-Zlatko Šutković
>-Topništvo i Budžak: Vinko Jović – Bik
>-Zoran Gotal
>-Zapovjednik Lušca: Ilija Martić
>-Zapovjednik PZO-a: Luka Andrijanić
>-Zapovjednik Borova naselja: Blago Zadro
>-Zapovjednik Sajmišta: Petar Kačić
>-Zapovjednik Mitnice: Ivan Šoljić Džo


J.D. /M.M. Viribus unitis /Braniteljski portal

VEZANE VIJESTI

(VIDEO) VUKOVAR-“LUKA OPALI” OPALIO JE I OBA JE POGODIO Luka Andrijanić, srušio je prve zrakoplove JNA u Domovinskom ratu…