VIDEO Eksplozija u Zagrebu, razbijeni prozori na zgradi, oštećeno nekoliko automobila

Je li Zagreb siguran za življenje?...Probudila me eksplozija, sve se treslo...Advent samo što nije. Gradom će nam kolati hrpe ljudi. Zar ipak treba strepiti da u obračunu kriminalaca živote riskiraju i slučajni prolaznici?...

screenshot

Rano jutros oko 6 i 30, sati odjeknula je jaka eksplozija u Zagrebu u Domagojevoj ulici Domagojevoj ulici broj 25.. 

Kod kafića News bar postavljena je bomba koja je eksplodirala te oštetila nekoliko automobila i porazbijala obližnja prozosrska stakla na zgradama.

Sve se zatreslo od stravične esplozije, o kojoj se točno eksplozivnoj napravi radi, naknadno će utvrditi policija.

Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih. Iz policije su potvrdili da su primili dojavu o eksploziji i da je u tijeku postupanje

Oko 8 sati iz policije su kratko priopćili: “U 6.20 iz neutvrđenog razloga je došlo do eksplozije prilikom čega je došlo do oštećenja vozila i stakala na zgradama. Nema ozlijeđenih osoba”.

U kafiću News bar  12. studenoga u pola bijela dana dogodila se pucnjava. Tada se 28-godišnji muškarac prvo posvađao s gostima unutar kafića da bi potom u stražnjem dijelu lokala u stakleni dio vrata ispalio hitac iz vatrenog oružja.

Foto-screenshot

Sreća u nesreći je da ni tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a počinitelj je odjurio u nepoznatom pravcu niz ulicu pa je policija jurila za njim. Ima li veze taj događaj s ovim jutrošnjim, ili je eksplozija puka slučajnost povezana s nečim drugim, tek se treba utvrditi.

Stanari u ulici su ogorčeni.

– Toliko je grunulo da su se stakla tresla. Puka je sreća da nisu popucala kao susjedima ispod. Nismo ništa vidjeli što je tome prethodilo jer sam spavala. Bilo je to buđenje iz noćne more. Još k sebi nisam došla. Ubrzo je stigla policija i krenula na cesti ljude ispitivat jesu što vidjeli. Neki su špekulirali da je možda bomba bačena.

Moje je susjede esplozija probudila, stanujemo u susjednoj Trpimirovoj ulici, kaže prolaznik. Jedan sin mi stanuje tu u Domagojevoj na 5 katu pa kad je grunulo svi su se probudili a dijete je vikalo , bomba-bomba. Naša dostignuća društva su takva kao man sad je, ali eto moramo se navikavati, kaže ogorčeno gospodin.

Ljudi moji, pa živimo u centru grada. Na sve strane se čelnici hvale kako smo sigurni, kako ovo, kako ono. Advent samo što nije. Gradom će nam kolati hrpe ljudi. Zar ipak treba strepiti da u obračunu kriminalaca živote riskiraju i slučajni prolaznici? – ispričala je jedna od ogorčenih stanarki zgrade.

Foto-screenshot

Istražne radnje policije o samoj eksploziji su u tijeku.

 

D.K.