EKSKLUZIVNO! JOŠ JEDNA POBJEDA LJILJANE ZMIJANOVIĆ!…Upravni sud u slučaju NP Krka odbio zahtjev ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića za izuzeće uredujuće sutkinje”!…

Postupak imenovanja ravnatelja NP Krka…Ministar Ćorić nije uspio!…Šta će sad ministar Ćorić?. ..Hoće li na sve ovo reakciju napokon uputiti Andrej Plenković koji se nije očitovao, iako sve zna o ovom nemilom slučaju…

Obzirom da je danas u subotu Plenković sa svojom ekipom koja ima znakovit naziv “Odvažno za Hrvatsku” u Šibeniku trebao bi napokon odvažno spočitati, ne samo Ćoriću već i svim sudionicima ovog difamiranja znanstvenice koja ima sve reference za mjesto ravnateljice NP Krka i kao hrvatska braniteljica i znanstvenica te tako svima pokazati da kao predsjednik Vlade misli ozbiljno kad govori o vladavini prava i transparentnosti, kao i neuhljebljivanja…

Hoće li se na ovaj slučaj referirati i “Pobjednički put”Mira Kovača koji pretendira na mjesto predsjednika HDZ-e?…Sve su to pitanja vjerodostojnosti i jedne i druge HDZ-ove grupacije koje jurišaju na mjesta u vodstvu te stranke…Ovdje na ovom slučaju prolaze ili padaju na ispitu svoje transparentnosti i vjerodostojnosti! Isto vrijedi i za oporbu koja redom u Saboru ističe da su svi oni za pravnu državu i vladavinu prava?

Zahtjev Ćorića nije osnovan!…

Član Izbornog stožera Andreja Plenkovića i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nakon ove odluke suda mogao bi jedino ponuditi ostavku, što je posve normalno za očekivati,  ili će i njega predsjednik Vlade Plenković braniti do posljednje kapi krvi, kao i neke ministre prethodnike koji su nakon njihovih afera postali predmetima istraga USKOK-a i DORH-a…Zanimljivo je napomenuti da se Andrej Plenković nije ni jednom očitovao o ovom nemilom slučaju nepoštivanja odluka pravnih institucija u slučaju imenovanja ravnateljice NP Krka Nelle Slavice za koju je Zmijanović javno ustvrdila… o čemu su skoro svi mediji javljali da je ista plagirala koncepciju.No, kako saznajemo, Plenković je i te kako upoznat sa ovim slučajem do u tančine, ali se o njemu još nije javno očitovao.

Kako će se se dalje Plenković prozivati na vjerodostojnost i zazivati “Odvažno za Hrvatsku” i vjerodostojnost , ako u ovom jasnom kao dan slučaju ostaje šutke?

Šta će sad ministar Ćorić?…Možda ponuditi ostavku?…

Odbijen mu zahtjev za izuzeće sudca u odlučivanju o izboru ravnatelja NP Krka te uz ovaj tekst objavljujemo ekskluzivan dokument koji je razoružao ministra Ćorića, Nellu Slavicu i sve kolovođe ovog nemilog slučaja imenovanja ravnatelja/ice NP Krka.

U postupku pred Upravnim sudom u Splitu po tužbi dr.sc. Ljiljane Zmijanović, kojom se preispituje zakonitost Rješenja ministra Tomislava Ćorića glede izbora ravnateljice NP Krka Nelle Slavice, odbijen je zahtjev za izuzeće sudca koji je podnio ministar Ćorić.

Javnost je netremice čekala ročište 14. veljače na Upravnom sudu u Splitu povodom tužbe oko izbora ravnateljice NP Krka, opravdano očekujući konačno rasplet ovog, rijetko viđenog postupka, kako od samog izbora, tako i upornosti resornog ministra u forsiranju konkretnog kandidata, kojega je na zaprepaštenje javnosti, nakon poništenog mu rješenja o imenovanju kao nezakonitog, ponovo imenovao.

Umjesto „velike završnice“, hladan tuš za Ćorića!

Zatraženo je izuzeće sutkinje, ni manje ni više nego od Ministarstva. Ovakav potez Ministra kojeg zastupa Igor Vuković, koji osim što zastupa ministarstvo pred Upravnim sudom, bio je i član Povjerenstva koje je ocjenjivalo kompetencije kandidata, procjenjivalo njihove sposobnosti, imalo u rukama koncepcije upravljanja svih kandidata, uključivo i već legendarni plagijat, nitko nije mogao očekivati. No, kako bilo, zahtjev za izuzeće uredujuće sutkinje predan je netom prije ročišta, a o čemu je već bilo detaljno govora i o čemu su mediji detaljno izvještavali.

Točno 14 dana nakon podnesenog zahtjeva za izuzeće, Predsjednik Upravnog suda u Splitu Silvio Čović je donio Rješenje kojim je zahtjev za izuzeće uredujuće sutkinje odbijen.

Predsjednik Upravnog suda je odbio zahtjev za izuzeće sutkinje smatrajući da ne postoje nikakvi razlozi za izuzeće, a iz obrazloženja toga rješenja se jasno daje razaznati kako Predsjednik Upravnog suda odlučujući o izuzeću ocjenjuje zahtjev Ministarstva kao moguće smjeranje ka odugovlačenju Upravnog spora.

Ovdje valja podsjetiti i na to da je ministarstvo kod traženja izuzeća dalo sebi za pravo da komentira i način suđenja, odnosno odluku sutkinje o meritumu (predmetu raspravljanja), te se odlukom Predsjednika Upravnog suda istaklo da u postupku po zahtjevu stranke za izuzećem se ne ispituju sudske odluke, niti se one mogu mijenjati, a svatko tko smatra da mu je nezakonitim aktom suda povrijeđeno neko subjektivno pravo može pravnim lijekom od višeg suda zatražiti pravnu zaštitu, kao i da je upravo taj sud jedino ovlašten ocjenjivati zakonitost i pravilnost osporenih prvostupanjskih odluka, referirajući se na pritužbe ministarstva, a koji komentira suđenje pred Upravnim sudom u Splitu.

BRUTALAN ODGOVOR-Dr. sc. Zmijanović odgovorila Slavici: Kako Nella Slavica tumači navod da je njena Koncepcija ‘običan plagijat’ i da je nezakonito u njoj korišten službeni logotip JU NP Krka?…

Bez obzira na tijek postupka, odluku koja će uslijediti, konačno rješenje, odnosno presudu suda, treba kazati da je ovakva odluka, kao i obrazloženje rješenja Predsjednika Upravnog suda više nego jasan znak da postoji suverenost odlučivanja u konkretnom slučaju kao i artikulacija principa trodiobe vlasti.

Dokumenti rješenja Upravnog suda u prilogu…

M.M. /Viribus Unitis-Braniteljski portalVezane vijesti; 

BRUTALAN ODGOVOR-Dr. sc. Zmijanović odgovorila Slavici: Kako Nella Slavica tumači navod da je njena Koncepcija ‘običan plagijat’ i da je nezakonito u njoj korišten službeni logotip JU NP Krka?