EKSKLUZIVNO ( VIDEO) Pogledajte NATO bazu “Camp Villaggio Italia” u kojoj su smješteni hrvatski vojnici i vojnikinje na Kosovu

U sklopu misije KFOR-a na Kosovu je trenutno 135 hrvatskih vojnika i šest vojnikinja...

foto-screenshot

Hrvatska državna zastava i grb na Kosovu

NATO baza “Camp Villaggio Italia” u kojoj su smješteni hrvatski vojnici na Kosovu. U sklopu misije KFOR-a na Kosovu je trenutno 135 hrvatskih vojnika i šest vojnikinja, što je najbrojnija hrvatska misija nakon Afganistana…

Dvodnevni službeni posjet Republici Kosovu predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović završio je u Peći, u Kampu „Villaggio Italia“ susretom s predstavnicima Hrvatske vojske koji se nalaze na Kosovu u sklopu NATO operacije KFOR.

U Kampu „Villaggio Italia“ Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske obišao je Taktičko-tehnički zbor nakon čega je uslijedio susret s hrvatskim vojnicima i zajednički ručak. Posjet Kosovu bila je prigoda da se predsjednik Milanović osobno ponovno susretne i razgovara s hrvatskim vojnicima koji se u blagdansko vrijeme nalaze daleko od svojih obitelji.

Čestitajući Božić hrvatskim vojnikinjama i vojnicima, predsjednik Milanović rekao je: „Drago mi je da sam danas ovdje, da vidim gdje ste i da se još dodatno uvjerim kako ovo ima smisla i koristi i za Hrvatsku i za vas“.

T.H.