Europa u panici: U međunarodnom vlaku podmetnuta bomba?!

Jutros su, u znak predostrožnosti, evakuirani putnici iz 18 međunarodnih vlakova

Svi međunarodni vlakovi koji voze prema Mađarskoj bit će sustavno pregledavani nakon upozorenja o podmetnutoj bombi u jednom od njih, što je rezultiralo kašnjenjima u današnjem redu vožnje, izvijestili su policija i uprava Mađarskih željeznica.

“Svi međunarodni vlakovi koji voze mađarskim teritorijem bit će podvrgnuti policijskoj kontroli”, rekao je za AFP glasnogovornik mađarske željezničke tvrtke MAV, Virag Locsei. Zbog sustavnih kontrola u polascima se kasni prosječno dva sata, stoji u priopćenju MAV-a te se dodaje da je kašnjenjima izravno pogođeno 20.000 putnika.
Mađarska policija izvijestila je da je poslala svoje snage na teren nakon anonimnog poziva kojim je najavljeno da je u jedan međunarodni vlak koji stiže u Mađarsku podmetnuta bomba. Jutros su, u znak predostrožnosti, evakuirani putnici iz 18 međunarodnih vlakova. Nakon pregleda su svi nastavili putovanja.

“Svi vlakovi koji danas ulaze u zemlju bit će pregledani odmah na granicama”, rekao je glasnogovornik MAV-a, dodavši da će se s kontrolama prestati u ponoć. Otvorena je istraga da bi se otkrila osoba koja je upozorila na podmetnutu bombu.