Srijeda, 17. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Emil Bulić i Darko Horvat potvrdili da su zaprimljene ponude za Uljanik, no nisu kazali koliko ih je i čije su…kažu da je sve “transparentno”…

Predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić i ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak su potvrdili da su zaprimljene ponude potencijalnih strateških partnera za Uljanik grupu, no nisu kazali koliko ih je i čije su, jer se valoriziraju i o njima se vode pregovori.

Predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić izjavio je u ponedjeljak da je Uljanik već izvijestio putem Zagrebačke burze i Hanfe da je zaprimio ponude potencijalnih strateških partnera za Uljanik d.d.

“O samim ponudama morat ćemo ipak razgovarati konkretnije nakon završetka poslovnih pregovora s ponuđačima”, istaknuo je u izjavi novinarima u Ministarstvu gospodarstva, kazavši da se sad obavljaju konzultacije s Nadzornim odborom, s predstavnicima ministarstva i sa socijalnim partnerima.

Na upit koliko je ponuda pristiglo, Bulić je izjavio da njihov broj nije relevantan. “Pregovori su u tijeku, tako da je to vrlo osjetljiv podatak”, kazao je, istaknuvši da će o broju ponuda izvijestiti nakon njihove valorizacije u idućim danima.

Kako je kazao, nada se da bi kroz ovaj tjedan mogli napraviti zaključke o ponudama, no dodao je i da će sve trajati dok se ne postigne konsenzus.

Odgovarajući na upit o kriterijima za odabir ponuda, Bulić je istaknuo da je kriterij održiva brodogradnja u 3. Maju i u Uljaniku u Puli te osiguranje likvidnosti za funkcioniranje sustava.

Ministar gospodarstva Darko Horvat istaknuo je da je cijeli proces vrlo “transparentan”.

“Mislim da ni jedan proces na ovakav transparentni način do današnjeg dana nije vođen”, ocijenio je.(znači li to da su mnogi drugi vođeni netransparentno?)

Podsjetio je da je data room bio otvoren i da su nakon njegova zatvaranja pristigle ponude, od kojih su neke vrlo ozbiljne. Zamolio je novinare za malo strpljenja.

“Tijekom sutrašnjeg dana napravit ćemo širu komunikaciju sa svim zainteresiranim partnerima, predstaviti one stvari koje će u tom trenutku biti spremne za stol, a dat ćemo priliku da Uprava u nekoliko narednih dana pronalizaira sve što je stiglo, obavijesti i Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva o karakteru svih tih ponuda, a onda konačna odluka bit će na samoj Upravi”, zaključio je Horvat.

Ranije jutros Uprava Uljanika izvijestila je putem Zagrebačke burze da je zaprimila ponude zainteresiranih potencijalnih investitora.

Uprava u priopćenju podsjeća da se u razdoblju od 27. prosinca 2018. do 24. siječnja 2019. provodio postupak dubinske analize poslovanja od strane zainteresiranih potencijalnih investitora – strateških partnera.

Podsjeća i da je u petak, 25. siječnja 2019. u 20,00 sati istekao rok za predaju ponuda potencijalnih investitora zainteresiranih za sudjelovanje u provedbi Programa restrukturiranja Uljanika.

“U naznačenom roku i na propisan način (e-mailom i u uredu Uprave Uljanika d.d.), zaprimljene su ponude zainteresiranih potencijalnih investitora. Uprava Uljanika nastavlja proces odabira strateškog partnera, zajedno s Nadzornim odborom Uljanika razmatra ponude te vrši konzultacije s potencijalnim investitorima, socijalnim partnerima i nadležnim institucijama uključenim u proces restrukturiranja”, stoji u priopćenju.

Neslužbeno se tijekom vikenda doznalo da su za Uljanik, osim Brodosplita i Fincantierija, kao potencijalni strateški ulagači zainiteresirani australska Scenic grupa te Pomorski institut iz Splita. H

T.H.

 

Najnovije

Bartulica: Bit  ću protiv izbora Ursule von der Leyen

Foto:HRT   U Strasbourgu je počelo konstituiranje novog 10.saziva parlamenta EU-a, a trajat će sve do petka. Do kraja tjedna izabrat će se čelne osobe europskih...

Prof. Branko Smerdel osudio istupe Horvat Vuković, prof. Zlata Đurđević okrivila – ‘klečavce’!

Foto:Narod.hr   Umirovljeni profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Branko Smerdel komentirao je istupe profesorice Ane Horvat Vuković u vezi atentata na Trumpa. Statusom na Facebooku Smerdel...

Biblijska poruka 17.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Biti dijete pred Nebeskim Ocem

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 11, 25-27 Reče Isus: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...

Ovo su DP-ovi državni tajnici: Na popisu nema Dretara

Foto:N1   Novi list je objavio popis DP-ovih državnih tajnika. Popis je sljedeći: Dražena Vrselja iz HNK u Osijeku gdje je ranije bila i intendantica ide u...

Nova Upravna vijeća 21 bolnice, Milan Vrkljan u Gospiću, Toni Kolak na Sveti Duh

Foto:Maxportal   Sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti kojim su osnivačka prava općih bolnica prenesena na Republiku Hrvatsku, Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala nove predsjednike...